Csongrád és környéke

2013.01.14. 21:01

A hatgyermekes Horváthék Az év családja

Csongrád - Két éve hozta létre a város képviselő-testülete Az év családja címet. Ezzel az elismeréssel azokra az emberekre szeretnék felhívni a figyelmet, akik munkájukkal és gyermekvállalásukkal példát mutatnak másoknak.

Králik Emese

A második alkalommal odaítélt kitüntető címet [namelink name="Horváth Károly"] és felesége, [namelink name="Nagy Erzsébet"] kapta. 1987-ben házasodtak össze, hat gyermekük született: Erzsébet 21, Eszter 16, Károly 14, Kristóf 12, Anna 10, Hunor pedig 5 éves.

Horváthék. Ők az év családja Csongrádon. Fotó: Králik Emese

Horváthék. Ők az év családja Csongrádon. Fotó: Králik Emese
Az édesapa lassan három évtizede a városháza dolgozója, az édesanya fodrász. A katolikus hit fontos szerepet tölt be az életükben, gyermekeiket is ilyen elvek szerint nevelik. Horváth Károly elmondta: mindig nagy családra vágytak, minden gyermeket örömmel fogadtak. Feleségével arra törekednek, hogy a testvérek szeretetben, egymást segítve nőjenek fel. Fontosnak tartják azt is, hogy mindannyian a saját személyiségüknek megfelelően fejlődjenek. – Az életre neveljük őket, illetve arra, hogy a tanulás révén boldoguljanak. A legfontosabb talán, amit mindig hangsúlyozunk: legyenek önmaguk – hallottuk az édesapától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!