Csongrád és környéke

2016.06.23. 22:00

Megbüntetik Csongrádon azt, akinek rendetlen a környezete

A lakosoknak ápoltan kell tartani az előkertjüket, nem tárolhatnak lomot a ház előtt - hangzott el a csongrádi testületi ülésen.

Králik Emese

– Ha pénzbüntetéssel sújtjuk azt, aki nem tartja be a helyi köztisztasági rendeletet, talán jobban odafigyel majd mindenki a környezetére – mondta Somogyi Árpád független képviselő tegnap a csongrádi testületi ülésen. A grémium új rendeletet alkotott, amelyben többek között azt is lefektetik, hogy a lakosoknak ápoltan kell tartani az előkertjüket, nem tárolhatnak lomot a ház előtt. A képviselő szerint a rend betartásához több közterület-felügyelő kellene – a jelenlegi eggyel szemben. – Arra is megoldást kell találni, mi legyen a külterületi szemétszállítással. Az ott élők, vagy a hétvégi házak tulajdonosai zsákban kiteszik a szemetet, de azokat szétszedik az állatok. Ki kell találni, milyen tárolóba tehetnék a zsákokat, amíg arra nem jár a szemetes autó – javasolta.


– Fél év eltelt, mióta elhatároztuk, hogy lépéseket teszünk, de semmi nem változott a piac ügyében. Továbbra is őstermelőnek tüntetik fel magukat viszonteladók, az áruk eredete emiatt sokszor bizonytalan, hiszen nagybaniról, ismeretlen termelőtől származik – szólalt fel napirend előtt Laczkó Zsolt (Jobbik). Megírtuk: maguk a vásárlók is szeretnék, ha tudnák, ki az, aki maga termelte a zöldséget, és ki az, aki csak továbbadja azt (2015. november 16.: Kiszűrik Csongrádon az álőstermelőket). A városatya ismét nyomatékosan kérte: tegyen rendet az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!