Csongrád és környéke

2017.11.06. 12:37

30-ból 3 gazda jelezte, rendbe tenné a földutakat

Bár képviselő-testületi döntés született róla, valódi lépés feltehetőleg nem történt a csongrádi dűlőutak rendben tartásával kapcsolatban. Legalábbis erre utal az a válasz, amelyet az egyik képviselő, Gyovai Zsolt kapott a városházáról.

Sz.I.M.

Arról, hogy a 230 kilométeres, helyhatósági kezelésben lévő földutakat időnként tönkreteszik a nehéz járművek, lapunk többször írt, először tavaly év végén (2016. december 3.: Van élet a csongrádi dűlőúton túl is).


Fórumokra hívták a gazdákat, majd májusban határozott úgy a grémium, hogy hektáronként 1000 forintot kér a város az öt hektárnál nagyobb területet művelő gazdáktól, vagy munkát várnak el tőlük. Gyovai Zsolt a szeptemberi ülésen kérdezte meg, hogy mi a helyzet ezzel, rendben vannak-e a dűlőutak, az önkormányzattól ki ellenőrzi, koordinálja a munkát.


Annyit hoztak a tudomására: elküldték a megállapodástervezetet a legnagyobb 30 földhasználónak, hárman reagáltak és fogadták el a szabályzatot, többen szóban jelezték a hozzájárulásukat. Arról, hogy a munka megtörtént-e, vagy ezt valaki ellenőrzi-e, nem esett szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!