Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

100 éve oltanak a szegvári tűzoltók

Szegvár - Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját Szegvár önkéntes tűzoltó egyesülete, amely már saját, fecskendővel ellátott tűzoltóautóval is rendelkezik. Fűtött garázst szeretnének a járműnek, hogy ne fagyjon bele az oltóvíz.

Alapításának 100. évfordulóját ünnepli idén Szegvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. Hasonló szervezetből több ezer működik Magyarországon, de olyan csak pár száz van, amely a hagyományápoláson túl a mentésben és az oltásban is tevékenyen részt tud venni, mert rendelkezik arra alkalmas technikával. Szegváron sokáig csak olyan járműve volt az önkénteseknek, amely kizárólag csapatszállításra volt alkalmas. 2009 végén a szegváriaknak sikerült 210 ezer forint önerőből és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán nyert 390 ezer forintból egy fecskendős autót vásárolniuk.

– A szentesi hivatásosok tartalék járművét vettük meg – mondta lapunknak Bölcskei Molnár Zoltán. Az egyesület elnökétől megtudtuk, az új autó nem fért a régi garázsba, így örömmel vették a helyi Puskin Tej Kft. felajánlását. A cég fűtött műhelyében szorított helyet a tűzpiros autónak. A melegben tárolásra azért van szükség, hogy ne fagyjon bele az oltóvíz a fecskendős kocsi tartályába. Mivel ez a telephely a falu határában található, és megoldásként is csak ideiglenes, a szegvári lánglovagok azt szeretnék, hogy a település központjában lévő szertáruknál tárolhassák járművüket, ehhez azonban további anyagi forrásra lesz szükségük. Az önkormányzat támogatja működésüket, a szentesi hivatásos egység pedig felszerelésekkel segíti az egyesület munkáját – mindkettőért hálásak.

Bölcskei Molnár Zoltán szertáruk közelében látná legszívesebben Szegvár tűzoltókocsiját. Fotó: Bíró Dániel
Bölcskei Molnár Zoltán szertáruk közelében látná legszívesebben Szegvár tűzoltókocsiját.
Fotó: Bíró Dániel

Utoljára november 20-án kellett vonulniuk a szegvári önkénteseknek. 28 fős az egyesület tagsága, közülük kilencen rendelkeznek tűzoltó képesítéssel, négyen hivatásosként szolgálnak Szentesen.

Olvasóink írták

  • 1. Teutatas 2011. január 04. 18:01
    „Na van egy rossz hírem, Szegvár a SZENTESI kistérséghez tartozik, így nem csongrádi címszó alá kéne rakni. Tisztelt jól fizetett szerkesztő urak a délvilágnál, igazán vehetnének zsebpénzükön egy megyetérképet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportszállót álmodtak - Több szervezetnek kell új telephelyet keresni Csongrádon

Teljesen kiüríti, hogy később diák- és sportszállóvá alakíttassa át a Síp utca iskolaépületet a csongrádi önkormányzat. Tovább olvasom