Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

130 milliót költenek az utakra Csongrádon

Mintegy százharmincmillió forintot fordít idén útépítésre a csongrádi önkormányzat, néhány utcában a héten be is fejezik a munkát. A beruházásokra pályázaton nyert pénzt a város, így csupán a költségek töredékét kell a helyi kasszából fizetni. Az árvízi védekezés miatt huszonegy utcán esett kár az útburkolatban, de a helyreállításhoz szükséges 230 millió forintnak csak egy részére számítanak a városházán.
Napokon belül befejeződik a kisréti út és a vele párhuzamosan futó kerékpárút aszfaltozása. Fotó: Bíró Dániel
Napokon belül befejeződik a kisréti út és a vele párhuzamosan futó kerékpárút aszfaltozása Csongrádon. Az új, kiszélesített útpálya a Kis-Tisza utca Ifjúság tér felőli végétől, az úgynevezett bőrhídon át egészen az épülő fogyatékos otthonig vezet majd, mellette pedig három méter széles aszfaltcsík biztosítja majd a biciklisek biztonságos közlekedését. Az 54 milliós beruházásnak a Hódút Kft. a kivitelezője, az építőknek pedig június 30-áig kell végezniük a munkákkal. Hasonlóan rövid idő áll rendelkezésre a Rév István utca kiszélesítésére, aminek nyolcmillió forint a költsége.

A közbeszerzési eljárásnál tart a Jókai, a Szőlőhegyi és Kert utcába, valamint a Dózsa György térre tervezett útfelújítás. Minderre 65 millió forintot szán a település, ennek az összegnek a javát is pályázatokon nyerték. Várhatóan augusztusban kerül sor a kivitelezők kiválasztására és a szerződés megkötésére, szeptember végéig pedig be is fejeződhet az aszfaltozás.

Nem ennyire egyértelmű az árvízi védekezés miatt megrongálódott csongrádi utcák helyreállításának ütemezése. Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület 230 millió forint kártérítési igény jelzett a kormány felé, ez a pénz 21 utca rendbetételét szolgálná. A 2000-es tapasztalatokból kiindulva a csongrádi városházán úgy számolnak, nem száz százalékban fogják megtéríteni a feltárt károkat. Mivel nagyobb összegről van szó, a kormánydöntés után nyílt közbeszerzési eljáráson kell kiválasztani a kivitelezőt. Az eredményhirdetésre még sor kerülhet az idén, a tényleges munkák viszont csak jövő tavasszal kezdődhetnek meg az érintett csongrádi utcákban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még víz áll a Körös-toroki napok helyszínén

Másfél hónap múlva rendeznék a Körös-toroki napokat, de még mindig víz áll a programok helyszínén.… Tovább olvasom