Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

15-18 milliós a költségvetési többlet Csanyteleken

Csanytelek - Nyolc esztendő alatt hozta egyenesbe pénzügyeit a ma 15–18 millió forintos többlettel rendelkező csanyteleki önkormányzat. Ez a harmadik forráshiány nélküli év.
– Amikor 2002-ben átvettem a település irányítását, 12 és fél millió forint tartozást görgetett maga előtt a község, amely addigra eladta valamennyi ingatlanát. A csúcsidőszakban 38 millió forint volt a forráshiány, s a szükségleteinkre csak 28 milliót kaptunk mint önhibáján kívül nehéz helyzetbe került önkormányzat – mondta lapunknak Forgó Henrik. Csanytelek polgármestere hozzátette: az idén 372 millió forintból gazdálkodó, s 15–18 milliós többlettel rendelkező település a jelenlegi eredmény elérése érdekében szigorú lépéseket tett. – 2002-höz képest csak feleannyian dolgozunk a községházán, velem együtt csak 12-en vagyunk. Nincs titkárnőm, a levelezésemet magam intézem, s műszaki dolgokban, lévén mérnök vagyok, magam tárgyalok a kivitelezőkkel. A műszaki ellenőrzést persze külső vállalkozó végzi. Arra törekedtünk a jegyző asszony által vezetett hivatali csapattal, hogy csak annyi ember maradjon az önkormányzatnál, illetve intézményeinél, amennyi feltétlenül szükséges és elégséges a feladatok ellátásához – halljuk a polgármestertől.

Az intézményeknél szigorúan ellenőrzik a kiadásokat a rentábilis gazdálkodás érdekében, illetve a község visszavásárolta, majd bérbe adta a korábban eladott önkormányzati ingatlanokat. Csak ebből 5–7 millió forint a bevételük évente. A helyi adókat viszont, amelyekből 40 millió forint folyt be, 2000 óta nem emelték.

Olvasóink írták

 • 7. lapszemle 2010. december 01. 17:37
  „A Jegyző Asszony úgy fél a változásoktól,mint ördög a tömjéntől, majd 2013-ban a Járások létrejötte paffra vágja a despotákat, de addig Ő az Úr!!!”
 • 6. zoltanszabo 2010. november 26. 11:24
  „Nagyon szép eredmény a mai világban.Ha lehetne én szívesen elköltöznék oda.”
 • 5. robertooo 2010. november 26. 08:50
  „Azon lennék igazán meglepődve,ha Ábel Úr önként venne részt egy kis korrepetáláson. Persze az se lenne egy utolsó hír,hogfy a képviselő testület szorgalmazná a találkozót.De tudjuk azt,hogy se a polgármeste úr,se a képviselő testület nem tesz ilyen lépéseket!Ha létrejöne az eszme csere ,tudod akkor is az a baj,hogy az evésen,és az iváson jár az eszük.Teli hassal,meg nem tud odafigyelni az ember...Nagyon rá fér Felgyőre is, egy két jó bevált intézkedést tenni ,a csanyteleki példákra alapozva”
 • 4. Gábriel36 2010. november 23. 19:03
  „Robertooo! Igazad van, de ha nem szándékozik önszántából a korrepetáláson részt venni, akkor a képviselőtestület is szorgalmazhatná, hogy ne csak az adósságot halmozza tovább! Azért arra is kíváncsi lennék, hogy a Jegyzőasszony jelen helyzetben meg tudja-e védeni a Polgármester Urat?! Üdv, Gábriel”
 • 3. robertooo 2010. november 18. 08:56
  „Gratulálok!Küldeném a felgyői Polgármester Urat is egy kis korrepetálásra,mert nagyon rá fér!!!”
 • 2. Balotelli 2010. november 17. 16:49
  „"Öt tanácsadója lesz Kőrösi Tibornak"--- "15-18 milliós a költségvetési többlet Csanyteleken"
  Az újságíró meg is adja előző cikkére a frappáns hozzászólást!
  Vagy nem ?”
 • 1. lapszemle 2010. november 17. 16:11
  „Példaértékű!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubbuli az IH-ban péntekenként

Csongrád - Klub Buli néven ifjúsági klub várja az érdeklődő fiatalokat az ifjúsági házba minden… Tovább olvasom