Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

1 autó, 2 parkolóban

Csongrád - Hazánkban nem sok város lakói büszkélkedhetnek olyan kiváltsággal, mint a csongrádiak: nem kell fizetniük a parkolásért a főutca környékén.
A közlekedők talán ezért kezelik a szokottnál is nagyvonalúbban a rendelkezésre álló helyeket. Nem ritka látvány, hogy több helyet is elfoglalnak járműveikkel. Havasi Jánosné önkormányzati képviselő többször szóvá tette ezt, utoljára a decemberi testületi ülésen interpellált az ügyben. Elmondta: sok helyen egy autó 2–3 helyet is elfoglal, keresztbe állnak be, de olyat is látott már, hogy egy személygépkocsi helyét elfoglalta egy segédmotor, vagy egy elektromos kerékpár.

– Azt tapasztalom a városban, hogy hiába építünk parkolókat, nem tudjuk gazdaságosan kihasználni. A főtéri placcon például még nem festették fel a csíkokat. A várakozók úgy állítják le az autóikat, hogy melléjük néha már nem nagyon fér be másik – magyarázta Havasiné. – De megemlíthetném a főutca kapubejáróit, amelyeket az üzletekbe betérő vásárlók teljes nyugalommal állnak el, ameddig a dolgukat elintézik. Félreértés ne essék: nem a büntetést pártolnám, arra szeretném felhívni a csongrádiak figyelmét, hogy kultúráltabban kellene hozzáállniuk ehhez a kérdéshez is.

A képviselő interpellációja után Nagy Rusztem jegyző levélben fordult a városi rendőrkapitánysághoz. Arra kérte Koncz József kapitányt, fokozottabban ellenőrizzék a parkolókat. Ha a rendőrség igényli, együttműködési megállapodást köthetnek a közterület-felügyelettel. A jelenségre ismételten felhívták az egyenruhások figyelmét, biztosították válaszukban a jegyzőt. A kerékpárok parkolásával kapcsolatban rossz hír az autósoknak: a kétkerekűek tulajdonosai jogszerűen foglalnak el egy egész helyet.

Olvasóink írták

  • 2. hank 2012. február 02. 01:03
    „Bevallom: én sokszor parkoltam már a parkolót jelző vonalon. Az ok az, hogy mások úgy állnak be, hogy eleve 2 parkolót foglalnak. Én meg próbálnék helykímélő módon minél közelebb állni, de ez csak úgy megy, ha ráállok a vonalra. Persze ha pechem van, akkor ő addigra elmegy én meg meg leszek büntetve.

    Apropó! Nem csak papíron vannak közterületeseink? Jó tudni... :-)”
  • 1. keletaru 2012. január 26. 16:24
    „Nevetséges PONT a képviselők mondták , ÚGYAN ANNYI PARKOLÓ marad mint előtte volt . De lám a plázs sokat fog mint a GÖDÖR . Most akkor tényleg ennyire szelektív egyesek emlékezete nem emlékszik MIRE nyomja a GOMBOT ? Látszik a felelősségtudat , még meg is kérdi ki a hibás........ szánalmas . Na ezért kell ide a kataszrtófa turizmus az ilyeneket mutogatni , hogy döntéseik után még mindig FENT ülnek , nem pedig BENT . Erzsébet szállóra nem is kell költani tökéletes ...Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 év felett nincs kommunális adó

Az idén évente és adótárgyanként 6000 forintot kell fizetni kommunális adóként a Körös-toroki városban – döntött a helyi képviselő-testület. Tovább olvasom