Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

2008-ban kezdődhet a csongrádi elkerülő út építése

A csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén élénk politikai vita alakult ki a kistérségi együttműködésről. A fideszes Szebeni István frakciót váltott, átült az Összefogás Csongrádért Egyesület képviselőcsoportjába.
A tegnapi képviselő-testületi ülésen már az Összefogás Csongrádért Egyesület frakcióját erősítette Szebeni István képviselő, aki otthagyta a Fidesz-frakciót. – A pártnak továbbra is tagja vagyok, de a képviselő-testületben ezentúl hatékonyabban szeretnék dolgozni, ezért döntöttem az egyesület mellett – indokolta lapunknak döntését. Az ellenzéki képviselők élesen bírálták a kormányzati törekvéseket a közigazgatás hangsúlyainak áthelyezése miatt.

A fideszes Ternai László egyenesen úgy fogalmazott: a kistérségi társulások kis kormányok az önkormányzatokkal szemben. Somogyi Árpád szocialista képviselő azt mondta, a települések így összesen 72 milliárd forint többlethez jutnak, tehát éppen az önkormányzati választásokon győztes jobboldal részéről érthetetlen a kritika. Tar Ágnes képviselő viszont úgy vélte, ez az összeg morzsa ahhoz képest, amit a kormány az önkormányzatoktól elvett. Bedő Tamás szocialista polgármester arra emlékeztetett, hogy a kistérségi tanácsok nagy részében jelentős számban foglalnak helyet fideszes polgármesterek, ezért nagy a politikai kontroll. Megállapította, hogy képviselőtársai nem a beszámolóját, hanem annak alapját támadják. A testület egyébként elfogadta a polgármester előterjesztését a kistérségi területfejlesztési tanács munkájáról.

A környezetvédelmi koncepció felülvizsgálatának kapcsán Vincze László fideszes országgyűlési képviselő arról kérdezte az ülésen Bedő Tamást, hogy a zaj és környezeti terhelés csökkentése érdekében mikor épül meg a Csongrádot elkerülő út. Bedő azt mondta, hogy a közútfejlesztési operatív programban 2008-as dátummal szerepel a beruházás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MÁV-nál sem tudják, mi lesz a csongrádi állomással

A csongrádiakat jó ideje foglalkoztatja a Kiskunfélegyházát és Szentest összekötő vasútvonal jövője.… Tovább olvasom