Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

220 milliós tartozásra keresik a megoldást

Csongrád - Hosszú vita előzte meg a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. tavalyi működéséről és idei üzleti tervéről szóló beszámolót és döntést a csütörtöki testületi ülésen.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Szabóné Fábián Mária ügyvezető arról tájékoztatta a képviselőket, hogy – nagyon sok év alatt felhalmozódva – 220 millió forint kintlévőséget görget. Ennek jelentős része lakossági kintlévőség, 38 millióval tartoznak csak a távfűtési díjakkal. Ha sokan nem fizetnek, előbb-utóbb leáll a rendszer, vetette közbe Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester. Félmilliárdos beruházást hajtott végre a város éppen azért, hogy a lakosoknak olcsóbb legyen a távfűtés, mondta. Ne feledjük, hogy ez nem kötelező szolgáltatás az önkormányzat részéről, az emberek egy része mégis visszaél vele, jelentette ki Pap Gabriella (Fidesz) alpolgármester. A fizetési morál javítása érdekében az ügyvezetőt arra szólította fel a testület: nyárig dolgozza ki, milyen műszaki feltételek mellett lehet leválasztani a rendszerről a nem fizető fogyasztókat. Ez nem egyszerű, válaszolta Szabóné, mert egy társasházban csak úgy lehet munkát végezni, ha a közösség előbb beleegyezik.

Zárt ülésen döntöttek személyi kérdésekről. A piroskavárosi idősek otthonát Kállainé Fodor Marianna vezetheti, az FBH-NP Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába Hajdú Lászlót és Jakab Istvánnét delegálták, idén a testnevelési díjat Fábián Vince, a pedagógiai díjat Tímár Jánosné, az egészségügyi díjat az otthonápolási szolgáltató társaság kapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportoltak a fogyatékkal élők

Tíz csapat részvételével tartott csütörtökön sportnapot Csongrádon a fogyatékkal élők intézménye. Tovább olvasom