Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

22 éve tanácselnökként kezdte Felgyő első embere

Felgyő - 1988 óta vezeti Felgyőt a mostani választásokon ismét polgármesterré választott Ábel István. Annak idején tanácselnökként állt munkába a községházán.
- Üzemmérnökként dolgoztam az Ativizig csongrádi szakaszmérnökségén, amikor nyugdíjba vonult az akkori felgyői tanácselnök. Felmerült a nevem, hogy elvállalnám-e a falu vezetését. Vállaltam, mert úgy éreztem, lépnem kell valamerre – a vízügyet a nagy vitát és tüntetéseket kiváltó bős-nagymarosi duzzasztó miatt akkoriban erősen kikezdték. Sokat gondolkoztam, hogy elmenjek-e a közigazgatásba dolgozni, hiszen utoljára akkor jártam a tanácsházán, amikor az esküvőm volt. Végül belevágtam – mesélte Ábel István. 1990-ben aztán polgármesterjelöltként is indult. Könnyen győzött, annak idején ugyanis nem akadt kihívója. Most azonban heten is indultak a polgármesteri tisztségért. Nagyon szoros lett az eredmény, a község régi-új polgármestere 172 voksot kapott, 30 szavazattal előzte meg Horváth Lajost.

– A testülettel mindig megtaláltam a közös hangot, nagyon bízom benne, hogy a mostanival sem lesz nehéz dolgom, már csak azért sem, mert a hat képviselőből hárommal az előző ciklusban is együtt dolgoztunk. Lesz munkánk bőven, hiszen szeretnénk felújítani 16 és fél kilométernyi elhanyagolt villanyvezeték-hálózatot, folytatnánk a kerékpárút építését, rendbe tennénk a dűlőutakat, elvégezzük a templomfelújítást, és rendbe tesszük a közparkokat – sorolt néhányat a testület előtt álló feladatok közül Ábel István polgármester.

Olvasóink írták

 • 6. robertooo 2010. november 02. 08:25
  „Nos...mennyi lett a Polgármester tisztelet díja?Mennyi lett a költségátalány díja,mind ez jó vastag nyugdíj mellett!!!Kérdezem én így hogy is dolgazhatnának a fiatalok,ha már a Polgármester is a nyugdíj mellett dolgozik?!Kis nyugdíjas?”
 • 5. aira 2010. október 21. 13:24
  „robertooo!
  kimaradt a felsorolásodból az a termál kút, amit ha jól emlékszem 24millióért adott el az önkormányzat.
  Úgy gondolom egy termál kút fúratása 100-150millió körül van.De lehet, hogy keveset írtam.
  Igen, az akkori testület is megszavazta az eladását.Szomorú, hogy ennyire mindegy, hogy mit hogyan herdálnak el. Kár, hogy nem lett teljes testületi tag csere. Remélem, most nem csak bólogatni fognak!!!!!l”
 • 4. keletaru 2010. október 20. 17:01
  „robertooo .-) Olvas hisz benne van a cikkben " testülettel mindig megtaláltam a közös hangot " ennyi .... S mint látszik senki nem akart az álló vízbe kavicsot dobni ....Üdv Kuci”
 • 3. robertooo 2010. október 20. 15:11
  „gratulálok!A tisztelet díjakról,költségátalány díjról nem tudtunk meg semmit. Mennyi lett a havi fizetése?Gondolom nem a minimálbér,de annak az ötszöröse az biztos!Megérdemli nem?Hiszen már 20 éves probléma a bekötőutak...mentő nem tud bemenni a betegekhez. 20 éve nincs a fiataloknak klub szoba. A fiatalok a buszmegállóban nőnek fel. 20 éve nincs játszótér. Bocs,ez ebben az évben megodott.20 éve csak romlik az iskola épülete,tornaterme.20 éve nem sikerült kátyúmentesíteni kis falunkat.20 éve nincs egy bicikli tároló a buszmegállónál,postánál.20 eve nincs meg a focipályánk se.20 éve öreg Felgyő el van hanyagolva,oda nem jut pénz,de még egy fedett buszmegálló se.20 éve nincs meg a KRESZ pályánk.20 éve az iskola melletti parkolás nincs megoldva.20 éve nincs körzeti megbízott,mi lett a szolgálati lakással? Ugyan már!”
 • 2. lapszemle 2010. október 20. 12:35
  „Éppen ideje lett volna abbahagyni.”
 • 1. Manyi61 2010. október 19. 22:10
  „Gratulálok, sok sikert és jó egészséget kívánok a polgármester úrnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőrösi lelkiismeretes munkát ígér

Csongrád - Két helyettese lesz Kőrösi Tibor csongrádi polgármesternek. Gyovai Gáspárt főállású, Pap… Tovább olvasom