Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

233 ember kap munkát Csongrádon

Csongrád - Néhány hét alatt 132-en helyezkedtek el a csongrádi önkormányzat intézményeinél, cégeinél az Út a munkához program révén. Idén összesen 233 ember jut álláshoz a városban.
Ígéretesen indult az Út a munkához nevű közfoglalkoztatási program Csongrádon. Bedő Tamás polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy 233 főnek adnak idén munkát, ami azt figyelembe véve, hogy 850 körül mozog a városban és vonzáskörzetében a nyilvántartott állásnélküliek száma, jó arány. Ami a kínált feladatot illeti, többek között biztonsági őrként, a szociális ellátásban és művelődési intézményben is dolgozhatnak az érintettek, nem csak a hagyományosan „közmunkás" állásokban. A fizetés átlagosan 71 ezer forint.

A város majd mindegyik intézménye részt vállal a programból, köztük a városgondnokság 83, a Gamesz 12, a Városi Víz- és Kommunális Kft. 63, a Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény 6 munkatársat dolgoztat az év folyamán, de egy főnek a cigány kisebbségi önkormányzat is ad feladatot.

A kezdeményezésnek jó volt a visszhangja. Az április 21-éig kiközvetített emberek közül 132-en már dolgoznak is, orvosi alkalmassági vizsgálat és szerződéskötés előtt állnak 73-an.
Mindössze 47-en utasították el a fölkínált munkát.

Olvasóink írták

 • 14. keletaru 2009. május 03. 16:44
  „Hoppá !
  Ui.: Látszik végig sem olvassa hozzá szólásom mert ha igen látná a végén : ( KUCI Ne ferdítsünk tényleg ennyira @helyzett , régi munkásörök ,besugóg kiemelt nyugdijjal, nem érdekes !!!!???? .Jelzem nem az alagsorban lévő szicik juttaták ide az országot , hanem akiket képviselnek fanatikusan , bálvány imádva ! Üdv Kuci Szebb jövőt .....ami már nem lessz sajna unokáinknak sem , az adóság halmaz miatt . Évek óta nincs igaz "magyar" a politikai elitben , csak meg alkuvó ....... Üdv Kuci

  Meg tanulhatja becenevem ,nem kerül sok után járásba kideríteni ki vagyok ! Ha csongrádi ! Lehet kis ember vagyok , de boldog , s mindig nyugodtan alszom ..........Bárki szemébe nézek nyugodtan !!!!!! Gatyában nem buliztam még sehol mint első emberünk ....”
 • 13. keletaru 2009. május 03. 12:29
  „Hoppá !
  Voltam már munka nélküli ! Jelenleg is vidékezek mert megakarok élni családom elltartani , nem pedig sírni hogy helyben nincs semmi !Mindenki saját szerencséjének kovácsa ! Elég érdekes a felfogása , ha valaki le írja a féleményét az már a kákán is csomót keres ! Bezeg képviselóink, mind kettő bemondásra ( fidesz /mszp )felelőségnélkül vödőr számra hordják ki a pénzt ! Itt is látszik csak megosztani akkarják a társadalmat( minket ) , elég baj ezt egyesek nem veszik észre vagy nem akkarják ! S szégyennek tartom az olyan írókat akik nem veszik észre " imádott" vezetőik mit csináltak a bal kezükkel ! Vajon Horn Gy. miért van megörzőbe , mert rájött mit tett ?! Gy.F. miért ment el büntettlenül .!? Más országokban már ismerik a "HAZAÁRULÓ" fogalmat :( lásd .: ROMÁNIA ) Itt meg minden titkosítva ....röhej : Csak az a bajj mikor szavazunk névvel kellen , mert akik a rosszra szavaztak fizessék ! Ne pedig mindenki ..(tudom ez eggyügyü ) S most sem tudot kész érvekkel meg cáfolni , csak mutogat mint , Lendvai ( a volt cenzúra) hamis illuziókkal ! Az igzságot takarva ...... eltapsolták anyáin , apáin befizetett nyugdijj játulékát , s most is ők a hibások . hisz miért szavaztak rájuk s, miért GMK-tak dolgoztak fizetek szakjszervezeti dijjat . Amit a vezető elit elherdált , büntettlenül .De alúl itt mindeki legyen toleráns megértő . ezért tették tönkre az iskolákat is "ne gondolkozunk" , mert aki itt gondolkozik az nem "kell" : ) Mint látszik az ön válaszából is .

  Üdv Kuci”
 • 12. Hoppá 2009. május 02. 21:08
  „Keletaru biztosan nem volt még munkanélküli, hiszen úgy tűnik, nem tud azoknak a fejével gondolkodni, akik ilyen helyzetbe kerülnek. Én is csak gratulálni tudok, ahhoz, hogy ennyi ember foglalkoztatását megoldják, és nemcsak a parkokban és a közterületeken, hanem más szolgáltatóknál is. Egyetlen hibája van ennek a rendszernek, hogy a vállalkozókat kihagyták egyelőre ebből a lehetőségéből. Remélem, ezt is meg fogják oldani, és bevonják azokat is akik szakmai képesítéssel redelkezve, hosszabb ideig is dolgozhatnak, hiszen közülük kerülnek ki majd azok, akik - ha jó munkát végeznek - benne is maradnak a munka világába. Igen, a mi adófizető forintjainkből, de legalább nem segély lesz, amit szintén a mi adóinkből folyósítanak, munka, tevékenység nélkül. Nem a szocikat kell szidni azért, hogy a segély helyett dolgozni kell fizetésért, mert ebben az egész társadalom egyetért, csak Keletarunak nem tetszik. Ez legyen az ő egyéni szoc.problémája. Neki semmi sem jó, a kákán is csomót keres, rosszindulattal megpróbálja elhitetni a fórumozókkal, hogy neki van igaza mindenben, persze nem arról van szó, hogy minden OK, de ennyire mégsem sz...r a dolog, mint ahogyan ő írja.”
 • 11. keletaru 2009. május 02. 15:34
  „LocalPt !
  Már kezdtem agódni , táncsak nem kopogtató cédulákat gyüjtött ideáig , az elvtársainak ?! E-miatt nem volt ideje kommetelni ?!.....A közhangulatról most jött rá egykét ember mikor mehet nyugdíjba ,az új számítás szerint , s mennyit kap ..ha kap.........ki tudja mennyi munka viszony után ..
  Ui.: Ellenben önnel én még mindig nem látom a jót !? Csak egy süllyedő nagy hajót , ahol a kapitány össze vissza rohangál "ész"-nélkül . De kapitány , az altisztek meg állva szalutálnak , s mondogatják áááá ez csak optikai csalodás , jó szelünk van ! Jól csinál mindent főnök ! Kíváncsi vagyok mikor veszik észre alul a matrózok már nem bírják merni a vizet . Üdv Kuci”
 • 10. LocalPt 2009. május 02. 13:46
  „Keletáru!

  Mondtam már, hogy örüljön, minek örül, ha nem a jónak. Mit vár a mai politikai, pénzügyi és egyaránt a közhangulati recessziótól! Mit?”
 • 9. keletaru 2009. május 01. 09:57
  „Tisztelt Hank !

  Legyen kívánságod szerint ! Igen örülök neki újabb hitelekkel terheljük önmagunkat . Örülök annak is akik miértünk vannak átnéznek rajtunk ! Örülök annak ha valaki szól az már itt "ellenség" ! Örülök annak ha valami történik a gyerekeimmel a legtöbb esetben a "hídon" átkell őket vinem egészségügyi (sürgöségi ) elletásért . Örülök annak a település vezetői milyen "nagy" változásokat hajtottak végre az elmúlt időben a településen "felelőséggel" ! Örülök annak helyi képviselőink nem mondtak le az járandóságukról a település javára . S aminek a legjobban örülök "egy" helyi vállalkozó épített egy normális játszóteret a körösben , amire ez a "bagázs" nem volt képes évek óta :) Ja és örülök annak is minden ciklus végén van rá zsé megtudják megukat jutalmazni , ezért a rengeteg fejlödésért ami itt történik . Van még valami aminek nem örültem ?:) Üdv Kuci
  Ui. Azért meg egycég sem fog ide települni mert szép a parkunk , ami mellesleg évek óta lett elhanyagolva . Kérdez meg egykét vállalkozót ,a település vezetői gondolkodásáról , ez is lehet egy ok amiért nem jön ide senki ép eszű nagy beruházó (lásd a legutólsó nagy próbálkozó bökényi befektetési lehetőség ) nagyon . Meg a helyi kiskirályoknak nem is érdeke 65e.ről elmozduljon a bér .Meg ha a parkba véletlenül tesznek (pályázósdi) fát , akkor azt valamelyik jó képességű reggelre ki töri . Vas fa meg hülyén nézne ki , amit elméletben nem lehetne ki törni !?”
 • 8. hank 2009. április 30. 18:26
  „Tisztelt Keletáru!

  "Nem akarlak meg sérteni , de az ilyen "rövid"- látók miatt vagyunk itt "
  "Nem akarlak megsérteni, de az ilyen "rövidlátók" miatt vagyunk itt."

  "Lehet ez neked nem drága , egy tálból cseresznyézel !"
  Bocs, de nem szeretem a cseresznyét. ;-)

  Nos egy dolog biztos: nem vagyok rövidlátó. Én is látom, hogy mi megy az országban. Szétlopkodnak mindent. Egyre-másra derülnek ki dolgok. De ugyanez megvolt a másik oldalon is annak idején.
  Megvan a véleményem az egészről, de az nem kapcsolódik a témához.

  Én erre az egy dologra fókuszálok inkább. Ez egy jó lépés, mert valahogy adnak egy kis reményt a munkanélküli embereknek.
  Másrészt ha okosan használják és van eredménye (szebb közterek és parkok, tisztább város), talán folyamatosan tudnak pályázni pénzekre és végre megújulhat városunk.
  Legalább is én ezt szeretném. Tiszta és szép Csongrádot, ahova szivesen jönnek látogatók és viszik a pozitív tapasztalatokat szerte a világba.
  Ezt meghallva talán kisebb-nagyobb cégek is betelepülnek előbb-utóbb.

  Nem tudom, hogy Neked mi a célod, miért nem tudsz valaminek örülni.

  Hank”
 • 7. keletaru 2009. április 30. 08:25
  „Tisztelt nemecsek!

  Nem vagyok egyik pártnak sem a tagja . De két országgyülési képviselőnk is van , az elmúlt időkben kereskedelmi cégeken kívűl más vállakozás nem jött ide ,tudtommal ! Hihetettlen nem tudtak "lobizni" valahol , vagy érdekessé tenni befektetőknek ezt a települést ! Akik jelentős "termelő" munkaerőt foglalkoztatnának ! Persze az "jó" ha az embereknek van munka helye ! De "ne" minden áron ! (mint tudjuk ezeket is hitelből fizetjük ) Mi a siker ebben a kormányzatban mindent tönkretettek ( társadalom nincsenek emberi normák , szomszéd szomszédnak nem segíthet , csak alkalmi munka vállaló kiskönyvel szabályossan ) vödörszámra megy ki a pénz alapítványokba . Közben iskolák korházak közintézmények válnak müködő képtelenné ? 74-óta mondogatják az embereknek, hogy most már jobb lessz ! De kinek ? Nekik ? Most meg ráfognak mindent a gazdasági válságra ! Nem a gazdasági válság adta el a jól müködő üzemeinket , mezőgazdaságunkat , meglévő jól müködő "piacainkat" ezzel együtt! Remélem azért ebben egyet értünk . Néha olyan érzésem van tényleg tudatossan adják ezt a rengetek "rossz" kondicióval ellátott hitelt , s valakiknek megéri minden áron felvenni , felelőségnélkül ....... Üdv Kuci”
 • 6. nemecsek 2009. április 29. 22:14
  „Bocsánat Kuci! Úgy látom, Te egy politikai párt szócsövévé váltál, kezdesz olyanná válni mint akiket itt folyamatosan, általában jogosan kritizálsz! Ha jó olvastam, inkább kapjon a munkanélküli, az éhenhaláshoz is kevés segélyt, de ne legyen a mostani kormányzatnak semmi sikere!”
 • 5. keletaru 2009. április 29. 20:47
  „Tisztelt Hank !

  Nem akarlak meg sérteni , de az ilyen "rövid"- látók miatt vagyunk itt ( Gyurcsányisták, bálvány imádók ,párt katonák )! Ráadásúl még tapsolsz is hozzá ! A jelenlegi vezetőink elherdáltak mindent amiből bevétele volt az országnak ( be mondásra veszik ki a pénzt költségtérítésre "számlanélkül "): S most a bérből fizetésből élőkön hajtjákbe a hiányt ! ( sikeresen összeugrasztoták a társadalmat ) S ez neked előre lépés ?! Gazsulálsz ehez ! Jó lenne ha megtanúlnád a számok ismeretét ! Bevétel ?Haszonkulcs ? Elvárt bevétel ? S a leg jobban a "felelőségteljes" munka kifejezést ! Ehhez a vezetéshez gratulálsz akik a tönkre teték eladósítoták a "települést" szépkis firma vagy te is :( Lehet ez neked nem drága , egy tálból cseresznyézel ! De most a számlát be nyújtoták ,s ezt a hozzád hasonlóknak is velünk eggyüt kellene fizetni ! Érted !? Érted? Üdv Kuci
  Ui. : A település képviselői részéről a pozítív lépés az lenne , ha nem megélhetésből dolgoznánaka településért már évekóta .”
 • 4. Sziti 2009. április 29. 20:06
  „Jó ez az a munkanélkülieknek akik ha jól tudom 28500ft-ot kaptak.
  Csak az a baj, hogy ez csak 90 napig tart és aztán jön a tél mikor már alkalmi munka sincs.
  Szerencsétlenek miből fizetik majd a számláikat.
  Majd megint kapnak ennyi pénzt, de ez még a fűtésszámlára sem elég.
  Mondják már meg az okosok mit csináljanak?
  Nem mindenki naplopó akinek nincs munkája.”
 • 3. hank 2009. április 29. 19:56
  „Én pedig gratulálok, hogy sikerült ezt összehozni. Legalább 20-25%-al ha ideigelenesen is de csökkent a munkanélküliek száma.

  Szép munka!

  Igen, az adófizetők pénzéből megy. De a munkanélküli segély is abból megy. A segély osztás is abból megy.

  De látva azt, hogy a városgondnokság 83 munkatársat fog foglalkoztatni, talán végre a parkok megszépülnek, hiszen ez esetben csak az anyagköltséget kell fizetni, az emberi erő meg EU-s stb. forrásból megy.

  Gratula´, Tisztelt városvezetőség, ez pozitív lépés volt!”
 • 2. izek 2009. április 29. 19:31
  „állami pénz önkormányzati cégeknek... gratula.. egy jó dolog azért van benne: dolgozhatnak. bár nem tudom, hogy ez így jobb-e... tegyük fel, hogy a kapott pénzt Csongrádon költik el”
 • 1. keletaru 2009. április 29. 18:50
  „Adó fizetők forintjaiból ! Ámítás az megy ! Cirkusz kell úgy látszik nem a valóság ! S ehhez az értelmiség aszisztál ! Mint az elmúlt esztendőkben , hisz nekik semmi sem drága mint látjuk ! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy román busz a csongrádi Tisza-hídnál

Csongrád - Defektet kapott, majd kigyulladt a motortere. Nem sérült meg senki, de az utat teljesen… Tovább olvasom