Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

26 milliót költöttek művelődési házra

Tömörkény – Nem a faluban élek, de mindig szívesen jövök ide. Hétvégenként például horgászni. Most, hogy kiállítani hívtak, külön öröm volt – mondta szombaton a tömörkényi falunapon a dóci Tóth Attila.
Az egész napos rendezvény nemcsak színpadi programokban bővelkedett, kiállításokat is szerveztek. A gyöngyékszer-készítők, a fa-, a csontfaragó, a keramikus és a textilművesek mellett a dóci fiatalember a természetfotóit mutatta be nagy sikerrel a közönségnek. A szabadtéri események között a focitól a tréfás vetélkedőig sok minden volt. A gyerekek a legjobban a Pom-Pom együttes koncertjét várták.

A szórakoztató programok mellett egy hivatalos eleme is volt a falunapnak. Ekkor adták át a felújított művelődési házat a helybelieknek. A műszaki átadás ugyan már novemberben megtörtént, de szerették volna méltóképpen megadni a módját annak, hogy a törmörkényiek birtokba vehessék az épületet.

Kívülről már mutatós a ház, most jön a belső megújulás. Fotó: Králik Emese
Kívülről már mutatós a ház, most jön a belső megújulás. Fotó: Králik Emese

– Falufejlesztési pályázaton 26 millió forintot nyertünk, ebből hoztuk rendbe az ingatlant. A projekt azért volt nagyon fontos számunkra, mert egy községben korlátozottak a szórakozási és kulturális lehetőségek.  A megújult művelődési ház ezt a hiányt pótolhatja. Bízom benne, hogy soha nem áll majd üresen, méltó otthont ad a közösségi életnek – mondta Bánfi Sándor polgármester.

Egy másik pályázaton is sikerrel indultak, így 25 millió forintot költhetnek a ház berendezésére. Ebből a pénzből hamarosan felújítják a vizesblokkot, az elektromos hálózatot, konyhát és klubhelyiséget alakítanak ki, számítógépeket, tévét vásárolnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladják a csongrádi legénységi épületet

Csongrád - Négymillió forintot kínál a volt laktanyában – amely ma ipari parkként működik… Tovább olvasom