Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

3000 forinttal indult el, és 1 millióval tért haza

Csongrád - Egy 74 éves nyugdíjas férfi, Dudás József nyerte azt az 1 millió forintot, amely a Szerencsejáték Zrt. országos akciójának részeként tegnap Csongrádon keresett gazdát.
Egymás lábát taposták az emberek tegnap délelőtt a csongrádi művelődési központ előtt, hátha őket szólítják le a Szerencsejáték Zrt. munkatársai az „Irány az 1 millió!" elnevezésű akcióban. Hiába sertepertéltek, a választás végül egy idős férfira esett, aki éppen akkor tekert arra biciklijével.

– Az volt az első feladvány, találja ki, hogy a műsorvezetőnk melyik zsebében lapul egy érvényes skandinávlottó-szelvény. Egyből eltalálta, és utána felmutatta a sajátját is. Kedden 18 járókelőt szólítottak le kollégáim, mire meglett a nyertes. Most ez elsőre sikerült – nyilatkozta lapunknak Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója.

A szerencsés, Dudás József próbált higgadt maradni, és szalmakalapja alá bújni, de percről perce szélesebb lett a mosolya. Nem csoda, hiszen hiába játszott az ötös, majd a skandináv lottó bevezetése óta szinte minden héten, Fortuna kegye rendre elkerülte. Tegnap először öreg autóját vitte el a műhelybe, hogy levizsgáztassa, aztán hazament, biciklire pattant, és meg sem állt a lottózóig. Vett néhány kaparós sorsjegyet, de nem nyert, ezért nyeregbe szállt, hogy otthon legyen ebédre. 3000 forinttal indult el, és 1 millióval tért haza.

Nem sokáig tartott a forgatás. Dudás József volt az első, akit megállított a tévéstáb a csongrádi művelődési központ előtt. Fotó: Tésik Attila
Nem sokáig tartott a forgatás. Dudás József volt az első, akit megállított a tévéstáb a csongrádi művelődési központ előtt. Fotó: Tésik Attila

– Meglepő a helyzet, az biztos. Még fel kell dolgoznom – mondta az évekig tsz-tagként foglalkoztatott, 74 esztendős Józsi bácsi. Figyelme nem lankadt, mert amint ellenőrizték szelvényét, visszakérte, mondván, azzal még nyerhet egy nagyobb összeget is. A nyereményről azt mondta, biztosan nem játékgépbe fogja dobálni, dohányt se vesz, és a kocsmát is elkerüli. Egyedül él, de lánya és két unokája Szegeden biztosan örülni fog a meglepetésnek, amit együtt fognak elkölteni. Hogy mire? Arról hirtelenjében még nem tudott nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 10. Azazel 2009. szeptember 21. 08:20
  „grat”
 • 9. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 16:19
  „A lottószámokat már régóta manipulálják, kellett már egy kis reklám...”
 • 8. timoboll2 2009. szeptember 12. 11:25
  „A nyertes Úr a mai Magyarországon életveszélyben van, a személyiségi jogok és a drága liberális jogvédők ilyenkor hol lejmolnak??

  ...Végre, a rendszerváltás egyik vesztese a sok közül végre kapott valamit, noha csak töredékét annak, amelyet ő maga a szocialista népgazdaságnak előállított, a többit meg már úgyis ellopták...”
 • 7. Sanka 2009. szeptember 11. 08:36
  „gratula!”
 • 6. keletaru 2009. szeptember 10. 21:07
  „Grt.”
 • 5. 1131 2009. szeptember 10. 11:56
  „Igaza is van! Szegény indiánok emlékét ne mocskoljuk be !
  Én kérek elnézést...”
 • 4. Celtis 2009. szeptember 10. 10:45
  „3. :D A kedves moderátor a lehető legmókásabb módon alakított át egy beszédes szót egy még beszédesebbé! :D”
 • 3. 1131 2009. szeptember 10. 10:06
  „Bravvó delmagyar !!
  Név, életkor megvan, már azt is tudjuk hogy egyedül él. Már csak a pontos lakcímet és azt kellene megadni hogy hol tartja a pénzét... és akkor tuti <moderálva> találkozó lenne szegény embernél!! :(”
 • 2. Zs 2009. szeptember 10. 09:34
  „ok, eddig se vettem...”
 • 1. turulvedo 2009. szeptember 10. 09:07
  „kamu az egész!ne vegyetek lottot többé!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmában gázolta halálra a vonat

A férfi a Körös-torokból indult haza, de elfáradt, és elaludt a sínen. Tovább olvasom