Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

300 milliót nyert Csongrád bicikliútra

Csongrád - Három év huzavona után most 300 millió forintot nyert a bokrosi kerékpárút megépítésére Csongrád. Ez jó hír a bokrosiaknak, de a turizmusban érdekelt vállalkozásoknak, köztük az önkormányzatnak is, amely az idei évben 60 milliót költ a szállást adó egyedi hangulatú halászházakra.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!


Nemrégiben kapta a hírt a városi önkormányzat, hogy a bokrosi kerékpárút megépítésére beadott pályázatot „sikerült visszahozni a sírból”. A most megnyert 300 millió forint elsősorban azért jelentős eredmény, mert Csongrád széléig vezet ugyan egy bicikliút, de a bokrosi bekötőúton nem, és itt elsősorban a Mars állat-
eledelgyár révén jelentős a teherforgalom, veszélyes a kerékpározás. A mintegy 10 kilométeres bicikliutat azért is fontos megépíteni, mert ezáltal nő a kerékpárral bejárható túraútvonal a város környékén. Csongrád a turizmushoz értők szerint adottságai révén elsősorban az aktív pihenést szerető, a természeti értékeket respektáló, kiránduló, horgászó családokra építheti idegenforgalmi vállalkozásait. Aki kíváncsi a Tisza hangulatos környezetére, a közeli természetvédelmi területekre, szívesen ül biciklire. Az ő kedvükért tartják fenn a gimnáziumnál az 50-60 kerékpárból álló flottát is. Kőrösi Tibor polgármester a pályázati siker mellett arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a közelmúltban egyeztettek az érintett települések vezetőivel a Csongrádtól Felgyőig már kész bicikliút továbbépítéséről Tömörkény, Csanytelek, Ópusztaszer irányába. A csongrádi és környékbeli horgászegyesületek is közös turisztikai fejlesztéseket terveznek.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén eldöntötte, hogy a történelmi városrész halászházait, amelyek szálláshelyek, mostantól a Csongrádi Városkép Nkft. fogja gondozni. 7 házra mintegy 50-60 millió forintot költ idén az önkormányzat.
– Ami a megyétől az államhoz került házak tulajdonjogának visszaszerzését illeti, tovább tárgyalunk, csapataink harcban állnak – mondta Kőrösi. – Az unokáinknak talán már természetes lesz, hogy a csongrádi halászházaknak nem bérlője, hanem gazdája a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás és garázdaság Csongrádon - babakocsival ütötte áldozatát

A 8 verekedő közül 6 főt szintén őrizetbe vettek a csongrádi nyomozók csoportosan elkövetett… Tovább olvasom