Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

37 millió szabadidőre Csongrádon

Csongrádi és csanyteleki óvodások, iskolások vehetnek részt abban a programban, amit szeptemberben indított el a csongrádi Csemegi Károly könyvtár.
Az intézmény 37 millió forint támogatást nyert fejlesztő és szabadidős foglalkozások szervezésére. Horváth Varga Margit igazgató lapunk érdeklődésére elmondta: ingyenesen látogatható szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások, vetélkedők, tematikus napok, táborok és klubok várják a két település fiataljait az elkövetkező 12 hónapban. A kultúra minden területét érinti az éves programsorozat: matematika-, helytörténeti és szorobánszakkör is szerepel a kínálatban, a különböző hangszereken játszó gyermekeknek mesterkurzust indíthat az oktatási intézmény, de arra is lesz lehetőség, hogy a zenei pályára készülő gyermekeknek egyéni foglalkozást biztosítsanak.

Matematikából, fizikából, magyarból és drámából tehetséggondozó foglalkozások indulnak, továbbá beszoktató és osztályterem színházat is szerveznek a gyermekek részére. A tanév végeztével sem ér véget a rendezvénysorozat: nyáron zenei, környezetvédelmi, dráma- és mesetáborba hívják a piciket, egy-egy táborban 100–150 gyermek vehet majd részt térítésmentesen.

Olvasóink írták

 • 18. nandor002 2010. szeptember 23. 20:40
  „Szép a főtér, de ettől nem lesz több munkahely! A diszkű nem étel! Aki több munkahelyet és kormányzati támogatás akar Csongrádon Körösi Tiborra és a Fidesz jelöltjeire szavaz!”
 • 17. bekoantal 2010. szeptember 22. 20:55
  „Hozzászólásaim célja a politikamentes, intellektuális gondolkodásmód kialakításának elősegítése.
  Az olvasó közönség - mindannyiunk, és leendő gyermekeink - számára a könyvtár intézménye megfelelő, kiegészítő forrásokat tud biztosítani az új ismeretek elsajátítására, a meglévők bővítésére, fejlesztésére.
  Nem értem azokat a véleményeket, amik szerint az adóforintjaink ezen nemes célú felhasználása felesleges.
  Megjegyzés: semmiféle anyagi, avagy egyéb érdekeltségem nincs a könyvtár üzemeltetésével kapcsolatban. Észrevételeimet mint szülő, és mint olvasó teszem.”
 • 16. Hoppá 2010. szeptember 21. 16:40
  „Most befogtad damoklesz száját, fogalma sincs, hogy mi az a "calculus". El kell menni a könyvtárba és utána olvasni. Érdemes belülről is szétnézni, leülni az olvasóterembe, szemlélni, hogy valóban szükség van-e az ilyen típusú pályázatokra. Mellesleg ez is munkahelyet teremtett. Több csongrádi pedagógusnak.”
 • 15. bekoantal 2010. szeptember 20. 20:55
  „A damoklészi kardoskodás helyett:
  I.)A könyvtárnak több alkalmazottja van, akiknek ez a munkahelye.
  II.)A pályázattal elnyert programok, foglalkozások lebonyolítását is nagy valószínűséggel helybéli polgárok fogják végezni a csongrádi lakosok (egyebek között saját gyermekeink szociális, és kognitív fejlődése) érdekében.
  III.)Az utca kövét ne edd meg, inkább használd ,,calculus"-nak!”
 • 14. Damokles 2010. szeptember 20. 19:49
  „Szép szép, de munkahely is kellene!
  Az utcakövet Csongrádon sem lehet megenni. Aki változást akar Körösire és a Fideszre szavaz!”
 • 13. bekoantal 2010. szeptember 20. 18:35
  „Picinyke városunkban működik egy jó hírű könyvtár, mely nemzetközi elismerését nem kell taglalni - gondolom. A városi fenntartású intézmények között kiemelkedő jelentőséggel bír a kulturált ismeretterjesztő, foglalkoztató tevékenysége. Külön öröm, hogy a következő évre jelentős összeget sikerült pályázaton megnyernie a nem kötelező feladatokra, további hasznos elfoglaltságot biztosítva az ifjúságnak, az olvasó közönségnek.
  Sikerekben gazdag munkát kívánok!”
 • 12. keletaru 2010. szeptember 19. 12:56
  „hank:-) Hát nem elég az önkormányzat díszkivilágítása ?????? Az a lényeg .... nem ??? Ott mint látni van lux bőven !!! A lidl-nél pedig kik is hagyták jóvá azt a kereszteződést , tán csak nem az önkormányzatól valaki ? Jelzem a Spar jelzőlámpás kereszteződést csinált volna , nem hiszem a említett áruháznál az engedély adó nemtudta volna mi várható ??? Vagy hova fügyül a rigó alapon döntött !!!???? Üdv Kuci”
 • 11. hank 2010. szeptember 18. 21:52
  „Keletaru: speciel a világítás problémát fontosnak tartom. Alig 3 hete este 8-kor sötét volt de világítás még sehol. Egyszer hallom, hogy megy a mentő. Elindultam a Fő utcán autóval és látom, hogy kb. a Vasút utca magasságában villog valami kékkel. Odamegyek. A Lidl-nél egy bringás akart átkelni (gondolom nem szált le a bringáról). Azonban nagyon sötét volt ott. Az autósnak esélye sem volt észrevenni.
  Ilyenkor azért én is bosszankodom, hogy ugyan miért nem lehet úgy bekapcsolni a közvilágítást, mint pestországban?!

  Hoppá: Részben ilyeneket írtam egy másik hozzászólásban. Örülök, hogy nem vagyok vele egyedül.”
 • 10. keletaru 2010. szeptember 18. 14:51
  „Hoppá! Sajnos vannak még olyanok akik az ilyen beruházásokra VÖRÖSRE tapsolják kezüket , s abban hisznek ez viszi majd előre a települést . Szégyennek tartom ennyi " agyon " iskolázott embernek csak a szék számít , JÓZAN PARASZT ÉSSZEL nem tudnak előre gondolkozni település jövőjéről . Mert nem láttam még olyan nagy beruházást ami azért jött volna ide mert szépre van festve az önkormányzat , s szökőkút van előtte !!!! Annál sokkal több kell , pl. nem olyan szemlélet amivel az Spar uzletlánc is el lett lehetetlenítve , vagy ahol az önkormányzati képviselők azzal vannak el foglalva kinél hol nem világit a köz világítás vagy a gyerekek hol koriznak . De írhatnám a mozi előtti parkolót is mikor elkezdték bontani , azt híresztelték nem lesz kevesebb autónak hely, na és most ???? Azok az üzletek akik a túl oldalt vannak jogosan mondhatják , hátrányba hozták őket ezzel is , hisz majd kimennek a múltihoz ott lesz parkoló dögivel ! Ebből az eladósított mélységből hat ökörrel sem lehet kijönni egy ama , persze akik bent ültek ezt hosszú évek alatt mind felelősséggel tették . Most meg egy két ember szól az meg ért hozzá . Tudjuk mi kis emberek az olaj botrány óta , meg a zárt ajtós ülések , miről szól a demokrácia ! De egy a baj gombnyomkodó párt katonákat nem csak megfizetni hanem elszámoltatni is kellene :-( Ami nem müksi itt kis hazánkban ........ahol csak a fél igazság derül ki mert a többit titkosítják . Tehát aki egy parknak tapsol mert 20 éven keresztül nem gondozták most pedig drága pályázosdin rendbe rakták nem gyenge költségért ! Erős kétségeim vannak gazdasági ismereteiről , írhatom azt is neki mindegy hova tapsol innen is onnan is csorog valami . A többi meg nem számít nekem van pecsétem .... Üdv Kuci”
 • 9. Hoppá 2010. szeptember 17. 20:48
  „Csakhogy egy omladozó, vonzásképtelen városba nem jön sem a vendég, sem a befektető. Az alapokat meg kell teremteni ahhoz, hogy innen ne csak elmenjenek, hanem ide jőjjenek.
  timoboll2
  Ha van némi közgazdasági ismereted, akkor ilyen butaságot nem írsz, mert az önkormányzati vagyon megóvása, fejlesztése, állagának megvédése igenis a mindenkori vezetés feladata. Szerencse, hogy ilyen pályázati lehetőség volt, és élt ezzel a lehetőséggel többségi jobboldali városvezetés. A munkahelyeket nem az önkormányzat teremti, hanem a vállalkozások.
  Egyébként a 30-as évek gazdasági világválsága idején /meg kell nézni a történelmet/ milyen beruházásokat csináltak.
  Azon meg csak mosolyogni tudok, hogy ha abban reménykedtek, hogy Kőrösi meg a FIDESZ teremt változást. Eddig miért nem tették? Hányan ültek ott a testületben. Semmi ötlettel nem rukkoltak elő- Lehet, hogy Kőrösi zsebében van a bölcsek köve?”
 • 8. Damokles 2010. szeptember 17. 20:01
  „Szép szép, de munkahely is kellene!
  Az utcakövet Csongrádon sem lehet megenni. Aki változást akar Körösire és a Fideszre szavaz!”
 • 7. timoboll2 2010. szeptember 17. 15:54
  „Kedves Hoppá!

  Lehet, hogy az én szemem is szar, de a pénztárcám már megint üres, ellentétben másokkal. Az meg, hogy hitelből felújítjuk omladozó épületeinket, az meg jövőfelélés. A városnak saját erőből 20 év múlva kéne kinézni úgy, mint most. Sajnálom, evvan. Az ilyen pályázatoktól, amely az ultraliberális impotencia alapú, nem kell tudni semmit fejből meg még tanulni sem kell típus oktatásfilozófia jegyében fogant elmebeteg intézményeket preferál (és erre mondják, hogy tessék csatlakozni, mert ez a jövő ám, a sok helyi nagytudású oktatástudós meg bele is ül...), ezektől meg csak hányni lehet, dehát ha ilyen a pályázat, akkor ilyen...

  biztos a kádári kisember nyavalygása ez is...”
 • 6. Hoppá 2010. szeptember 17. 11:09
  „Keletaru!
  Neked a méz is savanyú. Még az a szerencse, hogy ilyen nagyon rossz szemüveget viselő ember nem sok él Csongrádon. Eddig az önkormányzat működését kritizáltad, most meg azt írod, hogy nem működik. Melyik az igaz?”
 • 5. hvm 2010. szeptember 17. 08:03
  „Tiszelt Bubu72!
  Azért csak ezek a nevelési és oktatási intézmények kerültek bele a projektbe együttműködő partnerként, mert a pályázat kiírója olyan feltételeket szabott, amelyeket csak ezek az intézmények tudtak teljesíteni. Nevezetesen azt, hogy első körben csak kompetencia alapú oktatást folytató intézményekkel pályázhattunk. Később ezt a pályázat kiírója megváltoztatta, de addigra már a mi pályázatunk elkészült.
  Üdvözlettel: Horváth Varga Margit könyvtárigazgató”
 • 4. bubu72 2010. szeptember 17. 07:21
  „De miért csak Csongrád és Csany? A többi? PLD Tömörkény miért nem?”
 • 3. SBetti 2010. szeptember 17. 07:14
  „Köszönjük a lehetőséget! A gyerekek nagyon élvezik a szerdai klubnapot is (a meseolvasást + alkotást).”
 • 2. keletaru 2010. szeptember 17. 07:10
  „hank : A legjobb az lenne ha nem alamizsnából kellene fejleszteni .... lenne bevétele a településnek , na az lenne a frankóóóóóóó . Minden esetre nagyon jó valami még tud itt működni ..az önkormányzaton kívül Üdv Kuci”
 • 1. hank 2010. szeptember 16. 20:40
  „Gratula a Könyvtár minden dolgozójának a sikeres pályázatokért és a kemény munkáért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi, Szentesi kistérség: 3+7 falu 182+39 jelöltje

Tovább olvasom