Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

400 millióból építkeztek

Hamarosan lezárul a csongrádi Panol-Plusz Kft. Szegedi úti telephelyén a térség egyik legnagyobb barnamezős ipari területének infrastrukturális fejlesztése.
A cég korszerű infrastruktúrával felszerelt kétszintes irodaházban és három üzemcsarnokban minden igényt kielégítő elhelyezést biztosít mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak.

– A cég hazai tulajdonban van, 10 éve alakult, jelenleg 147 főt foglalkoztat – mondta a tegnapi projektzárón Chovanecz Balázs ügyvezető igazgató. – Nyugat-európai színvonalú termékeink között szabadalmaztatottak is vannak. Fő profilunk a légtechnika, tavaly 1,3 milliárd forintos árbevételt produkáltunk. A céget a megyei iparkamara kiváló gyakorlati képzőhellyé nyilvánította.

A 400 millió forintos beruházást fele részben uniós pályázati összegből finanszírozták. – Nagy eredménynek tartom a beruházást – mondta Kőrösi Tibor polgármester. – A cég, de a város előtt is lehetőségek nyílnak meg. Biztos vagyok abban, hogy a csongrádi Sághy-középiskola a jövőben is szilárd bázisa lesz a szakképzésnek, és kiválóan együttműködik a Panol-Plusz Kft.-vel.

A cég a fejlesztés eredményeként vonzó gazdasági övezetet kíván kialakítani. A betelepülő vállalkozásokat várhatóan a jövő év első negyedében fogadják.

Olvasóink írták

 • 4. keletaru 2012. január 04. 17:58
  „Robinho A CIRKUSZ A LÉNYEG MINZ A HÍREKBEN A FÉLIGAZSÁG ! Üdv Kuci”
 • 3. Robinho 2011. december 30. 18:25
  „Chovanecz úr nem tájékoztatta a polgármester urat, hogy a melósok mennyiből élnek, hogy sz...rt-h...ért dolgoznak?
  Hogy évek óta nincs béremelés???”
 • 2. Jozseff 2011. december 29. 10:24
  „1,3 milliárd forintos árbevételt ez nagyon érdekes, mert a dolgozók jutalékos rendszerbe vannak és ezt valahogy nem vették észre. Akkor most valakinek, valakiknek hazudnak, kérdezem én?
  A céget a megyei iparkamara kiváló gyakorlati képzőhellyé nyilvánította, akkor milyen lehet az a hely, amit nem nyilvánított semminek, te jó ég.
  Ha ennyire jó a cég helyzete, akkor mivel magyarázza a leépítést és az évek óta nem emelt órabéreket??? Megy a púder rendesen alatta meg .....”
 • 1. Elnyomott.1 2011. december 28. 21:02
  „És mégis vigyorgó arccal mondanak fel kb húsz olyan embernek akinek nem,vagy csak kevés végkielégítést kell fizetni.A tanuló képzést még annyira sem kellene dicsérni mint a projekt sikerét,ugyanis a tanoncok önfeledten kóvályognak az udvaron vagy épp egyik csarnokból mennek másikba.Ez minden csak nem tanulóképzés,ez már félelmetes milyen szinten űzik a mellébeszélést ezek a cégvezetők a polgármester meg veregeti a vállukat,a dolgozónak meg azt mondják "Hozzál munkát"és kapsz jutalékot csak győzzed kivárni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítik a fiatal kutatókat a csongrádi levéltárban

Csongrád - Fiatal kutatóknak, helytörténészeknek is publikálási és előadási lehetőséget biztosít az… Tovább olvasom