Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

40 hektárt használhat a Bársony-szakközép

Csongrád - A testületi ülésen szavazták meg a képviselők, hogy mindaz az önkormányzat tulajdonában lévő ingó és ingatlan vagyon, amelyre a Vidékfejlesztési Minisztérium által fenntartott iskola tanulóinak szükségük van az oktatáshoz, kerüljön az intézmény vagyonkezelésébe.
Szükségük van földekre, műhelyre a csongrádi Bársony István mezőgazdasági szakképző tanulóinak ahhoz, hogy gyakorolhassák leendő szakmájukat. A testületi ülésen szavazták meg a képviselők, hogy mindaz az önkormányzat tulajdonában lévő ingó és ingatlan vagyon, amelyre a Vidékfejlesztési Minisztérium által fenntartott iskola tanulóinak szükségük van az oktatáshoz, kerüljön az intézmény vagyonkezelésébe. Határozatlan idejű szerződésbe foglalták, hogy magát a Szentesi úti iskolaépületet, a Széchenyi utcai tanműhelyt, erdőt, gyümölcsöst, szántót, lőteret, összesen közel 40 hektár földet használhatnak.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

A szerződés aláírása egy éve is terítéken volt, akkor, úgy tudjuk, elakadt az egyeztetési folyamat. Az aljegyző, Szubally Brúnó arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskola eddig is vagyonkezelőnek minősült, és használták a területeket, törvényi kötelezettség miatt kell mindezt írásba foglalni. A lőtér tekintetében nem volt egyetértés a városatyák között, volt, aki javasolta: azt az egyet vegyék ki a szerződésből. Gyovai Zsolt úgy érvelt: amellett, hogy a tanulók ott gyakorolnak, idegenforgalmi célra hasznosíthatná az önkormányzat a területet, megférne egymás mellett a két funkció. Nem fogadták el a módosításokat, az eredetileg beterjesztett határozati javaslatnak megfelelően használhatnak mindent a leendő gépészek, mezőgazdászok és vadászok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád: 13 milliót költöttek oktatásra

Szakképzési reform a Sághyban címmel kezdett egy projektbe tavaly év elején a csongrádi Sághy-középiskola. Tovább olvasom