Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

49 román utas aludt az idősotthonban

Csongrád - Szerda délelőtt egy másik busszal folytatta útját az a román csoport, akiknek a busza megcsúszott a havas úton, majd felborult a Csongrád előtti körforgalomban.
Egy Aradról Spanyolországba tartó román autóbusz csúszott meg a havas úton, majd borult fel kedd este nem sokkal 9 óra előtt a Csongrád előtti körforgalomban. A járművön utazóknak a hajuk szála sem görbült. Éjszakára a csongrádi Fő utcai idősek otthonában szállásolták el őket. Szerda délelőtt egy másik busszal folytatták útjukat.

– Megijedtünk! – mondta tört magyarsággal, majd vetett keresztet, s emelte az ég felé a tekintetét egy román asszony szerda délelőtt a csongrádi Szociális Alapellátások Intézménye előtt, miközben a Fő utcai buszmegállóban türelmetlenül várta az utánuk küldött mentesítő járatot. Aradról Spanyolországba tartó, zömében mezőgazdasági munkásokat – 49 embert, köztük kisgyerekeket – szállító buszuk kedd este 9-kor érkezett Szentes felől a Csongrád előtti körforgalomhoz. A havas úton megcsúszott és az út menti árokba sodródott – valószínűleg túl gyorsan hajtott.

Türelmesen várták a mentesítő járatot. A szerző felvétele
Türelmesen várták a mentesítő járatot. A szerző felvétele

A balesetben csodával határos módon senki sem sérült meg. A csongrádi tűzoltók szegedi kollégáik darus autójával is csak több órás megfeszített munka után tudták kihúzni az árokból az ezüst színű autóbuszt. Bal eleje megsérült, nem tudta folytatni az utat. A csongrádi önkormányzat, a rendőrséggel és a polgári védelemmel együttműködve a helyi Szociális Alapellátások Intézményében helyezte el éjszakára a pórul járt vendégmunkásokat – meleg teát, reggelit is kaptak. Mivel az idősek nappali otthonában nem volt elegendő ágy számukra, többen a fotelekben, illetve pokrócba csavarodva a földön töltötték az éjszakát. Magyarul csak néhány szót tudtak, s egyikőjük beszélt kicsit angolul, így a hatóságok a szegedi román konzul, illetve egy tolmács segítségével tudtak szót érteni az emberekkel.

A balesetet szenvedett vendégmunkásokért szerda délelőtt egy új busz érkezett Aradról. A Volán-telepen tárolt, balesetet szenvedett busz pedig saját kerekén visszaindult Romániába.

Olvasóink írták

 • 5. fóbia 2012. március 02. 21:04
  „Utólag pontosítanék: nem borult föl, és nem Volán telep, hanem Uhrin telep. Engedelmével szerkesztő...”
 • 4. Erzsike5 2012. február 29. 21:14
  „Hát ezek aztán tépetnek is elég szépen ,a szabályokat nem nagyon szeretik ám betartani ...”
 • 3. tótkomlósi 2012. február 29. 20:57
  „Az elkerülőn jött velem szembe a busz, mint a golyó. De mostmár nyugott.”
 • 2. info 2012. február 29. 20:24
  „Aradról Spanyolországba tartó, zömében mezőgazdasági munkásokat - 49 embert,-akkor mégsem turista busz?”
 • 1. Fri-GO 2012. február 29. 18:25
  „Erről van szó!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csurgalékvízzel fűtenének Tömörkényben

Termálvízzel fűtené az önkormányzati intézményeket Tömörkény, hogy több millió forintot spóroljon. Tovább olvasom