Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

4. választókerület: 14-ből 10 település a Fidesz mellett

Az országgyűlési képviselő-választás eredményének véglegessé válásával kíváncsiak voltunk arra, milyen az egy választókerületbe tartozó településeken a voksok alapján kialakult erősorrend. A 3 várost és 11 községet magába foglaló 4. választókerületben a győztes Fidesz–KDNP-jelölttel szemben 4 helyen az MSZP-t „választották" képviselőjüknek.
Az áprilisi parlamenti képviselő-választás jelöltjei közül Bedő Tamás (MSZP) a legtöbb voksot Bakson, a legkevesebbet Csengelén gyűjtötte. E szempontból Otrosinka Ferenc (SZDSZ) pozitív és negatív csúcsát Tömörkény, illetve Forráskút, Rabi Mihályét (MDF) pedig Forráskút és Felgyő jelenti. A végül már az első fordulóban mandátumot szerzett Vincze Lászlót (Fidesz–KDNP) a körzetbe tartozó tizennégy település közül a leginkább Balástyán, a legkevésbé Bakson támogatták.

Tíz településen megszerezte az első helyet, ezek közül öt esetben támogatottságának aránya saját összesített végeredményét is túlszárnyalta. Ugyanakkor az elemzők figyelmére méltó, hogy inkább az MSZP jelöltjét küldte volna a parlamentbe – a részben Szeged vonzáskörzetéhez tartozó – Baks, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szatymaz. Ez azt is jelenti, hogy a két nagy, az MSZP és a Fidesz–KDNP által támogatott aspiráns között alakult ki hajrázás, a két kisebb (SZDSZ, MDF) párt jelöltjének teljesítménye nem befolyásolta a végeredményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősgondozás közösségben

A közösségi élet az idősgondozás fontos részévé vált; ennek helyszíne nemcsak a bentlakásos otthon… Tovább olvasom