Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

5000 eurót kaptak az óvodák

Csongrád - Négy éve több mint 3300, ma ennél 10 százalékkal kevesebb gyermek és fiatal él Csongrádon – derült ki abból az anyagból, amelyből azt tudhatták meg a képviselők a legutóbbi ülésen: hogyan teljesültek a gyermekvédelmi koncepcióban vállalt kötelezettségek.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Változott a támogatások jogszabályi háttere, a rendszeres pénzbeli és természetbeni ellátások iránti igények megnőttek, ezeket közvetlenül állami költségvetésből finanszírozzák.

Az önkormányzati rendelet alapján kifizetett gyermekvédelmi támogatások összege az elmúlt négy évben folyamatosan csökkent: 13 millióról kevesebb mint 9 millióra. Pedig nem valószínű, hogy kevesebb rászoruló lenne, legalább is erre lehet abból következtetni, hogy a gyermekétkeztetés terén a kintlévőség egymillió forintról másfélre szaporodott.

A tanulmány kiemeli, hogy az a törvény, amely alapján meg lehet vonni a családtól bizonyos juttatásokat, ha 50 igazolatlan órát gyűjt össze egy iskolás, felelősebb szülői magatartást kényszerített ki. Bár még mindig sok az olyan család, ahol nem tartják fontosnak az oktatást. „Nehéz a gyermeket meggyőzni a tanulás, a munka értékéről, ha a környezet ettől eltérő mintát mutat" – olvashatjuk.

A beszámoló ürügyén említett Kőrösi Tibor polgármester egy pozitívumot. Egy külföldi üzletember, aki nem szeretné a személyét felfedni, és aki a városban termelő üzemet működtet, 5000 eurót adományozott a csongrádi óvodáknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Peti pék neve fogalom

A város csak úgy emlegeti: Peti pék. Az üzlete előtt már hajnalban sorakoztak a vevők, nem tudtak annyit sütni, amennyi el ne fogyott volna. Tovább olvasom