Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

50 óra közösségi szolgálat az érettségi bizonyítványért

Csongrád - Egy rendelkezés szerint az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez 50 óra közösségi szolgálatot kell végezni a most 9. évfolyamos diákoknak.
Ebben az ügyben a csongrádi Batsányi-gimnáziumban tegnap tartottak egyeztetést azokkal a szervezetekkel, egyesületekkel, intézményekkel, ahol fogadni tudják a fiatalokat. A lehetőségek tárháza rendkívül széles, fogalmazott a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója, Kiss Attila.

– Egészségügyi, szociális, oktatási, de akár sport terén is letölthetik az előírt 50 órát a tanulók. A megbeszélésen a város szociális intézményeitől kezdve a Vöröskereszt, a környezetvédők, de például a polgári védelem képviselői is részt vettek. Számos konkrét ötlet elhangzott: hoszteszként, korrepetitorként, oktatóként, vagy akár – főként idősek esetében – segítőként, beszélgetőtársként is tudnának hasznos elfoglaltságot biztosítani a középiskolásoknak. Még a héten szeretnénk együttműködési megállapodást kötni a partnerekkel, mert a második félévben, azaz hétfőtől már nyitva áll a lehetőség a közösségi szolgálatra – avatott be a találkozó részleteibe. Kiss Attila kiemelte: a gyerekeket érdekli a dolog. Azt, hogy hol szeretnének feladatot vállalni, az iskolai koordinátoroknál kell majd jelezni.

Olvasóink írták

 • 4. helló16 2013. január 14. 08:52
  „Közösségi munka.......kötelező...egyszerű segíteni kell a nagyszülőknek! De már ezt is kötelezővé tették...”
 • 3. szatyi 2013. január 10. 21:11
  „Ez az 50 óra ingyen van?”
 • 2. keletaru 2013. január 10. 19:19
  „Azoknak meg élen kellene járni akik állítólag a közért bizottságozdiznak !!!! Látszik ebből is mindent elkövetnek csak nekik ne keljen INGYEN bizottságokban ülni !!! Szánalmas a bagázs. Üdv Kuci (-: Lévai Attila :-)”
 • 1. klj-54 2013. január 10. 13:23
  „Amit nem szívből teszel azt az Úr megveté.

  Ezzel a lépéssel megutáltatják azt amire nevelni akarják a gyerekeket!
  Aki ezt a döntést hozta életében munkát nem végzett, ahogy a képviselők nagy része sem :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyfa begyűjtő járat indul pénteken

A Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. pénteken karácsonyfa begyűjtő járatot indít a város területén. Tovább olvasom