Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

5 évre szól az új csongrádi sportkoncepció

Csongrád - A város ösztönözné a sportos életmódot, a pénz viszont kevesebb idén erre a célra is. Egy óvodai tornaszoba például jó volna.
Öt évre szóló új sportkoncepciót vitat meg a holnapi ülésen a képviselő-testület. Utoljára nyolc éve tűzték napirendre hasonló időtávra szólóan a témát, a közelmúltban azonban számtalan körülmény – például az iskolákat érintő törvényi módosítások, a lakosság egészségügyi helyzete – sürgette, hogy foglalkozzanak a helyzettel.

A város ösztönözné a sportos életmódot.
A város ösztönözné a sportos életmódot.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Az iskolák ügyébe sem fenntartóként, sem működtetőként nincs beleszólása a városnak, az anyagból azonban kiderül, hogy a fiatalok érdekében megteszik, amit lehet. Ennek több változatát írja le a dokumentum. Tulajdonosként hozzájárul az önkormányzat, ha a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a sportolási feltételeket javító épületfelújításba vagy építkezésbe kezdene, vagy sportágválasztó rendezvényt szervez, illetve segíti a városi testnevelő tanárok szorosabb együttműködését. Az óvodákkal kapcsolatban kézzelfogható célkitűzés egy tornaszoba építése a Széchenyi utcai Gézengúz oviban, ingyenessé szeretnék tenni a vízhez szoktatást, a kisfiúk körében már most népszerű birkózáshoz hasonlóan a kislányoknak is térítésmentesen kínálnának valamilyen sportágat.

A koncepció sikerét az anyagi lehetőségek biztosan befolyásolják. A város idei költségvetésében sportcélra a tavalyinál 3 millióval kevesebbet, közel 11 millió forintot szánnak, amelyben minden – a létesítmények működése, személyi juttatások, adók és járulékok, dologi kiadások – benne van. Az elosztásról később döntenek.

Olvasóink írták

 • 3. keletaru 2013. március 22. 08:51
  „A régiek már ismerik az ötéves terveket ! Prolit mindég etetik valamivel , ahogy fogy a település jelenleg . Jó ha leszünk még itt egy páran . Sajnálom nagyon mint olvashatjuk sokan mennek el ezt kellene meg állítani . ÉRTÉK teremtő munkahelyekkel !!! Nem alamizsnát fizetőkkel ....... Aztán gondolom már könnyeben lehetne ujjat ÁLMODNI a van-ból ! Ha így HA úgy itt mint látszik megbukott ! Üdv Lévai Attila”
 • 2. Norbi56 2013. március 21. 15:25
  „1. deszka 2013.03.20. 08:11
  Adalék az 1. kommenthez
  "A sport éppen olyan terület, ahol a fiatalok magukon túlmutató célokat tűzhetnek ki, bátorsággal, tehetséggel és kitartással pedig a határ a csillagos ég lehet a számukra" - mondta a kormányfő a Puskás Suzuki Kupa nemzetközi utánpótlás-labdarúgótorna csütörtöki sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor kiemelte: legkésőbb e félév végéig aláírják azt a fejlesztési tervet, amely 2020-ig magában foglalja 16 sportág utánpótlás- és infrastruktúra-fejlesztését, továbbá szakemberképzését."
  Mivel a sport a kultúra része, s mint tudjuk ezen a területen a legkisebb az ellenállás városunkban, így nincs itt semmi meglepetés. Nem holnapot akarunk, hanem csak a tegnapot túlélni, az pedig már a mába sem vezet. A város legkorszerűbb tornateremmel felszerelt iskolája bezárva , a másikban a gyerekek a folyosón és a tanteremben ugrabugrálnak, még kézmosásra sincs lehetőségük, nem hogy zuhanyozásra...persze ez is a kultúra, a kulturált viselkedésre, az egészséges életmódra nevelés része . De...?”
 • 1. deszka 2013. március 20. 08:11
  „Jellemző példa városunk vezetőire,hogy amíg a sportra más helyeken egyre többet költenek,addig itt folyamatosan elvesznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopta az idős bácsi nyugdíját

Elfogták a csongrádi nyomozók azt a férfit, aki egy 81 éves ember figyelmét elterelve vitte el annak… Tovább olvasom