Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

A családsegítő lelki bajban is támogat

Csanytelek - Az önkormányzat családsegítő szolgáltatása és a Nagycsaládosok Csanyteleki Egyesülete is megpróbál segíteni a legrászorultabbakon. Az előbbihez bárki fordulhat, az utóbbi elsősorban 74 nagycsalád érdekeit képviseli.
Tavaly összesen 364-en, közel ezer alkalommal, míg az idén eddig 228-an, 614 alkalommal keresték fel a családsegítő szolgáltatás Kossuth utcai irodáját Csanyteleken.

– A legjellemzőbbek a munkanélküliséggel, az anyagi problémákkal és a számlatartozásokkal kapcsolatos problémák, de felkeresnek bennünket a különféle családi konfliktusok, lelki gondok, valamint bírósági és egyéb hivatalos ügyek miatt is – mondta lapunknak Kopasz Imréné (képünkön), a családsegítő munkatársa.

Kopasz Imrénét (fehérben) különféle családi konfliktusokkal, lelki gondokkal, valamint bírósági és egyéb hivatalos ügyekkel is felkeresik. Fotó: DM/DV
Kopasz Imrénét (fehérben) különféle családi konfliktusokkal, lelki gondokkal, valamint bírósági és egyéb hivatalos ügyekkel is felkeresik. Fotó: DM/DV

Több sikeres pályázattal könnyítették már meg a rászorulók életét. Így a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően 33-an kaptak 4000 és 150 ezer forint közötti összeget áramszámlájuk rendezéséhez, összesen 1,2 millió forint értékben. A Héra Alapítványtól 7 család 50 ezer forintos egyszeri támogatásban részesült. – Mindezek mellett segítségünkkel többen is kaptak nyugdíjemelést, az egészségbiztosítótól egyszeri segélyt, közel félmillió forint értékben. Három esztendeje nyári tábort szervezünk a gyerekeknek, s évente kétszer adományokat is osztunk.

A családsegítő szolgáltatás szorosan együttműködik az 1995-ben alakult, tizenkét éve Kopaszné vezette Nagycsaládosok Csanyteleki Egyesületével. A civilszervezet legutóbb a napokban osztott ki 700 kiló lisztet, közel 700 kiló tésztát, 320 kiló kekszet 74 család számára az orosházi régióközpont segítségével. Az egyesület az önkormányzat megbízásából szeptember 17-én rendezi meg a hagyományos családi napot.

Olvasóink írták

 • 2. jozko 2010. augusztus 27. 00:28
  „"Van lakásunk, meg minden.." Van munkád...
  Hol itt a gond?
  A fiaidnak apja is kell, hogy legyen...
  Így aztán teljesen segítség nélkül sem vagy...
  Miért gondolod, hogy másnak kell segíteni rajtad?”
 • 1. bekkertünde 2010. augusztus 26. 17:48
  „honapok ota tudja a családsegitö milyen nagy anyagi gndban vagyunk monoron lakunk már enni sem tudunk mert nincs mit de mindenhol várni kell még papirmunka van kérdem én meddig éhesek vagyunk
  hiába van lakásunk meg minden de élelmünk nincs és senki nem segit se hagymám hogy egy kis szaftot csináljak de még olaj se meg zsir se hogy valamit összeütnék
  dolgozom de a fizetésem elviszi a rezsi meg az adoság hol van segitség monoron az önkormányzat segit de nem tudni mikor ér ide a kb.2000 forint és iskolába kéne a fiaim inditani semmi normális ruhájuk nincs a 17 éves fiamnak szakadt téli cipöje van kérdem hova menjek kihez forduljak?????????toth zoltánné monor”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ternai László visszavonul

Csongrád - 16 év után visszavonul a csongrádi közéletből a képviselő-testület korelnöke, Ternai… Tovább olvasom