Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

A csongrádi Balogh Panka zenél, rajzol, és még színötös is

Csongrád - A csongrádi Balogh Panka nyertes képein Jónás, a cet és ufógyerekek is láthatók. A másodikos színötössel lehet az Achilles-ínről beszélgetni, de otthon van a zenében és a matekban is.
Érdemes lenne egyszer a fotózás utáni pillanatban újrafényképezni a színötösöket. Akkor, amikor az „ipari mosolyt" felváltja a megkönnyebbült vigyor. Spontán képekből persze nehezen lehetne komoly album, így marad az eddigi gyakorlat. Tegnap még könny is folyt: Széll Tünde kék szemei nehezen viselték az erős fotólámpákat.

Szerda délelőtt Kisteleken, a rendezvényházban vártuk a diákokat, akik érkeztek Baksról, Balástyáról, Csengeléről is. Többen láthatóan javában a szünidő hatása alatt álltak, a szabadság jegyében jöttek halálfejes csuklószorítóban, műkörömmel, sminkben, hennázva.

Balogh Pankára nem ezért figyeltünk fel. A második osztályt a nevelőtestület dicséretével befejező csongrádi kislányt rengeteg minden érdekli. Néha túl sok is – mondta az őt kísérő édesanyja, Oskó Anikó. Panka matematikából, nyelvtanból, rajzból versenyez, és furulyázik is. A zene csak látszólag kitérő, igazából illik a sorba: a kottaolvasás ugyanis fejleszti a logikát, serkenti az agyműködést. A család a szintén zeneértő édesapa példájából következtetett.

A csillagos ég volt a határ, Panka átment rajta. Fotó: Segesvári Csaba
A csillagos ég volt a határ, Panka átment rajta.
Fotó: Segesvári Csaba

Panka a művészet más ágában is otthon van: szépen rajzol, két versenyen már nyert is. Az egyik témája a Biblia volt, Panka Jónás történetét választotta. Képén a próféta a cet gyomrában felhúzott lábbal ücsörög, úgy várja a szabadulást. A másik verseny témamegjelölése így szólt: határ a csillagos ég. Panka túlment a határon, ufóiskolát alkotott háromszemű lényekkel. A földönkívüli tanár lila, diákjai zöldek, lábujjaik pöndörödnek, mint „rajzfilm Aladdin" cipőorra.

Fantáziáját az irodalom is táplálja, minden este olvas. Most például az iskolájától, a csongrádi ének-zenei általánostól kapott könyvet lapozgatja, a Neves kifejezéseket. Ebből tudja, miért mondjuk, hogy Achilles-ín, és mitől különleges Caligula „csodalova". Csodalova Pankának is lesz – bár szenátornak várhatóan nem nevezi ki. A jó bizonyítványért idén is lovastábor a jutalom.

Július 6-án pótfotózás

Tegnap délután Mórahalmon, az Aranyszöm Rendezvényházban fényképeztünk. A két kisvárosban összesen 226 diákról készítettünk portrét. Idén utoljára július 6-án, hétfőn Szegeden, a Technika Házában 15 és 18 óra között fényképezzük a gyerekeket.

Olvasóink írták

  • 2. Power 2009. július 06. 19:55
    „További szép sikereket kívánok Pankának!”
  • 1. SBetti 2009. július 06. 08:34
    „Új hír PATRIKÉKRÓL:

    http://www.blikk.hu/aktualis/nemet-mondott-solyom-patriknak-153616.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros fellebbez a szaktárcánál

Csongrád - Szövetségesekre lelt a csongrádi kistérségben kikosarazott Bokros. Mint arról… Tovább olvasom