Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

A csongrádi Körös-torokban éjfélig tarthat a buli

Csongrád - A csongrádi képviselő-testület határozata értelmében éjfélkor be kell zárni a szórakozóhelyeket a Körös-torokban. A vállalkozók nem örülnek a döntésnek. A vállalkozói udvar képviselője elmondta, ha ez így megy tovább, a vendéglátósok elköltöznek a Torokból.
A csongrádi képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az idei három helyett a következő szezonban öt csendes hétvége legyen a torokban. Ez azt jelenti, hogy a szórakozóhelyeket pénteken és szombaton éjfélkor be kell zárni, vasárnap pedig már tizenegykor ki kell tessékelni a vendégeket. Júniusban kettő, júliusban egy, augusztusban pedig két ilyen hétvége lesz. A csendes hétvégéknek a szórakozóhelyek üzemeltetői nem örülnek. Pusztai Zsolt közölte: a rendeletet természetesen betartják, igyekeznek a vendégeikkel is megértetni. Számára kérdéses, hogy az elmúlt nyár csendes hétvégéi beváltották-e a hozzáfűzött reményeket. Szerinte a fiatalok nem értékelik az efféle a megoldásokat, az üzleti haszonszerzés szempontjából pedig kifejezetten kedvezőtlen. A vállalkozói udvar képviselőjeként úgy fogalmazott, vendéglátói oldalról nézve éppen a határon áll az ügy: nem biztos, hogy megéri itt szórakozóhelyet üzemeltetni. Pusztai azt mondta, ha ez így megy tovább, a vállalkozók befejezik, elköltöznek és ezerkétszáz négyzetméter homokot hagynak a parton a csongrádi önkormányzatnak.

A téli csendet nyárra is szeretnék meghosszabbítani az üdülőterületen.
Fotó: Tésik Attila

A terület gondnoka arra emlékeztetett, hogy tíz-tizenöt évvel ezelőtt tízkor, tizenegykor vagy éjfélkor, de legkésőbb hajnali egykor minden hétvégén be kellett zárniuk a toroki kocsmáknak. Bottyán István szerint az önkormányzat a lehető legjobb megoldást választotta, hiszen ha nem hoz rendeletet ebben a témában, a környezetvédelmi törvény szabályai lesznek érvényesek, azok pedig sokkal szigorúbbak.

Szegedi Györgyné a korlátozásra voksolt a testületi ülésen. A körzet képviselője szerint ez kedvező megoldás a vállalkozóknak. Nem ért egyet azokkal, akik a csongrádi Körös-torokot a Sziget szintjére akarják emelni. A fiatalok szórakozását sokszor kellemetlen jelenségek kísérik: a rendőrség, a polgárőrség segítségét kell kérni. A képviselőnő elmondta, a nyári koncerteket tisztán lehet hallani a közeli Zöldkert utcában, az üdülőtulajdonosoknak is igényük lehet a pihenés. A taverna jellegű, családias vendéglátóhelyek hiányoznak a torokból. Szerinte a városnak a hagyományos értékeire, például a skanzenre kellene építenie az idegenforgalmat.

Parkolási díjak a torokban

A személygépkocsik naponta 600, a teherautók és autóbuszok kétezer forintért állomásozhatnak az üdülőterületen és a mentett oldalon lévő parkolóban. A motorkerékpárok tulajdonosai naponta 400, a segédmotorosok kétszáz forintot fizetnek. A rendelet szerint tilos kutyát sétáltatni a fürdőzők között, kivéve a vakvezető kutyát. Ha kirándulók nincsenek a parton, természetesen szabad a kutyasétáltatás, ahogyan a horgászás is. A pecásokra szintén vonatkozik a tilalom, bár ők többnyire más vizeken halásznak.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. hank 2008. december 20. 10:11
  „Kedves "Én"!

  Kicsit megkésve, de reagálok az észrevételedre. Aztán vagy olvasod vagy nem.
  Sajnos nem Csongrádon dolgozom már, így nem tudok ott lenni teljes egészében.

  Ha az egyik vállalkozó vagy vállalkozói kör nem reagál sem a telefonhívásra, sem az sms-re, sem az emailre, és rajtuk múlik a megoldás, akkor tehetetlen vagyok. Leírtam minden érintettnek, hogy csak akkor segítek, ha akarják. MIvel az egyik oldal nem akarta, nem tudtam lépni.
  Azonban a legfrissebb hírek egy picit engem igazolnak: végül is a Körös-torokban a rendfenntartásban a vállalkozók is részt vesznek így esélyes lehet, hogy ne legyenek csendes hétvégék egyáltalán. (Én legalább is így értelmeztem. Sajnos a megbeszéléseken nem tudtam ott lenni.)
  "A másik verzió, hogy péntek kivételével hétköznapokon és vasárnap 24 órakor lenne záróra, szombaton viszont hajnal 4-ig mehetne a buli, a hét utolsó munkanapján pedig éjjeli 2-ig. A dilemma kapcsán Bedő Tamás polgármester lapunknak úgy fogalmazott, számára mindkét megoldás elfogadható, de az utóbbi csak akkor, ha valóban működni fog a szombati szűrés, amely a pihenésre vágyók nyugalmát biztosítja.
  "”
 • 84. cyborg 2008. május 14. 14:24
  „Kedves Körös-torok témában fórumozók!

  Elöljáróban leszögezném, hogy nem csongrádi vagyok, és nyaranta hacsak tehetem a Köröstorokban pihengetek (nappal), és bulizok éjszaka.
  Várhatóan semmi eredménye nem lesz a jelenlegi szezont érintve a felháborodásoknak, úgyhogy "csak" a véleményemet írom le.
  Hosszú ideje működött a Körös-torok mint szórakozó hely, és ha duzzogva is de elviselték a bulikat az üdülőtulajok, az idősebb korosztály a pihenni vágyók. Mi történt az utóbbi években? Talán csökkent a tolerancia küszöb? Lehet. Ám az is lehet, hogy valakinek, valakiknek érdeke hogy ilyen irányba forduljon a szóban forgó terület és az ott lévő rendezvények, bulik. Miért vagyunk meglepődve ezen? Ne felejtsétek már el, hogy Magyarországon vagyunk!!! Itt az nem fizet adót, TB-t egyebeket akinek nincs "kimutatható" jövedelme, az kap ingyen étkeztetést, ingyen tankönyvet, stb... Általában mindenhez önös érdekek kapcsolódnak, amik csak évek múlva derülnek ki. Miért nálunk legdrágább az útépítés? Miért van ekkora parlamentünk, közigazgatási létszámunk? Miért van pár ezer katonára tengernyi főtiszt...és még sorolhatnám.
  Éppen ezért nem kell meglepődni, hogy annyi év után éppen most kell a bulizós napokat csökkenteni, a Körös -toroki komplexumot szépen lassan leépíteni...lehet, hogy már meg is van a következő gazdája. Lehet jövőre már jön a duma, hogy takarékossági okokból el kell adni, nem éri meg ez sem, az sem. Talán érdemes volna tanácsot kérni olyan települések vezetőitől, akik a jelenlegi problémát nem ismerik, mert megoldották illetve elébe mentek a dolgoknak. Például: Tiszakécske, Abádszalók, végig a Balaton mellett. Roppant érdekes az is, hogyan lehetséges annyi üdülő az ártéren belül? Ez nem kimondottan országos minta. Mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Amikor barátaim és én lenn voltunk, az üdülők nagy részében szórakozni vágyó fiatalok voltak a bérlők, tehát csak pár méltatlankodó lehet, akik úgy látszik tudnak hatni a város vezetésére... Majd rövidesen lerendezik a tulajdonosok egymás között a helyzetet, ha sokkal kevesebb lesz a vendég éjszakák száma... Másrészt jól bevett gyakorlat, hogy feketén szállásoltatnak majdmindenütt, mert azt kell mondani rokn vagyok, barát vagyok, stb...
  Hát igen...Magyarországon bármit meg lehet csinálni.
  Kedves Csongrádi lakosok! Egy darabig méltatlankodhattok, mást úgy se tehettek, mert szerintem sokkal magasabb érdekek diktálnak, és 2010 -ben pedig a döntés a kezetekben lesz. Az idegenforgalom képes felvirágoztatni egy Csongrádnál sokkalta nagyobb várost is, és itt nemcsak a Körös -torokra kell gondolni.
  Nincs egy életképes szálloda, étterem, sport szakosztály, mozi, cukrászda, vállalkozás a városban...mért pont szórakozóhely lenne? Majd hamarosan kaptok egy elkerülő utat, aztán még az átmenő forgalom is lényegesen kisebb lesz.
  Sajnálatos ami történik...
  Ember küzdj és bízva bízzál...”
 • 83. hank 2008. március 18. 21:17
  „Sziasztok!

  Sajnos nincsennek híreim. Elkezdtem körbekérdezgetni az érintett feleket, de sajnos az egyik oldalon problémába ütközttem. Jelenleg ezt próbálom megoldani indirekt úton. Elnézést, hogy nem írok konkrétumokat. Ha nem lennék képes megoldani, akkor leírok mindent és tudni fogjátok, hogy véleményem szerint mi a probléma egyik forrása.

  Üdv:
  Hank”
 • 82. Méltatlankodó 2008. március 03. 13:57
  „Sziasztok!

  Örülök, hogy ilyen sokan kitartanak és küzdenek a "szabadságukért"...de szerintetek lesz valami eredménye? Nagy ívben le....ják az "okosok", úgy veszem észre. Véleményeket és Hank oltását várom...”
 • 81. kiscsaj 2008. március 02. 13:30
  „egy régebbi hozzászolóshoz: Kedves Gondolat-Ébresztő! (2008.01.06. 4:18)
  1.: kijelentésed alapján azt lehet leszűrni hogy véleményed szerint minden fiatal alkoholista,drogos,szexmániás hülyegyerek---->vannak ilyenek de elég sok kivétel akad
  2.:hát igen a szüleink pénzéből bulizunk--->tudod nem teheti meg mindenki hogy elmegy dolgozni! Vannak gazdagok akiknek tökre mindegy hogy a gyerkőc mennyi pénzt költ el mert lehet hogy holnap a duplája jön vissza. És vannak akik elmennek a nyáron dolgozni hogy ne a szülők pénzéből szórakozzanak!
  3.:14 napunk lenne hogy kibulizzuk magunkat és szerintem ez nem sok. A zene csak azt zavarja aki a bökényben,belvárosban lakik, a város másik végében élők nyugodtan tudnak aludni!
  4.: ezek a csendes hétvégék nem csak minket csongrádiakat érintenek...itt rengeteg emberről van szó: csongrádiakról,a megyénkben élőkről, akár az ország másik végében lakó emberkékről akik nyáron a Körösre jönnek szórakozni. és ha nem lesz semmi? ki fog csongrádra jönni? SENKI!!! Csongrád meghal...már így is elég nyomorult ez a város,kár lenne teljesen a földbe döngölni!
  5.: te azt kérdezed hogy mi milyen szülők leszünk? az a jövő titka majd egyszer kiderül! de itt a jelen...a mai szülők.
  problémát jelentenek a rongáló fiatalok.sokan őket is hibáztatják a kialakult helyzetért és igazuk is van részben mert én is okolom őket. de hol vannak ilyenkor a szülők? nem tudják megértetni a gyerekeikkel hogy nem vizelünk össze-vissza,nem hányunk össze semmit,nem kötünk bele minden szembejövőbe és nem rugdossuk szét a nemrég megépített gátfalat...ezek szülők? és te még minket akarsz minősíteni fiatalokat? hát ezen megérné elgondolkodni...

  nem csak a fiatalok vandálkodnak,rengeteg középkorú emberre is ráférne egy kis viselkedésjavító terápia!
  mi lenne ha úgy tennénk fel a kérdést hogy kinek lenne rossz az ha nem lenne idén buli a Körösön? ...elég sok jelentkező lenne
  Lényeg a lényeg: ez az ide-oda dobálózás nem vezet sehová a bulizni vágyók és a buli-ellenesek között!
  A mi érveink meggyőzőbbek mint a buli-elleneseké! Az utóbbiak csak a zavaró zenével,a szeméttel és a randalírozó kölykökkel dobálóznak! Ezekre pedig van megoldás: a Köröst mindig kitakarítják a bulik után tehát szemét nincs. A zenét el lehet viselni hiszen az a 14 nap nem olyan sok,azt igazán ki lehet bírni. talán a fiatalok ügye a legnehezebb,de arra is lehetne megoldást találni.Esetleg ha a rendőrök nem pitiáner ügyek miatt osztogatnák a büntetést hanem odafigyelnének és hárítanák a rendbontást akkor jobb lenne a helyzet...
  A bulizni vágyók ki fognak állni az érdekeikért és a jogaikért! Sokan itt születtünk,itt élünk kiskorunk óta és amíg itt lakunk nem engedhetjük hogy tönkretegyék azt a helyet ami talán Csongrád egyetlen reménysége arra hogy ne merüljön feledésbe a város,ha még egyáltalán annak lehet nevezni!
  Üdvözlettel: egy csongrádi lány”
 • 80. kiscsaj 2008. március 02. 10:24
  „Sziasztok! Én csongrádi lakos vagyok és már néhány éve a körösre járok bulizni. Igazán nem tudom felfogni ezt a helyzetet ugyanis randalírozó fiatalok mindenhol vannak. És mit vár akár a város akár az önkormányzat? 2007 nyarán jónéhány kék egyenruhás személy(remélem tudja mindenki kikre gondolok)-akiknek az lenne a dolga hogy a rendre vigyázzon- megfordult lent akár 10 fős csoportokban is és nem vettem észre hogy a dolgukat végezték volna mert bent álltak a Vállalkozói udvarban és rajtam is legeltették a szemüket mint sztem annyi sok más lányon...persze nekik is szabad nézni de közben végezzék a feladatukat és a rendbontóktól szabadítsák meg a köröst!!! Számomra érdekes az hogy aki a Zöldkert utcában lakik az nem tud aludni a zenétől... Én az előtte lévő utcában lakom és nyugodtak az éjszakáim,hajnalaim ,nem hallok semmiféle zavaró zajt!!! A körös már nagyon régóta a városba csalogatja az embereket és véleményem szerint a vállalkozók,üdülőtulajdonosok jól keresnek. Kár lenne tönkretenni mert Csongrád (bár nem szeretek ilyet mondani) nagyrészt a Körösnek köszönheti az idegenforgalmát...Lehet hogy egyesek szerint nem fontosak a bulik és hogy a skanzenek a jók...de kérem ez nevetséges...a fiatalokat hol érdeklik a skanzenek??? Megérné a városnak egy ilyen nagyszerű helyet tönkretenni a csendeshétvégékkel és az egyéb korlátozásokkal?! Megérné hogy a csongrádi fiatalok elszakadjanak a várostól és teljesen más városban szórakozzanak esetleg hazafeléjövet autóbalesetet szenvedjenek(volt már erre példa)?? Emberek!!! Nagyon sok a fiatal és jogunk van véleményt mondani...Sztem ez az egélsz korlátozás egy nagy hülyeség!!! 3-4 éve minden rendben ment a csendes hétvégék nélkül!! Kompromisszum a megoldás ami mindenki számára elfogadható...Remélem a város képviselői és az önkormányzat helyesen fog dönteni...Nekik is van gyermekük vagy lesz és ha belegondolnak szerintem ők is nyugodtabbak lennének ha gyermekük nem egy idegen városban tartózkodna, és nem kellene azon izgulni hogy vajon útközben éri-e valamilyen szerencsétlen baleset...Ez városon belül is előfordulhat,de mégis kisebb a kockázat... Üdvözlettel: egy csongrádi lány”
 • 79. sugidius 2008. február 28. 18:24
  „Sziasztok!
  Én már 4 éve járok le bulizni a Körös-toroki Napokra. Szerintem ez az egyik legjobb party, nem véletlenül 20an-30an szoktunk ilyenkor ott lenni egy hetet. Valószínű ha majd én is megöregszem nekem sem fog tetszetni a fiatalok randalírozása, de azért azt nem hiszem, hogy a környező utcákba annyira odahallatszana a zaj, hogy ne tudnának éjszaka pihenni az idősek. Akinek meg saját nyaralója van, olyan szinten magas bevétele van egész nyáron, hogy szerintem meg se merjen szólalni, ő ezzel csak jól jár, és mint tudjuk, ilyenkor nagyon sokan a reális ár tripláját is kifizetik, csak hogy az egyik nap ott tudjanak tombolni a tömegben... szerintem ennek lehetne egy határt húzni, amit alaposan át kéne beszélnie mind az idősöknek, mind a fiataloknak a polgármesterrel.
  Ui.: idén találkozunk a nagy partyn :DDD”
 • 78. Hank 2008. február 10. 20:45
  „Kedves Méltatlankodó!

  Mondjuk úgy, hogy annyira vagyok képben, hogy szoktam a Körös-torokban lévőkkel beszélgetni és újságot olvasni. E mellett van egy elképzelésem, hogy mi lehetne a Körös-torok jövője.

  Sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni. Én magam is szóvátettem, hogy a 600 Ft nagyon magas, mivel Kiskunmajsán ennél kevesebb összegért betonozott parkolóban áll az autó, és a belépőből kedvezményt is kapok.

  SAjnos a képviselőtestület újra megszavazta. Amennyire én tudom, ezeket az üdülőterület fejlesztésére fordítják.

  Azért van egy kis különbség a pénzszedésben.
  Mígy Ön kedves méltatlankodó kiáll a város útjára, és szedi a pénzt, addig a város a saját területén (Körös-torok) vagy talán az ATIKÖVIZIG területén melyet használatba kapott, szedi a behajtási díjat. Ebből takarítják az üdülőterületet, vágják a gallyakat, stb. stb.

  Tehát én sem állhatnék az Ön házához a bejárathoz díjat szedni, mint ahogy Ön sem teheti meg, hogy a város főutcáján útdíjat szedjen.

  De egyébként egyetértek, magas az összeg. De régebben még bringával sem lehetett bemenni (nagyon régen) és emlékszem a földön levő kötélre, ami megfeszült hirtelen és felemelkedett ha a bringás nem akart megállni. Végül hátulról kezdtünk bejárni, melyet elszórt szögekkel jutalmaztak. Azután valaki az üdülőterület elején bontotta meg a kerítést ahol rendszeresen be tudtunk menni bringával.


  A másik észrevétel sem ilyen egyszerű. Mert nem lehet személyekre bontani.
  Lakossági panaszok érkeztek. A Campingből mentek haza vendégek fizetés nélkül a hangos zenét megadva mint probléma forrást. Üdülőtulajok közül is 1-2 jelzett problémát.
  Összehívták az érdekelteket, de mivel nem jutottak egyezségre, létrehozott az Önkormányzat egy rendelet tervezetet melyet meg lehetett tekinteni a városi weboldalon és lehetett javaslatokat adni, véleményezni.
  Mivel nem jöttek javaslatok, a 2 tervezet közül a szigorúbbat fogadták el a képviselőtestület tagjai. Azt hiszem 1-2 nem meg 1 tartózkodás mellett.

  Amennyire átlátom a jelenlegi helyzetet, annak kialakulásában a felelősség megoszlik a mértéktelenül bulizó fiatalok, a városvezetés és a vállalkozók között.

  Hank”
 • 77. Méltatlankodó 2008. február 06. 04:47
  „Sziasztok!

  Látom megy a felháborodás és nem történik semmi, ahogy eddig sem történt semmi.

  Nem akarok senkit sem megsérteni, és senki se tegye. Kezd a fórum egészen más tartalmat kapni, mint ami eredetileg a célja volt. Egy fórum arra szolgál, hogy egy adott témában hozzászólásokat gyűjtsön össze, vagyis a közösség véleményére kíváncsi. Valójában senki se várja, hogy történni fog valami attól, hogy megszólal egy fórumon.
  Kedves Hank! Észrevételeim szerint Ön ért a témához, ezért megkérdezném ismét, amit már régebben is megkérdeztem, csak akkor nem kaptam rá semmilyen nemű választ...idézném:

  "Milyen alapon gyűjtenek be pénzt a Körös-torokra való behajtásért? Ez felettébb érdekelne, mert nem vettem észre semmilyen szolgáltatást, amiért fizetni kellene a behajtásért. A biztonsági őröket a vállalkozók fizetik. Szóval semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak a befizetett pénzért, mégis gyűjtik lelkesen, ki tudja milyen célra. Válaszokat erre a kérdésre is várnék..."
  Ilyen alapon én is kiállhatnék a Fő utcára és szedhetném a pénzt a KÖZÚTON való továbbhaladhasért...mert ilyen alapon miért ne?

  Másik észrevételem, hogy legalább azt tudjuk, hogy ki(k) hibájából eredendeztethető, ha másik városba megy a fiatal közösség bulizni apuci kocsijával - és jobb esetben a kórházból kell haza hozni, ha baj történne. Legalább azzal tisztában vagyunk, hogy ki(k) szemébe kell nézni, ha ilyen okból baleset történne.

  A válaszokat előre köszönöm: egy csongrádi lakos.”
 • 76. én 2008. február 05. 12:16
  „Kedves Hank!

  ha annyira okos és ügyes vagy akkor tegyél valamit az ügy érdekében és ne csak egy fórumon írkálj! Te itt mindenkit szépen leoltasz h igy meg úgy jaj miket írkált. Mindenki a saját véleményét írja, és abba meg neked nincs jogod beleszólni. és igenis azt kívánom már h robbanjon fel ez a szerencsétlen város mert értelme meg nincs. Az összes hír arrl szól csongrádról h ez zárt be az szűnt meg, a végén már semmi se marad csak az aranykosár meg a buszmeg ja meg talán a nagy park. és akkor az még jó is, mert a buszosok bejönnek csongrádra, az aranykosárba bevásárolnak piából és kiülnek a parkba iszogatni. ja de el ne felejtsetek 200 rendőrt itt hagyni mert az nagyon kell.”
 • 75. Hank 2008. február 04. 19:53
  „Kedves "sok kérdőjel"!

  Nem kiosztani kell a polgármestert. Jelenleg ő az egyik személy akit meg kell győznünk. Ha kiosztogatnánk folyamatosan, akkor nem érdekelné az egész és nézhetünk a bulik után.
  Ismeri a véleményünket.
  Ilyesfajta hozzáálással nem megyünk semmire. Át kell beszélni Vele az egészet. Meg kell tudni pontosan, hogy mi a probléma forrása és ez alapján megkeresni a megoldást.

  Ha mindenki összefog, akkor megoldódhat ez az - úgy néz ki - senkinek sem jó helyzet.

  Hank”
 • 74. ??? 2008. február 01. 00:30
  „az,hogy a buli uatan sok a szemet nem csak itt van jelen..ugyan mar!Nem akarasnak nyoges a vege...
  A gimi bulik utan nincs piszok???
  Amugy pedig a rendtartas is hozzatartozik 1 bulihoz..
  Az oregeknek meg osszunk fuldugokat!!!!!
  orulok,h ekkora port kavart ez az egesz...csak valaki menjen be Bedo Urhoz is es szepen,kulturaltan de ossza ki es kerdezze meg mit akar fejleszteni nekunk fiataloknak?Mert oregek otthona es dilihaz mar lesz eleg..
  Mi van a termalfurdovel?vagy a kovetkezo lepeskent atomtemetot hoz a varosba?Remelem addigra levaltjak..”
 • 73. Varga Ádám 2008. január 29. 09:20
  „Fel kell nőnünk a gondolathoz, hogy ahol fát vágnak ott repül a forgács. Szemét minden rendezvény után marad ez törvényszerű, de nem csak a körösön, a Budapest Parádé után is úszik a szeméttől az Andrássy út. NAÉS? Fel kell takarítani. A körösön is feltakarítanak csak akkor mi már alszunk. Akárhányszor lent voltunk vasárnap fürdeni mindig rendet láttam. Az, hogy a nyaralók között is randalíroznak, hánynak, szemetelnek az meg megint a rendőrséget dícséri, hiszen a nevükben is benne van: ők a rend őrei. Kint álnak a Bökényalji kereszteződésben és büntetgetik a főbenjáró úttesten sétálásért a csendes járókelőt. Nem bent kellene járőrözni a nyaralók közt? A legokosabb húzás pedig, hogy amikor buli van lent Bottyánék bezárják a WC-konténereket, hát ne csodálkozzanak, hogy mindenhol elvégzik a dolgukat a fiatalok. Tehát Bottyán is provokálja a rendetlenséget, csak nem veszi észre.”
 • 72. Hank 2008. január 27. 00:27
  „Kedves Méltatlankodó!

  Lehet, hogy úgy van, ahogy írtad. Ugyanakkor az sem normális dolog, hogy oda piszkítanak stb.

  A szemét összetakarításáról meg annyit, hogy a Happyday-eseket többször láttam összeszedni a környékről is a szemetet (a partélről).
  A vállalkozói udvar dolgozóit - őszintén - nem figyeltem.

  Hank”
 • 71. Hank 2008. január 27. 00:20
  „Kedves "én" nevű hozzászóló!

  Fel sem tudod fogni, hogy mit írtál - szerintem!
  Ez totál komolyan gondlod, hogy az lenne a jó, ha elvesztenénk egy várost?!

  Hank”
 • 70. én 2008. január 26. 18:17
  „mindegy hát mindenki csinájon azt amit akar, szerintem az lenne a legjobb ha Csongrádot elmosná az idei árvíz és akkor nem lenne abból gond, h ki mikor hogyan bulizzon. és akkor az idősek is mehetnek más városba pihenni, nekünk fiataloknak meg mindegy h el kell-e menni mert mi igyis-úgyis száműzetve vagyunk ebből a városból!!!!”
 • 69. Méltatlankodó 2008. január 24. 23:31
  „Sziasztok!
  Az üdülő tulajdonosait tájékoztatom, hogy csakis akkor minősül magánterületnek, ha egyértelműen jelzik, hogy oda nem kellene illetéktelen személnek betérni, vagyis a legalapabb megoldás erre a kerítés, vagy valamilyen szintű körbe kerítés. Amennyiben körbe kerítették az üdülő tulajdonosok a területüket, akkor vegyék ezt az üzenetet tárgytalannak. Mellékesen nem hiszem, hogy ez a fő probléma. Ez egyszerűen megoldható lenne, ha fogadna egy takarító személyzetet kb 2-3 órára a szombati buli után a rendezőség és az oda nem illő viszont látott dolgokat (hányást), üres üvegeket összegyűjtetné a takarító személyzettel, mert a rendezőség feladatának tekinthető lenne ez is...szerintem.
  Személy szerint örülök, hogy a fiatalok is küzdenek a szórkozásukért, és az idősebbek pedig törődnek velük. A törődés nem a tiltást jelenti - véleményem szerint, - hanem a közös beleegyezést valami féle megoldásba, ami mind a két részről elfogadható...mert egyik részről sem lesz a legjobb a kitalált megoldás, de meg kell tűrnünk a másikat bizonyos határokon belül.”
 • 68. Hank 2008. január 24. 20:02
  „Hali Bill!

  Nem az a gond, hogy az üdülőtulajok nem engedik a bulit.
  Hanem az, hogy némely bulizó rongál és odapiszkít az üdülők alá. Nem törődnek a magánterülettel, átmennek rajta. (Ahogy pár hozzászólásból kivettem.)

  Üdv:
  Hank”
 • 67. Big Bill 2008. január 22. 02:09
  „Sziasztok !

  Végig olvastam a leveleket, sok az igazság, sok a rágalom de tényleg kellene tenni valamit hogy legalább a Körös-Torok maradjon meg egy szórakoztató központnak.Nem csak a fiataloknak hanem mindenkinek.
  Olyan döntést kellene hozni hogy mindenkinek jó legyen, nekünk fiataloknak is meg az idősebb korosztálynak is.
  Én úgy gondolom ha éjfélkor bezárnak a Torokban, meg nem lesz buli, az a sok ember jön busszal, kocsival , gyalog, e tömeg 1%a elég ahhoz hogy fontos műemlékeket és a város szépségét tönkretegye. 1 % -ról beszéltem. Pár évvel ezelőtt az volt az okos gondolat hogy igen is kifárasztották az embereket hogy reggel ne tudjanak rongálni, hanem békében térjenek haza. Az üdülőtulajdonosoknak nincsenek unokáik akik ugyanúgy akarnak szórakozni? Egyszer mindenki megöregszik de a fiatalságot addig kell élvezni amíg fiatalság, bolondság :)

  Üdv : Bill Csongrád”
 • 66. egy bulizó 2008. január 16. 15:10
  „Szerintem jó lenne ha 4ig lenne buli ugyan is nincs szorakozási lehetősdég a fiataloknak!!!”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az úthibák miatt Csongrád beperelte a Geotort

Csongrád - Nem fizet Csongrádnak az elmaradt munkák elvégzéséért, és nem is javítja ki az utakat a… Tovább olvasom