Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A dolgozók állítják: nem fizettek nekik

Információnk szerint két tucat megváltozott munkaképességű csongrádi dolgozó nem kapta meg februári munkájáért járó fizetését a fővárosi központú Rehabit Komplex Kft.-től. A társaság telephelyén a vezetők közül senki nem nyilatkozott az ügyről, a budapesti központban pedig azt közölték: Csongrádon minden munkavállalójukat kifizették.
Fejenként közel ötvenezer forinttal tartozik mintegy két tucat csongrádi dolgozójának a Rehabit Komplex Kft. – ezt maguk a megváltozott munkaképességű érintettek állítják. Kérték, nevüket ne írjuk le, mert félnek, hogy elbocsátják őket. Egyikük elmondta, januárban állt munkába a Csemegi Károly utcai telephelyen, februárban meg is kapta járandóságát, de márciusban már nem adtak bért a ledolgozott napokért. A fizetések kifizetése helyett március elsejei hatállyal új munkaszerződést írattak velük alá, most pedig csak remélni tudják, hogy a helyi művezető ígérete szerint április 10-éig megkapják az elmúlt egy hónapi munkáért járó pénzüket. A bökényi városrészben élő leszázalékolt asszony hozzátette, gyakorta előfordul, hogy hétvégéken is berendelik őket dolgozni, ám a pluszmunkát nem számolják el a cégnél.

Tegnap délelőtt felkerestük a Rehabit Komplex csongrádi telephelyét, s a
A polgármester segítségét kérték

Fogadóóráján Bedő Tamás polgármestertől is kértek segítséget a társaság érintett dolgozói. A város első embere elmondta, hivatalosan is meg fogják keresni a céget a felmerült problémával kapcsolatban, valamint az önkormányzat megvizsgálja, milyen lépéseket tehet annak érdekében, hogy a munkavállalók mielőbb pénzükhöz jussanak 
csöngetés után kaput nyitó nőtől azt kértük, szóljon az illetékes vezetőnek, mert az elmaradt fizetések ügyében szeretnénk információt kapni. Kisvártatva egy idősebb úr fogadott az udvaron, aki közölte, beszéljünk azokkal, akiknek ilyen problémájuk van, ő nem tud semmiről, és nem is akar nyilatkozni. Ezután egy irodahelyiségbe is bekopogtunk, de az íróasztalnál ülő középkorú férfitól sem tudtunk meg semmit. Ő is csak annyit mondott, hogy nem tud a problémáról. Félúton kifelé egy munkavállalót is megállítottunk, tud-e valamit az ügyről, de ő csak annyit felelt: itt dolgozik, egyebet nem mondhat.

A magát irodaszerek forgalmazásában hazai piacvezetőnek tartó Rehabit Komplex fővárosi székhelyén Kovacev Mladen ügyvezetővel is megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot, de csak egyik beosztottjával tudtunk beszélni. Benyoszvky Réka előbb azt mondta, sem ő, sem felettese nem kíván válaszolni arra a kérdésre, pontosan mennyi csongrádi munkavállalójuknak tartozik a cég, mekkora összeggel, és mikor rendezik a tartozást.

Fél óra múlva azt közölte, hogy Csongrádon minden egyes munkavállalójukat kifizették.

.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi ház lesz a csongrádi IH-ból

Többfunkciós közösségi épületté alakítják át a csongrádi ifjúsági házat. A 75 milliós beruházás 70… Tovább olvasom