Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A faipari képzést erősítik a Sághyban

Csongrád - A megyei önkormányzat finanszírozta a Sághy Mihály szakképző iskola új, 375 négyzetméteres faipari tanműhelyének építését. Hiányszakmákat oktatnak majd itt.
A leendő épület- és bútorasztalosok, illetve a faipari technikusok szerezhetnek majd korszerű gyakorlati ismereteket a Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium udvarán pénteken felavatott faipari tanműhelyben. Az évente negyven diák képzését biztosító, 375 négyzetméteres épületben lévő műhely 50 millió forintos költségét az intézményt fenntartó megyei önkormányzat állta. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke szerint az oktatás fejlesztése az alapja annak, hogy a diákok majdan felnőttként is megállják a helyüket. A képzés megfelelő hátterének megteremtésével igyekeznek biztosítani, hogy a gyerekek idehaza tudjanak boldogulni.

Az új műhely térségi képzési központ lehet. Fotó: Korom András
Az új műhely térségi képzési központ lehet.
Fotó: Korom András

A Sághy fejlesztése az új tanműhely építésével nem állt meg, hiszen a régi faipari gépeket várhatóan októberben felváltják azok az összesen 24 millió forint értékű modern berendezések, amelyeket egy pályázaton nyertek. Az intézmény hosszú távú célja, hogy a modern tanműhely a faipari szakmák térségi képzőközpontjává váljon, azaz a más iskolákban hasonló szakmát tanuló diákok is elsajátíthassák itt a gyakorlati fogásokat.

Olvasóink írták

 • 8. Damokles 2010. október 02. 13:36
  „Bedő-Hagyó-Gyurcsány-Zuschlag=MSZP”
 • 7. zolee0001 2010. október 02. 13:35
  „Körösi Tibor jó szakember, polgármesternek jobb lesz mint az MSZP-s Bedő!”
 • 6. nandor002 2010. október 02. 13:35
  „keletaru balos csongrádi bértollnok lehet?”
 • 5. keletaru 2010. szeptember 23. 07:33
  „Hidegen:-) Tán éhezni kellet volna annak a szerencsétlen gyereknek míg oda érnek a pénztárhoz , ugyan már ilyenből következtetni. Üdv Kuci”
 • 4. Hidegen 2010. szeptember 22. 23:01
  „Ha már Kőrösi, akkor szerintem nem is elsősorban a pénz érdekli , hanem valóban ambíciózus emberke. Nekem egyáltalán nem szimpatikus, láttam a minap a Liedl-ben letaposott kérgű félcipőben, és a kislányát sem tudta annyira megnevelni hogy a pénztárig ne egye meg a csokit, és ne kelljen felbontani neki az üdítöt... (pedig jobb híjján rá fogok szavazni). Meg kell adni a lehetőséget egy új arcnak (mégha ronda is) ;), Mert talán Bedőnél csak jobb jöhet. Persze valaha mikor még volt munkahelyem és elment a fönök, akkor is azt hittük csak jobb jöhet, de egymás után háromszor csak rosszabb jött. Remélem mindannyiunk érdekében a város nem fog így járni.”
 • 3. azénéletem 2010. szeptember 22. 18:20
  „Nem védek én senkit, semmi okom nincs rá! De Csongrádon sem történt másként a rendszerváltás, mint az országban. Aki helyzetben volt - kihasználta, aki nem annak most rosszabbul megy, mint régen!
  Országosan is elsíbolnak - tak annyi pénzt, ami már szerintem kimeríti a hazaárulás fogalmát. Pár embert becsuktak a látszat kedvéért!
  Kőrösi dr annál ambíciózusabb, hogy jegyző legyen - nyilván a havi járandóság is szebb a polgármesteri székben!”
 • 2. Savio 2010. szeptember 21. 19:20
  „Körösi miért nem vállalja el a Jegyzői posztot??
  Csak nem azért, mert fél a szakmai kihívásoktól?!
  Arra is kíváncsi lennék, hogyan lett ő igazgató.”
 • 1. keletaru 2010. szeptember 21. 16:50
  „Mikor még működő ipar volt itt ( Csongrádon ) nagyszerű tanműhelyek voltak ( Igazi szakiakkal ) a FŰTŐBER-ben a T.B.V.-ben , Mirközben , pályáz ósdi nélkül !( meg vízi karnevál ) De mint látjuk a felelős vezetőket, a privatizáláskor nem az érdekelte mi lesz a reájuk bízott munkásokkal , céggel , hanem az MI JUT NEKIK FELLELŐSÉG NÉLKÜL! Akkor In Memóriám ! Szerintem jelentős szerepe volt az akkori "település" vezetésnek is ebben . Ugye rendszer váltós képviselők !!!! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményesen működik a Tömörkényi Agrár Kft. - Tulajdonosok lettek a volt téesz-dolgozók

Tömörkény - Tulajdonosok is egyben a dolgozók a Tömörkényi Agrár Kft.-ben, amely a helyi Alkotmány… Tovább olvasom