Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

A felgyői polgármester már csak az égiekben bízik

Felgyő - – Megijedtem az iskolák körüli cirkuszok miatt. A miénk a tankerület legkisebb intézménye, korábban már lógott pallos felette, most azt gondoltam, ártani biztosan nem fog, ha – bár állami iskola – az egyház segítségét is kérem ebben a helyzetben – mesélte a felgyői polgármester, Horváth Lajos.
Furcsa lépésre szánta el magát: kihívta a katolikus papot és a káplánt, és megszenteltette az iskolát. Azt mondja, nem kérte sem az intézmény, sem a fenntartó KLIK beleegyezését, csak bementek egy délután, végigjárták a termeket, az udvart, az atya pedig elvégezte a szertartást.

Felgyő iskolája. Karbantartásként „könyvelték el
Felgyő iskolája. Karbantartásként „könyvelték el" a megszentelést. Fotó: Králik Emese

Arról a folyamatról, ami miatt most a község vezetője aggódik, többször írtunk. Neki már akkor is megvolt a sarkos véleménye, amikor nyáron a Csongrád és térsége összevont intézményeinek élére az oktatási tárca azt a jelöltet választotta a három aspiráns közül, akit sem a szakma, sem a város önkormányzata nem támogatott. A körzet oktatási élete decemberben kapta a következő pofont. Ekkor Cseri Gábor tankerületi vezetőt egy nap alatt leváltották, a helye azóta gyakorlatilag üres, a feladatait átmenetileg a szentesi tankerület vezetője vette át, pályázatot eddig nem írt ki a fenntartó.
A polgármester szerint az önkormányzat és az intézményfenntartó központ között egy olyan szerződés született, hogy az épület tulajdonosa, azaz a helyhatóság, ha úgy ítéli meg, bármikor, bármilyen karbantartást elvégezhet az iskolában. Legyen szó akár a vízvezeték kijavításáról vagy, mint ebben az esetben, az érthetetlen és nem kívánatos események elhárításáról. – Ezt most egy ilyen karbantartásnak tekintettem – foglalta össze.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a szexuális zaklatással vádolt teniszedző

Előzetes letartóztatásba került az a csongrádi edző, aki a gyanú szerint hónapokon át szexuálisan zaklatta tanítványát, egy 10 év körüli kislányt. Tovább olvasom