Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

A gyepmester a gyanúsított

Szólik Attilát, a csongrádi gyepmestert gyanúsítja a rendőrség az áprilisi szőlőkivágással. Ezt maga a sintér jogi képviselője jelentette ki az önkormányzat városgazdasági bizottságának szerdai nyilvános ülésén. A büntetőeljárás kapcsán meg szerettük volna kérdezni a gyepmester ügyvédjét, de ő nem kívánt nyilatkozni. Az elpusztított ültetvény tulajdonosa, Nagypál Sándor képviselő úgy véli, beigazolódott sejtése.
Elszólta magát a csongrádi gyepmester ügyvédje az önkormányzat városgazdasági bizottságának szerdai nyilvános ülésén. A grémiumnál a korábban felmentett sintér kezdeményezte meghallgatását, amelyre jogi képviselőjével együtt érkezett. Az ülés második napirendi pontjaként tárgyalt téma kapcsán a gyepmester meghatalmazottja, dr. Jánosi László elöljáróban kijelentette: „Nagypál képviselő úr büntetőfeljelentést tett a rendőrségen, ami miatt Szólik Attila ellen büntetőeljárás van folyamatban". Az elnöklő Kurucz Ferenc többször visszakérdezett, hogy milyen eljárás, mire az ügyvéd elmondta, hogy a szőlőkivágásos ügyről van szó. Mindez jól hallható a nyilvános ülésről készült hangfelvételen, amely a jegyzőkönyv alapjául szolgál.

Az ügyvéd azért hozta föl a tárgyhoz nem tartozó ügyet, mert szerinte – összeférhetetlenség miatt – Nagypál Sándor képviselőnek nem lenne szabad részt vennie a bizottsági meghallgatáson. A képviselő ott is, és később lapunknak is leszögezte: ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Nagypál Sándor értetlenül állt a megcsonkított szőlőtövek előtt Fotó: Bíró Dániel

Az ügy kapcsán meg szerettük volna kérdezni Szólik Attila ügyvédjét, de ő nem kívánt nyilatkozni, csak amiatt értetlenkedett, hogy hogyan tudhat a sajtó olyan dolgokról, amelyek bizottsági ülésen hangzottak el. Válaszunkra – miszerint a nyilvános ülésen készült jegyzőkönyv bárki számára hozzáférhető – már nem volt kíváncsi, s mielőtt lecsapta a telefont, perrel fenyegette meg lapunkat.

Közalkalmazott sintér

A bizottság nem hozott határozatot a gyepmesteri telep további üzemeltetéséről, nincs is erre felhatalmazása – tudtuk meg Kurucz Ferenc elnöktől. Megkérdeztük a városgondnokság vezetőjét is: visszavonja-e a döntést? Bodor János erre azt felelte, hogy nem, az intézmény augusztus 21-i hatállyal megszünteti a vállalkozóval kötött szerződést, augusztus 22-étől pedig már egy közalkalmazott fogja ellátni a gyepmesteri teendőket. Bodor János egyelőre nem tudta megmondani, hogy ki lesz az új gyepmester.  
A meghallgatást egyébként azért kérte Szólik Attila, hogy korábbi munkáltatója, a vele vállalkozói szerződésben álló városgondnokság vonja vissza a felmondást. Levelében – melyet a városvezetéshez juttatott el – kifejti, őt hamisan vádolták azzal, hogy kínozta a gyepmesteri telepen lévő állatokat, és bántotta volna a telep mellett lakó családot. Ennek igazolására hatósági állatorvosi szakvéleményt mellékelt, illetve azt a rendőrségi levelet, amelyben a telep mellett lakó család cáfolja a Szólikot ért vádakat. Egyúttal leszögezi, hogy „semmi törvénybe ütközőt vagy állatkínzást nem tett".

– Beigazolódni látszik sejtésem – reagált az szőlőkivágásos ügy új fejleményeire Nagypál Sándor, akinek mintegy egymillió forint kára keletkezett abból, hogy 556 négyszögöles telkén mind a 804 szőlőtőkét elfűrészelték. Hozzátette, szerinte amiatt álltak rajta bosszút, mert a városgazdasági bizottság előtt is elmondta a gyepmesteri telep üzemeltetésével kapcsolatos véleményét, illetve a rongálás napján beszélt a városgondnokság vezetőjével, és beszámolt neki arról, hogy a sintértelepen élő bérlőket zaklatja Szólik Attila.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a szőlőtőkék gyilkosa?

Már kihallgatták azt a csongrádi férfit, akit egy helyi önkormányzati képviselő szőlőjének… Tovább olvasom