Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

A győriek nyerték a maratoni horgászversenyt Csanyteleken

Tizenhárom elszánt csapat vágott neki a huszonnégy órás pontyfogó versenynek a hét végén Csanyteleken. A maratoni erőpróbát a győriek nyerték, a résztvevők összesen több mint 27 mázsa halat vettek ki a vízből. A pontyok egy része még szombaton a bográcsban végezte.
Nemcsak kifogták, meg is főzték a halat. Fotó: Tésik Attila
Összesen több mint 2 ezer 700 kiló halat fogott ki a tóból a csanyteleki huszonnégy órás pontyfogó versenyen résztvevő tizenhárom, igencsak elszánt csapat. Az erőpróbát ismét a győri Be-Ha-Hó nyerte meg 366 kiló hallal, az utolsó helyen pedig a Bácsvíz végzett. Jól teljesítettek a helyiek is, hisz ezüstérmes lett a csanyi horgászegyesület, harmadik pedig a Házikorcsma csapata.

A verseny főszervezője, Szabó Zoltán, a helyi sporthorgász egyesület elnöke elmondta: a győriek törzsversenyzők, Bész Csaba és társai szinte hazajönnek ide, ezért lehet, hogy furcsa, de őszintén örül annak, hogy ők nyerték a versenyt. Persze nagyon sportszerű volt a csanyi csapat is, jegyezte meg humorosan, hogy engedte a vendégeket nyerni. Nagy tisztelettel szólt azokról a horgászokról, akik képesek 24 órán át a halakra figyelni, mert a vetélkedőnek valójában ők – a halak – a főszereplői. A szombat délutáni díjátadáskor a község polgármestere, Forgó Henrik pedig elismerően beszélt azokról, akik oroszlánrészt vállaltak a verseny megszervezésében, immár hetedszerre.

Körmendi József, a bírálóbizottság elnöke, aki több mint 28 órán át volt talpon, elmondta: a győriek mindhárom 8 órás fordulót megnyerték, a legrosszabb időszakban is ők fogták a legtöbb halat, magabiztosan és nagy rutinnal versenyeztek. A kisalföldi Hamar Péter, aki tagja a világbajnok csapatnak is, úgy nyilatkozott: a csodálatos környezet, a bőséges halmennyiség, s az igen erős halak vonzzák ide vissza. A legjobbak egyébként fejenként úgy egy mázsányi pontyot vettek ki a vízből huszonnégy óra alatt. A halak egy része végül a bográcsba került.

A főzőverseny ugyan nehezen indult, mert konokul esett az eső, de szerencsére elállt, és végül tizenöten készítették az ínycsiklandó finomságokat. A szigorú zsűri a félegyházi Mercsényi Csaba főztjét tartotta a legjobbnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik Csanyon a maratoni horgászat

Évről évre egyre többen jelentkeznek a Csanyteleki Sporthorgász Egyesület által szervezett 24 órás… Tovább olvasom