Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A gyorsított eljárások városa

Eredményesebbek voltak a csongrádi nyomozók tavaly, mint korábban – derült ki az összesített adatokból. A kapitányság élen járt a gyorsított eljárások kezdeményezésében, csak a lakásbetörésekkel boldogult nehezen a csapat. Beszédes adat: a városban tavaly csak egy autót loptak el.
Tavaly jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma Csongrádon, erőszakos, garázda jellegű bűntényből pedig itt volt a legkevesebb a megyében. Emberölés nem volt a kapitányság területén, ittas vezetés miatt viszont a Tisza-parti város környékén indult a legtöbb büntetőeljárás. Tizenhárom esetben folyt vizsgálat kábítószerrel való visszaélés miatt, és 27 lakásbetörés történt a városban. Utóbbi ügyek felderítésének eredményességével kapcsolatban a megyei rendőrfőkapitány, Lukács János dandártábornok úgy értékelt: a húszszázalékos arányon van még mit javítani.

Csongrádon mindössze egy gépkocsit tulajdonítottak el 2005-ben, rablásra pedig kétszer volt példa. Jelentősen növekedett, közel megháromszorozódott a gyorsított eljárás alá vont ügyek száma. A megyei értékelés szerint jól dolgoztak a csongrádi rendőrök, a tanyaprogram révén fontos szerepük volt a külterületen élők egészségének megóvásában, biztonságérzetük javításában, és a helyi drogmegelőző DADA-programot is jól működtették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóskempinget terveznek

Autóskemping kialakításával bővítené szolgáltatását a csongrádi gyógyfürdő, amely jelentős… Tovább olvasom