Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

A háziipari színben faggatták a jelölteket Csongrádon

Érdekes helyen, a háziipari központ színjében faggatták a csongrádi polgármesterjelölteket terveikről a helyi vállalkozók. A kereskedelmi és iparkamara vendégeiként mindhárman megígérték: a város és a térség érdekében együttműködnek a köztestülettel.
Házigazdák és vendégek a naturális helyszínen: Bedő Tamás, Justin Imre, Szeri István, Hegedűs Péter és Kurucz Ferenc. Fotó: Bálint Gyula György
Naturális helyszínen, a csongrádi háziipari szövetkezet színjében, fonott székeken, fehér asztalnál ültek a kamara tisztségviselői és a város vezetésére vállalkozó politikusok, akik előtt kemény hónap áll. A találkozó és a kötetlen párbeszéd kezdeményezője, Justin Imre, a kamara Csongrád térségi elnöke örült, hogy mindhárom jelölt eljött, ez annak a jele, hogy az önkormányzati választások ebben a városban kulturált körülmények között zajlanak. A kereskedelemből, iparból élők kíváncsiak arra, kitől várhatják sorsuk jobbra fordulását, ezért hívta meg Bedő Tamást, Hegedűs Pétert és Kurucz Ferencet.

Szeri István, a kamara megyei elnöke, a Tisza Volán Zrt. igazgatója azt mondta, a kamara az önkormányzatoknak fölajánlja segítségét abban, hogy sikerrel pályázzanak, s döntéseik jó hatással legyenek a gazdaság élénkülésére.

Bedő Tamás, Csongrád jelenlegi polgármestere a megkezdett városépítő munkát a következő négy évben szeretné folytatni. Szerinte lényeges, hogy a városvezetésnek jó kapcsolata legyen az érdekvédelmi szervezetekkel, de olykor előfordulhatnak konfliktushelyzetek. Azt újra kell gondolni, hogy miként lehet jobb, kedvezőbb feltételeket teremteni a vállalkozások számára. Újabban a szakképzett munkást keresik a betelepülni szándékozók, Csongrádnak jó iskolái vannak, ez akár kitörési pont is lehet a következő években. Bedő szerint nyitottan kell fogadni minden új kezdeményezést.

Kurucz Ferenc, aki korábban a város rendőrkapitánya volt, és Békéscsabán a város jegyzőjeként is tevékenykedett egy ideig, a helyi erők összefogását jelölte meg a város felemelkedésének zálogaként. Fölsorolt több várost, ahol nem a politikai küzdelmek, hanem a település javát szolgáló együttmunkálkodás sikerre vezetett. A Tisza menti települések szövetségétől is sokat vár, e nélkül a folyón nem jelennek meg a hajók. A város jól jár, ha könnyít a vállalkozók terhein, mert élénkülni fog a gazdaság, nő az adófizetők száma.

Hegedűs Péter – édesapja Csongrád kedvelt pékmestere – a fővárosból jön haza, ha úgy hozza sorsa. Azt emelte ki céljai közül, hogy hosszú távú, ciklusokon átívelő terveket kell készíteni a fejlesztésre. Számolni kell például azzal is, hogy Duna–Tisza-csatorna Csongrádot egyszeriben közelebb viszi majd a Nyugathoz, perspektívát kell adni azt itt élőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester-aspiránsok ma egy asztalhoz ülnek Csongrádon

Ma találkozik a három polgármesterjelölt Csongrádon a Kereskedelmi és Iparkamara helyi szervezetének… Tovább olvasom