Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

A köldökzsinórról beszélt Grecsó Krisztián Csongrádon

A magyar kultúra napjára megszépült Magyar Király előcsarnokában kapott helyet Kovács Keve üvegtervező iparművész munkája Csongrádon. A vasárnapi rendezvényen három vállalkozás és a művész kapott mecénási díjat a várostól. Grecsó Krisztián író ünnepi beszéde arról szólt, mi az a köldökzsinór, amin átcsorog a teremtés naftája.
A vasárnap délutáni kultúranapi ünnepség a Csongrád Galériában Sinkó János festőművész kiállításának megnyitásával kezdődött. Szuromi Pál művészettörténész ajánlotta az alkotót a helyi művészetpártoló közönség figyelmébe. A kultúranapi ünnepi műsor a város művelődési központjának Magyar Király dísztermében délután ötkor kezdődött: Grecsó Krisztián író, a helyi Batsányi János Gimnázium egykori diákja mondott ünnepi beszédet. Kultúra nélkül, nem élhetünk, mert ez a dialógus, a direkt kommunikáció nélkülözhetetlen kapcsolat; köldökzsinór, amin átcsorog a teremtés naftája – mondta az író.

Az idei ünnep alkalmából Mecénási Díjat kapott az Aqua VÉRO Kft. Burkolólap és Fürdőszoba Szalon (Csongrád), az Árok Mélyépítési Szolgáltató Kft. (Szentes), a Csongrádi KÖR-VIZÉP Közmű Kft., és Kovács Keve üvegtervező iparművész, akinek pályája Csongrádról indult. A városnak adott ajándékát Kalmár Márton szobrászművész avatta fel.
Este 6 órakor Nóti Károly Süt a hold című vígjátékát mutatta be első alkalommal a személyi összetételében megújult Csongrádi Színtársulat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mecénási díjakat adnak át Csongrádon

A kultúra napi rendezvények sora pénteken 10 órakor megkezdődött Csongrádon: a művelődési központ… Tovább olvasom