Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A Koór megtette, a Koór mehet

Csongrád - A csongrádi fürdőt is működtető Idegenforgalmi Kft.-t megszünteti a tulajdonos önkormányzat, az ügyvezető Koór György megbízását már visszavonták. A létesítmény a Víz és Kommunális Kft.-hez kerül, ahol azt szeretnék, hogy mindennap 6-tól 22 óráig lehessen használni a medencéket.
Egy korszak lezárult a csongrádi strandfürdő életében. A Dob utcai létesítményt működtető városi céget, az Idegenforgalmi Kft.-t ez év végével megszünteti az önkormányzat, helyébe üzemeltetőként a Víz és Kommunális Kft. lép. Pedig tavaly tavasszal még szép reményekkel választottak új ügyvezetőt az Idegenforgalmi Kft. élére. Koór Györgynek kinevezésekor azt a feladatot adták, hogy csökkentse a társaság veszteségét, tudniillik 2005-ben és 2006-ban 19 milliós mínusszal zárt a kft. 2007-ben ugyan sikerült 13,6 millióra csökkenteni a veszteséget, de a dolgozói létszámcsökkentés és „távvezérlős" irányítási módszere miatt számos kritika érte a Budapestről ingázó ügyvezetőt.

A formai hibák miatt elbukott fürdőpályázat újra felszínre hozta a strandfürdő hiányosságait, így már nem lehetett takargatni, hogy rövid távon 50 milliós fejlesztésre lenne szükség, különben szankciókra számíthat a szabálytalanul működő fürdő. Kapott is büntetést az Idegenforgalmi Kft., Koór pedig nyilvános bírálatot, amire hiába próbált válaszolni, a szeptemberi képviselő-testületi ülésen már nem kapott szót. Legutóbbi tanácskozásán pedig arról döntött az önkormányzat, hogy november 3-ától visszavonják a megbízását, így a cég végelszámolását Kanalasné Donka Erika fogja levezényelni, méghozzá Koór fizetéséért, havi bruttó 300 ezer forintért.

Még kérdés, hogy a téli időszakban működtetik-e a csongrádi nagymedencét. Fotó: Tésik Attila
Még kérdés, hogy a téli időszakban működtetik-e a csongrádi nagymedencét.
Fotó: Tésik Attila

– Mire lesz lehetőség a fürdőben? Attól függ, hogy mire futja majd – fogalmazott lapunknak Balogh Pál, amikor arról faggattuk, milyen nyitva tartás várható, illetve télen üzemelni fog-e a nagymedence, amelynek szabályszerű működtetése igencsak költséges. A Víz és Kommunális Kft. ügyvezetője kifejtette, a bevételeken, s a tulajdonos önkormányzat szándékán múlik az is, hány főt fognak foglalkoztatni a strandfürdőben. Most úgy tervezik, hogy 6-tól 22 óráig fogadna vendégeket a létesítmény, továbbá az előírásoknak megfelelő létszámot mindenképpen biztosítani szeretnék. Az, hogy mekkora veszteséggel fogja zárni működésének utolsó évét az Idegenforgalmi Kft. még nem körvonalazódott.

Információink szerint nemrégiben újra ellenőrzést tartott a tisztiorvosi szolgálat, de további büntetéstől egyelőre nem kell tartania a fürdőnek, hiszen érdemi lépések történtek annak érdekében, hogy a műszaki hiányosságokat mielőbb pótolják.

Olvasóink írták

 • 3. keletaru 2008. november 18. 15:05
  „Én nem ,és nem ! Választottam egyiket sem ! Röhejnek tartom a listáról való bejutást is . Miért jut be akire nem szavaznak ! Bízom következő választáskór nem csak szín váltókra lehet szavazni ! S örülök egyre többen észre veszik FALU-ban lakunk !”
 • 2. Piskóta 2008. november 17. 22:49
  „Nem,kedves keletaru, ehhez nem akarás kell hanem ész meg inteligencia, aminek igencsak hijján van falunk jeles testülete!
  De hát mi választottuk Őket!”
 • 1. keletaru 2008. november 17. 07:04
  „Érdekes a bizottságal mi a helyzet !? Akik megválasztották ezt az embert vezetőnek ? Mossák kezeiket ,mert ők ugyan olyan felelősök szerintem ! S egyáltalán le van e zárva Koór ember részéről ez az ügy , hallható volt jogorvoslatért fog fordulni a fizetése ügyében . S nem tudom kinek mi köze ahhoz ki mennyit keres , ez is csak írigység szitásra lett írva . ( nem ingyen jön ez a pénz , s még mindig olcsób mint elődje , mert az kapot nem gyenge költségtérítést is ) S az Ifjúsági Házra elköltött halott tökét inkább ide kellet volna befektettni , úgyanis ahhoz nem fér a FALU a szerződés végéig . A fürdőt meg tudta volna fejleszteni , persze ehez akarási szándék is kellene /- kellet volna !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze nem szavazatot kér Bedőtől

Csongrád - Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz annak érdekében, hogy az országgyűlés oszlassa föl magát – jelentette be pénteken Csongrádon Vincze László országgyűlési képviselő. Tovább olvasom