Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

A korszerű mezőgazdaság a vidék megtartó ereje

Csongrád - Meg kell őrizni a kisgazda tradíciókat, amely segíti a vidék megerősödését - hangsúlyozta Turi-Kovács Béla, a KPE elnöke csongrádi fórumán. Farkas Sándor országgyűlési képviselő pedig a versenyképesség növelését jelölte meg fő iránynak minden mezőgazdasági résztvevő, különösképp a kisebb agrárvállalkozók számára.
A gazdálkodóknak tartott fórumon Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnöke kijelentette, a legfontosabb, hogy a falvaknak élhető jövőjük legyen, hiszen mintegy 1,8 millió ember él olyan kistelepüléseken, ahol kedvezőtlenek az életfeltételek, nehezebb a megélhetés, mint a városokban, és meg kell akadályozni az elnéptelenedést. Hozzátette, éppen ezért kell megőrizni a kisgazda tradíciókat, amely segíti a vidék megerősödését. Ezt a célkitűzést a fejlesztési programok is támogatják a nagy- és az olyan kisebb városokban is, mint például Szentes és Csongrád.

Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, 2020 után még bizonytalan, hogy milyen uniós támogatásokra számíthatnak a gazdák, ezért már most fel kell készülni az időszak kihívásaira.

– Fontos, hogy környezettudatosan gazdálkodjanak a termelők, és fokozatosan át kell állni a digitalizáció előretörésével a precíziós gazdálkodásra – közölte. Farkas fő üzenetként a versenyképesség növelését és a fejlesztések támogatását jelölte meg minden mezőgazdasági résztvevő, különösképp a kisebb agrárvállalkozók számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágják a platánokat, hogy ne legyen több biciklis baleset: az ügyben kommentháború alakult ki

Kivágják a platánokat, hogy ne legyen több biciklis baleset: az ügyben kommentháború alakult ki
Van olyan helyi lakos, aki egyetlen fát sem vágatna ki Csongrádon. Van, aki meghajol az érvek előtt. Kommentháború alakult ki az interneten a platánok védelmében. Tovább olvasom