Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

A kultúra napjára készül Csongrád

A magyar kultúra napján Csongrádon évek óta igényes program várja az érdeklődőket. Az esemény színhelye idén a művelődési központ Magyar Király díszterme, ahol a helyi színtársulat bemutatja a Süt a hold című egyfelvonásos vígjátékot.
Grecsó Krisztián író mond köszöntőt január 22-én este Csongrádon, a Magyar Király dísztermében. Ekkor adják át a tavaly alapított Mecénási Díjat és Kovács Keve üvegtervező iparművész ajándékát Kalmár Márton szobrászművész avatja fel. A Csongrádi Színtársulat pedig bemutatja Nóti Károly Süt a hold című vígjátékát.

A darab rendezője, Komlósi János azt mondta, a vígjátékot Posta István nyugalmazott gimnáziumi tanár ajánlotta, aki eddig a színtársulat munkájának legfőbb irányítója volt, ám betegsége ebben az utóbbi időben akadályozza. Nemrégiben Csanádpalotán szerepelt a színtársulat, ahol a Süt a holdnak nagy sikere volt. Noha nem mai szerző írta, mégis jól ülnek a poénok, s a szituációk jó kedvre derítik az embereket.

A színtársulat évente két darab betanulására vállalkozik, jelenleg négy színmű képezi a repertoárjukat. Az amatőr társulattól nemrég vált meg ifj. Posta István és Pozsár Ferenc, ám szerencsére három szentesi taggal gyarapodtak. A műkedvelő színjátszás ugyanis időigényes hobbi, kevesen vállalják a rendszeres próbákat és fellépéseket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behozható a lemaradás a Csongrádon épülő fogyatékosotthonnál

Késésben vannak a csongrádi fogyatékosotthon építői, de a lemaradás a szeptemberi átadásig… Tovább olvasom