Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A levegőt is egy ütemre veszik a csongrádi sárkányok

Csongrád - Mozduljunk ki Csongrádon! sorozatunkban sportolási lehetőségeket, klubokat ajánlunk és mutatunk be olvasóinknak. Ezúttal a sárkányhajózással ismerkedtünk.
Kis-Tisza Vízi- Sport Közhasznú Egyesület, avagy a Csongrádi Sárkányok 2010 júniusában Szarvason kóstoltak bele a sárkányhajózásba. Barátok, ismerősök és kollégák ültek össze 22-en a hajóba plusz egy dobossal a világbajnoksági selejtezőre. Éppen csak lecsúsztak a dobogóról, így nem jutottak ki a sárkányhajó világbajnokságra. De nem vestítették el a kedvüket.

A levegőt is egy ütemre veszik a csongrádi sárkányok - GALÉRIA

- 2010. novemberében alakult meg 13 alapító taggal egyesületünk. Nagy lelkesedéssel fogtunk neki a szervezkedéseknek. A taglétszámunk gyorsan növekedett, főleg az új sárkányhajónk bemutatkozásával. Tavaly pünkösdkor özel 600 ember evezett a sárkányhajóban - magyarázza Kakuszi Gyöngyi, az egyik lelkes alapító tag és a klub elnök helyettese.

A sárkányhajózás egy olyan közösségteremtő sport, amelyben egyszerre, egy célért több mint huszan küzdenek. Egy legénység két labdarúgó csapatnyi emberből áll. Cégek körében is közkedvelt szabadidős tevékenység. 

A levegőt is egy ütemre veszik a csongrádi sárkányok - GALÉRIA

A közös munka már a hajó vízre bocsátásakor is elengedhetetlen, de az igazi csapatmunka csak a vízen veszi kezdetét. Az akár 22 embert is befogadó, 12.5 méter hosszú, evezősökkel együtt közel 2 tonnás hajó hajtásához teljes szinkronban történő együttműködés szükséges. Még a levegőt is egy ütemre kell venni.

Az egyesület munkáját alapító tagként segíti Sarusi Kis János négyszeres világbajnok és olimpikon kenus, Pető László hatszoros Masters világbajnok kajakos, Horváth Alexandra sárkányhajó világbajnok és EB érmes kajakos, valamint Makai Tibor, aki Európa bajnoki negyedik helyezéssel büszkélkedhet.

A levegőt is egy ütemre veszik a csongrádi sárkányok - GALÉRIA

A sárkányhajósokat a Csongrádi Kis-Tisza holt-ágon (Városi Sporttelep) lehet keresni hétfőtől péntekig minden nap 16 órától, szombaton délelőtt 9 órától.

Sárkányos Pünkösd

A csongrádi egyesület idén is megszervezi a Sárkányos Pünkösdöt, a sárkányhajók versenyét. Különösen látványosnak ígérkezik a „Sárkányok felvirágoztatása" fantázianévre hallgató virágkarnevál és a „Fűszerezz sárkányfűvel, tüzelj sárkánytűzzel" című főzőverseny. Lesz még papírsárkány szépségverseny is, ennek felvezetéseként hamarosan meghirdetnek egy rajz- és szobrász versenyt, „Szeresd a sárkányod" címmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borsóban is kap fizetést a közmunkás

Az adófizetőket ingerlő utcasöprés helyett közmunkában csatornajavítást és mezőgazdasági munkát kínál Csanytelek. Tovább olvasom