Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A megyeszékhelyre mehet a csongrádi beteg

Csongrád - Bonyolódik a tüdőgondozó ügye Csongrádon. Előbb Szentesre irányították a városi betegeket – a felirat most is kinn van –, ott viszont már nem fogadják őket. A tüdőgondozó leghamarabb szeptemberben nyílik újra, addig is Szegedre kell utazniuk a pácienseknek.
Bonyolódik a tüdőgondozó ügye Csongrádon. Előbb Szentesre irányították a városi betegeket – a felirat most is kinn van –, ott viszont már nem fogadják őket. A tüdőgondozó leghamarabb szeptemberben nyílik újra, addig is Szegedre kell utazniuk a pácienseknek. A csongrádi egészségügyi intézmény vezetője reméli, hogy a nyitás időpontja nem október eleje lesz.

Áprilisban szűnt meg a tüdőgondozó, és egészen júliusig mehettek a betegek a szentesi kórházba. Ott viszont a nyár közepe óta nem fogadják őket. Bár a szentesi kórház kiemelt intézmény, a tisztiorvosi hivatal által kijelölt illetékessége alapján a tüdőgondozás terén nem köteles ellátni a Csongrádról érkezőket – tájékoztatta lapunkat Várkonyi Katalin. A kórház főigazgatója lapunknak azt mondta, ahhoz, hogy a csongrádi betegeket fogadni tudják és el tudják látni, még egy új tüdőgyógyász orvosra és további felszerelésekre volna szükség. Csongrádon is épp ez kell a szakrendelés működtetéséhez.

A megye névadó városában az elmúlt napokban mindent megmozgattak azért, hogy újra legyen tüdőgyógyászati szakrendelés, a város vezetői közül többen személyes kapcsolataikat latba vetve próbáltak „orvost szerezni". A Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény igazgatója bízik benne, hogy szeptember 3-án újra nyit a tüdőgondozó a régi helyén, az Iskola utcában. Az egészségbiztosítóval és a leendő orvossal kell még néhány adminisztratív jellegű kérdést tisztázni.

Sipos Tibor bízik abban, hogy a nyitás ideje nem október lesz – mert ha most csúsznak, a finanszírozás miatt leghamarabb egy hónap múlva működhet csak a rendelő. Dr. Fodor Domonka szakorvos a tervek szerint heti rendszerességgel, de változó napokon rendel majd. Addig is a csongrádi betegeknek Szegedre kell utazniuk, ha tüdőgondozásra van szükségük: a Mérey utcában lévő rendelőbe kell bejelentkezniük. Ezzel kapcsolatban az érintettek minden lényeges tudnivalót megtudhatnak Csongrádon, az egészségügyi intézményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád: jó bornak is kell a cégér!

Csongrád - Tíz pavilonban csaknem hetvenféle italt kóstolhattak a tizedik csongrádi borfesztivál… Tovább olvasom