Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

A női esélyegyenlőségért Csongrádon

Csongrád - A női esélyegyenlőséget segíti az a csongrádi program, amelynek megvalósítására uniós támogatást nyertek a Tisza-parti városban.
A projekt célja 20 fő inaktív vagy munkanélküli, 18-25 év közötti vagy 45 év feletti csongrádi nő foglalkoztathatóságának elősegítése Csongrádon. A jelentkezők – akiket már kiválasztottak – a projektnek köszönhetően 1360 órás, szociális gondozó és ápoló OKJ-s vizsgát adó képzésben, valamint 260 órás tanya- és falugondnoki képzésen vehetnek részt. A programba bevont személyek nemcsak szakképesítést nyújtó OKJ-s oklevelet szerezhetnek, de a képzés teljes időtartama alatt bruttó 15 ezer forintos képzési támogatásban is részesülnek.

A képzést követően a program 11 fő számára 6 hónapos foglalkoztatással folytatódik. A 11 fő munkahelyét a csongrádi Szociális Ellátások Intézménye biztosítja. A foglalkoztatási időszak alatt a munkavállalók bruttó 70 ezer forintos munkabért, valamint 5 ezer forint étkezési hozzájárulást kapnak. A projekt százszázalékos uniós támogatással valósul meg, így a program díjmentes.

Olvasóink írták

 • 4. szemlelodo 2008. szeptember 05. 04:41
  „Erről nekem a NŐNAP jut az eszembe.
  Ennek természetesnek és állandónak kellene lenni.”
 • 3. Kuci 2008. szeptember 03. 20:29
  „Tisztelt Spagetti !

  Helyesen " Elenni nehéz , elinni kevés ! " ( legalább is én így hallotam ) De lényeg a lényeg szégyennek tartom ennyi bérért embereket foglalkoztatni a mai rezsiket ismerve . A döntéshozók sem tudnának ennyi pénzből ki jönni . De onnan nekik könnyü osztani az észt !!”
 • 2. spagetti 2008. szeptember 03. 11:35
  „A semminél több de a meg élhetélhez nagyon kevés,”
 • 1. Kuci 2008. szeptember 03. 07:58
  „Ennyiért kellene dolgozni a politikusainknak is s a képviselőinknek . S lehet rájönnének miket szoktak meg szavazni .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskapus bulik a Torokban

Csongrád - Szabálysértési eljárás indult a Körös-toroki Happy Day Hotel tulajdonosával szemben, mert… Tovább olvasom