Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

A róka fogta csuka esete Csongrádon

Erős jobboldali többség lesz 2010-ig a csongrádi képviselő-testületben, melynek élére a szocialista Bedő Tamást választották a csongrádiak. Bedő egyik ellenfele, Hegedűs Péter például nem lenne a polgármester helyében. A helyi fideszesek szerint nem ők vannak ellenzékben, hanem a polgármester, az Összefogás Csongrádért Egyesület pedig a mérleg nyelve lehet.
Pusztán félsikernek könyvelhetik el polgármesterjelöltjük győzelmét és hat képviselőjük megválasztását a csongrádi szocialisták. Hiszen a választott grémiumba tizenegy, magát jobboldalinak valló várospolitikus került be, s ezzel a konzervatívok jelentős többséget szereztek az önkormányzatnál. Az erőviszonyokat jól jellemzi, hogy a város jövő évi költségvetésének elfogadásához legalább három jobboldali képviselő átszavazására lesz szüksége a helyi baloldalnak.

Mindezek ellenére Bedő Tamás polgármester nem tart attól, hogy a végeláthatatlan ellentétek miatt büdzsé nélkül marad 2007-re Csongrád. – Remélhetőleg képviselőtársaim partnerek lesznek a város működésének és fejlesztésének biztosításában – mondta lapunknak a polgármester, aki szintén érdekesnek tartja a politikai helyzetet a településen. Hiába győztek a választókerületek felében, a kompenzáció miatt jobbra dőlt a testület összetétele. Bedő emlékeztetett: az Egészségváros-projektet korábban több jobboldali képviselői is támogatta, ezért bízik benne, hogy az új testületben mások is csatlakoznak az ügy előremozdításához.

Az ellenpólus legnagyobb frakcióját alkotó Fidesz vezetője szerint az már biztossá vált, hogy ők nincsenek ellenzékben, ezért a város érdekeit ennek megfelelően kívánják képviselni a grémiumban. Pap Gabriella ugyanakkor hangsúlyozta, együttműködésre törekszenek az önkormányzatban részt vevőkkel, egyetlen céljuk pedig Csongrád további fejlődése és fejlesztése.

– Mostantól rajtunk múlik minden – szögezte le Kurucz Ferenc, a négy mandátumhoz jutott Összefogás Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje és listavezetője, aki szerint sokkal kritikusabb lesz a helyi jobboldal, mint eddig volt. A kézzelfogható és szakmailag alátámasztott javaslatokat konstruktív ellenzékként támogatni fogják, de hókuszpókuszokba nem fognak belemenni. Hozzátette, eddigi tapasztalatai alapján tart attól, hogy a szocialisták gátolni fogják egyesületük célkitűzéseit.

– Nem lennék Bedő helyében – fogalmazott Hegedűs Péter a kialakult helyzettel kapcsolatban. Szerinte folyamatosan keresnie kell a konszenzust a polgármesternek, jobban, mint ahogy eddig. A Jobb Csongrádért Egyesületet a grémiumban egyedüliként képviselő politikus azt ígérte, ő maga meggyőzhető ellenzéki lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A napsütéses hét végén Csongrád-Bokroson is szüreteltek

Bár a fürtök lazák, az idei szőlőtermésből finom bor készülhet Csongrádon. A hét végén a szép őszi… Tovább olvasom