Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A segélyért rend legyen a ház körül

Csongrád - Csak az kaphat bizonyos juttatásokat Csongrádon, aki rendben tartja az ingatlanát, határozott tegnap a képviselő-testület. Hunyadi téri ingatlanát eladná a város, a napelemparkot pedig továbbra sem ellenzi.
Kisebb szócsatával kezdődött tegnap a soros csongrádi képviselő-testületi ülés, miután Kiss Péter képviselő azt tudakolta a város vezetőjétől, mit értsenek a választópolgárok a sokszor hangoztatott látványberuházás kifejezésen. Kőrösi Tibor polgármester válaszában kifejtette: azokat a ráfordításokat, amelyek a szükséges mértéknél jobban megterhelték a város kasszáját, vagy amelynél előrébb való feladatot is találhatott volna a korábbi városvezetés.

Az éves költségvetés tárgyalásakor Kiss Péter a baloldali frakció nevében úgy vélte, az anyag nem koherens a 2010-es választások idején tett ígéretekkel. Előre nem látott nehézségekkel kell megküzdeni, válaszolta erre Papp Gabriella alpolgármester, de a fejlődés első lépéseit megtették.

Idén már Csongrádon is az lesz bizonyos szociális juttatások elnyerésének egyik feltétele, ha a kérelmező rendben tartja a lakókörnyezetét, hangzott el egy újabb napirendi pont kapcsán. Az elvárás jogos, magyarázta az alpolgármester asszony, hiszen az elhanyagolt ingatlanok terhe előbb-utóbb a városra szállna vissza.

Elfogadta a grémium a szociális ellátások igénybevételéről szóló rendeletet, de Nagypál Sándor arra hívta fel a testület figyelmét: a tanyagondnoki szolgálatot sokszor olyan emberek is segítségül hívják, akik családon belül meg tudnák oldani az ügyes-bajos dolgaikat. A Tourinform-iroda feladatellátása a Városkép Kft.-hez került, a Hunyadi tér 6. szám alatti ingatlant pedig a tervek szerint nettó 15 millió forintos áron hirdeti meg a város. A tervezett napelemparkkal kapcsolatban a testület azon az állásponton volt: a potenciális befektetővel nem szabad megszakítani a kapcsolatot.

Olvasóink írták

 • 6. maros50 2012. február 18. 07:26
  „Nekem az az egy gondom van,hogy ez az ingatlan takarítás nem úgy megy ahogyan egyesek elgondolják.Vagy otthon takarít és elpusztul vagy nem takarít és elmegy munkát nézni és dolgozik és valahogy elvegetál.Ma úgy mennek a dolgok,hogy az emberek elmennek napszámba reggeltől-estig dolgoznak és kap ötezer forintot,kinek van kedve más csinálni.Bár engem nem érint mert nyugdíjas vagyok és mint nyugdíjas elvagyok a ház körül.De naponta látom,hogy aki napszámba jár este felé jön haza,mer 22.000,-ft szociális segélyből nem lehet megélni.Könnyen beszél az aki több helyről különböző beosztások révén veszi fel a fizetését.Elsősorban azzal kellene foglalkozni az önkormányzatnak,hogy segély helyet munkát adjon,de ne két hónapos legyen foglalkoztatás,hanem tizenkét hónapos.”
 • 5. Erzsike5 2012. február 17. 21:06
  „Gratulálok a döntéshez most is szét lehene nézni hol nincs
  eltakarítva a hó....biztos nagyon sok lehet a dolguk...*”
 • 4. nie 2012. február 16. 20:13
  „Gratulálok a döntéshez, remélem be is tartják. Ingyen, pénzt nem kaphat senki, amikor virul a válság, de máskor sem!”
 • 3. Apátfalvi** 2012. február 16. 18:24
  „Mégis hogy gondolja ezt a ´zönkormányzat?????!!!!!!!!!!!!! Szegény elesett, munkanélküli, beteg, kiszolgáltatott emberek, akik nem taláááálnak munkát, mert nincs, aki azt mondja, hogy azok, akik komolyan keresik, találnak, az hazudik, és szegény elesetteket ilyen aljas dologra kényszerítik, hogy takarííííccsák a házukat????

  Ezek valószínűleg dolgos, beteg emberek, mint például az "Aki nem dolgozik, ne is egyék" c. cikkben szereplő, jóravaló asszonyság.

  Éljen soká´ a 10 millió eltartott!!!!!!!!!!!!!!! munkahejteremtés´ kölllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. lapszemle 2012. február 16. 18:06
  „Szerintem ma csütörtökön és nem tegnap volt a testületi ülés.”
 • 1. racionalitás? 2012. február 16. 17:47
  „a segélyért is lehet dolgozni havonta minima egy hetet...nincs ingyenkenyér....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken öltözz pirosba!

A Szemem Fénye Alapítvány felhívására a csongrádi Batsányi-gimnázium is csatlakozik pénteken az Öltözz pirosba! akcióhoz. Tovább olvasom