Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A Síp-iskolába költözött a Múzsa

Az új tanévet a csongrádi Múzsa Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a csongrádi Síp-iskola Dob utcai épületében kezdte meg. A fogyó létszámú általános iskola és a művészeti intézmény jól megfér egy épületben.
A költözésről a Múzsa iskola igazgatóját, Török Máriát kérdeztük, aki elmondta: kedvezőbb helyzetbe került az intézmény, az eddiginél sokkal nyugodtabban szervezhetik és végezhetik munkájukat. A Dob utcai iskolaépület emeleti részében öt tantermet és igazgatói-tanári helyiséget bérelnek az önkormányzattól, s ezeknek ők a kizárólagos használói. Olyan műhelytermeket tudtak kialakítani, melyek megfelelnek az oktatási követelményeknek: lesz balett-terem, kézművesműhely, minden igényt kielégítő médiastúdió, és külön helyiségben lesznek a színjátszók, valamint a zenészek. Ebben a tanévben már felnőttek oktatásával is bővült tevékenységük, képző- és iparművészeti, valamint fotó és videó tanszakon.

A tanulók létszáma nagyjából azonos a tavalyival, mintegy hatszázan iratkoztak be, annak ellenére, hogy jó néhány szülőnek gondot okoz a térítési díj megfizetése. Egyébként is az oktatás színvonalára helyezték a hangsúlyt, és nem a létszámbővítésre – hangsúlyozta az intézmény igazgatója. A tanári kar stabil, s eleget tud tenni a minőségi követelményeknek. Továbbra is fennmaradnak viszont az intézmény telephelyei Csanyteleken, Felgyőn, Bakson, Tiszaalpáron, valamint Csongrád három középiskolájában, illetve a Gr. Széchenyi és a piroskavárosi általános iskolában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív gyűjtés

Csongrádon négy-négy konténert helyeztek ki az egykori kisbenzinkútnál, Piroskavárosban, a… Tovább olvasom