Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A szennyvíztisztítás volt a téma a Víz világnapján

Csongrád városa előadásokkal, fórummal várta az érdeklődőket a Víz világnapján.
Az eseményt Deák József, a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének elnöke koordinálta. Bevezetőjében többek között a világnap kialakulásáról mesélt dióhéjban.

A résztvevőket Gyovai Gáspár, Csongrád város alpolgármestere köszöntötte, aki beszédében kiemelte a csongrádi ivóvíz kimagasló minőségét, amit meg is kell őrizni - hangsúlyozta. Ezt követően vette kezdetét az előadás, aminek fő témáját a városi szennyvíztisztítás adta.

Csongrád városa előadásokkal, fórummal várta az érdeklődőket a Víz világnapján.
Csongrád városa előadásokkal, fórummal várta az érdeklődőket a Víz világnapján.

Sípos László, a Csongrádi Közműszolgáltató Kft. vezérigazgatója a vízgazdálkodás helyi szinten fontosabb statisztikai adatait ismertette, valamint a tiszta ivóvíz fontosabb összetevőinek egészségre gyakorolt hatását mutatta be. Azt is elmondta, hogy az egyes alkotóelemek túlzott mennyisége az ivóvízben milyen egészségügyi következményekkel járhat.

Versegi Zoltán műszaki vezető felvázolta azt a bonyolult infrastruktúrát, mely a szennyvíz-tisztító rendszert alkotja. Bizonyára nem is gondolnánk, milyen bonyolult úton jut el a szennyvíz a tisztítóüzemig. A város és közvetlen környékének lakóingatlanaiból a csatornákon keresztül egyetlen központi tisztítóbázisra kell eljutnia a tisztítandó víznek.

Reszler Gábor, a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. szennyvíztelep-vezetője a szennyvíztisztítás folyamatainak rejtelmeibe avatta be hallgatóságát, kihangsúlyozván azt az „etikettet", mellyel a mindennapokban rendelkeznie kell mindannyiunknak, hogy a lehető legtisztább vizet tudják visszaengedni a környezetbe.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2013. március 22. 17:26
    „a víz VILÁGNAPJÁN ...MAKÓN NINCS VÍZ már 2 órája !!! MIÉRT ????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyúzásra, szúnyogirtásra is jut

Csongrád - Bár bezárt, használható a Síp-iskola, hangzott el a csongrádi városházán. Az is szóba került, hogy idén rendbe teszik a Táncsics utcát. Tovább olvasom