Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

A szentesi kórházban várják a büntetőeljárást

Csongrád - A szentesi kórházban várják a Gyovai nővérek az ellenük folyó büntetőeljárás eredményét. A csongrádi asszonyok rendkívül legyengült állapotban kerültek az egészségügyi intézménybe. A kirendelt ügyvéd szerint elsősorban segítségre lett volna szükségük, a szarvasmarhákat azért nem tudták etetni, mert takarmányra nem volt pénzük.
A kirendelt ügyvéd szerint a csongrádi önkormányzatnak már sokkal hamarabb kellett volna intézkednie a Gyovai család és az éhező szarvasmarha-állomány ügyében. Nem büntetőeljárást kell indítani, hanem szociális segítséget kellett volna nyújtani – véli Nagymihály Gábor. Az ügyvéd az állatkínzással gyanúsított nővérek első rendőrségi kihallgatásán azt javasolta védenceinek, hogy egyezzenek bele a kényszerértékesítésbe, így megkaphatták volna a marhák árát. A két asszony ezt nem fogadta el, ezért következett az elkobzás.

A csongrádi Gyovai nővéreknek lehetőségük sem volt arra, hogy etessék az állatokat.
Fotó: Segesvári Csaba

Nagymihály Gábor panaszt tett az állatkínzással való gyanúsítás ellen. Szerinte a nők önhibájukon kívül kerültek ebben a helyzetbe, nem rajtuk múlott, hogy nem tudták etetni az állataikat, a takarmányárak nagyon magasak. Az ügyvéd úgy vélekedett, hogy a tanyához tartozó föld megművelése, az állomány tartása egyébként is nagy feladat két nőnek – maguk ezt nyilvánvalóan nem tudták megoldani. A rendőrségi kihallgatás után a rendkívül legyengült állapotban lévő nővérek a szentesi kórházba kerültek. Ügyvédjük szerint tanyai életkörülményeiket ismerve számukra most ez a legkedvezőbb. Nagymihály Gábor bízik benne, hogy Gyovai Ilona és Mária sorsa emberi módon, megnyugtatóan rendeződik.

Természetesen felkerestük a két nőt is a szentesi kórházban, de nem akartak munkatársunkkal beszélni. Arról sem, miért jutott ilyen helyzetbe a gazdaságuk.

Közben a közeli istállóba költöztetett szarvasmarhák ellátásáról gondoskodik a csongrádi önkormányzat. A környékbeli gazdáktól több felajánlás is érkezett, takarmányt hoztak a jószágoknak – tájékoztatott Berkes István. A jegyző azt is elmondta, az önkormányzat arra készült fel, hogy a rendőrségi eljárás végéig, huzamosabb ideig kell az állományról gondoskodni, melynek költsége egyelőre természetesen a város pénztárcáját terheli.

Olvasóink írták

 • 6. bubby 2008. január 10. 19:46
  „én inkább a levivel értenék egyett. sajna mindenki mások sajnálatába fordul. a cikk is emliti hogy nemfogadták el az állítvédők segítségét sem. akkor miről beszélunk. remélem bezárják őket abba az istállóba és ők is csak a szalmát legelik egy pár hónapra”
 • 5. jogról ennyit 2008. január 08. 18:26
  „A jelenlegi törvények értelmében a jogszolgáltatás és az igazságszolgáltatás nem ugyanaz. Remélem a két NŐ elkerüli a börtönt és a szociális háló van olyan sűrű,hogy felfogja őket,és hátralevő életüket emberi körülmények között élik le.”
 • 4. sorstárs 2008. január 08. 17:58
  „Egyet értek veled Barbapapa!”
 • 3. Barbapapa 2008. január 08. 17:21
  „Levi neked nem fáj a saját hüjeséged???????????????????????????????vegyél teis eggy csomó marhát de a szakértelmed miatt kb. TELENNÉL KÖZÖTTÜK A LEGNAGYOBB!!!!”
 • 2. skorpio21 2008. január 08. 16:39
  „Kedves "Levi!
  Ha ez ilyen egyszerű lenne ők is meg csinálták volna!
  Tavaly óta zárlat alatt volt a tanya,nem adhattak el egyetlen állatot sem!És mivel a tavalyi évben nem termett takarmány,így nekik sem volt,venni meg nem tudtak!Mivel minden gazda takarmány hiánnyal küzd,így nem is tudták volna eladni az állatokat.(nem kell senkinek)
  Hamarosan az önkormányzat is oda fog jutni,hogy nem kap annyit az állatokért,mint amit takarmányra költött!
  Sok gazdának ez a sorsa mostanában!”
 • 1. Levi 2008. január 08. 16:00
  „HÁT PERSZE!! Az önkormányzat lásson el egy egész csorda marhát, meg a családot! Ha nincs pénze etetni, akkor adja el, és nekik is lesz pénzük, tehát legalább Ök nem fognak éhezni. Vagy ha ez így működik, akkor én is beszerzek egy halom állatot, és az önkormányzat által nevelem fel. Ez nevetséges!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád önkormányzata felkarolta a kortárs irodalmat

Csongrád - A kortárs irodalom legnagyobb fogyasztója Csongrádon az önkormányzat. A… Tovább olvasom