Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A szülők leszavazták az iskola költözését Csongrádon

A piroskavárosi iskola tantestülete azzal a kéréssel fordult Csongrádon az önkormányzathoz, hogy hadd költözzön át az iskola a megüresedő Síp utcai iskola épületébe. A képviselők nem foglaltak állást az ügyben, a szülők viszont igen: leszavazták a tantestületi javaslatot. A Piroskavárosi Általános Iskolában most nem férnek el a diákok.
Hirtelen támadt ötlet volt a költözés. A Piroskavárosi Általános Iskola tantestülete egészen egyszerű ok miatt döntött a költözés mellett – kinőtték az iskola épületét. Sokkal több gyermek jelentkezik évről évre ebbe az intézménybe, mint ahányat fogadni tudnak. A jelenleg rendelkezésre álló tantermek sem kifejezetten kényelmesek. Mindezek miatt kézenfekvő ötletnek tűnt a költözés a korszerűbb és tágasabb Síp utcai iskola épületébe, amit először a szülői munkaközösség is támogatott. Noha a javaslat eljutott Bedő Tamás polgármesterhez, nem került szóba a kérdés a képviselő-testületi ülésen. Később szülői értekezletet hívtak össze, ahol a szülők többség amellett állt ki, hogy az iskola maradjon Piroskavárosban.

Nyolcadikosok a suliról

A piroskavárosi iskola előtt tegnap két nyolcadikos lány üldögélt, akik elmondták, ellenzik a költözést. – Nekünk már mindegy lehetne, hogy költöznek vagy sem, de én mégsem szeretném, ha a Síp utcába menne a suli – mondta Székely Noémi. Azzal érvelt, hogy neki már az apukája is idejárt. Osztálytársnője, Kakucska Betti szerint régi, patinás épület a piroskavárosi, már csak ezért sem lenne szabad elköltözni.

Nádudvari Tiborné igazgató szerint egyértelmű, hogy a szülők akaratát figyelembe kell venni. Vissza is vonták az elképzelésüket. A direktor szerint a magas gyermeklétszám és a rendszeres túljelentkezés az évtizedek óta itt folyó szakmai munkának köszönhető. Piroskaváros fejlődik, egyre több fiatal költözik ide, újabb szolgáltatások válnak elérhetővé, melyek egyre vonzóbbá teszik az iskolát. Gondot jelent viszont a helyhiány. Az iskola szomszédságában lévő templom parókiájához tartozó kétszintes épület korábban oktatási célokat szolgált, mára azonban az egyház tulajdonába került. Az iskola szeretné, ha a fenntartó önkormányzat tárgyalna az egyházzal, hogy továbbra is használhassák a termeket.

Bedő Tamás polgármester közölte, tárgyalnak majd az ügyben az egyházzal, s reméli, megállapodnak.

Olvasóink írták

  • 1. Székely Noémi 2007. november 04. 13:02
    „Én vok a Székely Noémi és a szövegünket felcserélték mert én mndtam azt amit elvileg Bettina mondott és amit hozzám írtak azt meg Betti mondta ez csak azért fontos mert az én apum nem a Pirokába járt! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliók csongrádi munkahelyekre

Bedő Tamás csongrádi polgármester kezdeményezésére negyven különböző városi szervezet írt alá… Tovább olvasom