Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

A tanári munka nemcsak a tanórák végéig tart

Csongrád - Pedagógus napi ünnepséget tartottak a csongrádi Művelődési Központ Magyar Király dísztermében.
A rendezvény bevezetőjeként Dr. Kőrösi Tibor, Csongrád első ember köszöntötte a pedagógusokat. Nem csak polgármesterként, hanem mint tanár is méltatta áldozatos, elismerésre méltó munkájukat. „A tanári munka nemcsak a tanórák végéig, hanem huszonnégy órán át tart, egész életen át. Teljes elhivatottságot igénylő mesterség."- hangsúlyozta.

Az elmúlt tanévben végzett kimagasló munkájuk elismeréseként Dr. Kőrösi Tibor polgármesteri dicséretben részesítette: A Csongrádi Óvodák és Bölcsődék Igazgatósága részéről a Bökényi „Napraforgó" Óvodából Kátai B. Lászlóné dajkát, a Dohánysori „Kippkopp" Óvodából Puskás Mária dajkát, a Templom Utcai „Delfin" Óvodából Galambos Lajosné óvodapedagógust, Szikszainé Vincze Katalin óvodapedagógust, aki egyben szolgálati emlékérmet is átvehetett, a Templom Utcai „Mesevár" Bölcsődéből Kókai Éva kisgyermeknevelőt.

A tanári munka nemcsak a tanórák végéig tart - GALÉRIA

A Csongrádi Kistérség Egyesített Alapfokú Oktatási Intézménye részéről a Bokrosi Általános Iskolából Kis Anita tanító, az Egységes Pedagógiai Szakszolgálatból Varga D. Gabriella tagintézmény-vezető, az Ének-Zenei Általános Iskolából Csaba Éva tanító, aki egyben Szolgálati Emlékérmet is átvehetett, Ötvösné Szeri Erzsébet tagintézmény-vezető, a Galli János Alapfokú Művészeti Iskolából Varga Márta zenetanár, a Gr. Széchenyi István Általános Iskolából Csárdás Endre tanár, a Piroskavárosi Általános Iskolából Vincze Gáborné Tóth Katalin tanító, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon Csongrádi Tagintézményéből Makai Zsuzsanna gyógypedagógus kapott elismerést.
A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolából Kása Mária a tegnapi nap folyamán vette át a polgármesteri dicséretet.

A Csongrádi Oktatási Központ részéről a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskolából Tyukász Katalin tanár, a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskolából Postáné Pető Györgyi tanár, a Sághy Mihály Szakképző Iskola, Szakiskolából Bondár Sándorné tanár vehetett át polgármesteri dicséretet.

A tanári munka nemcsak a tanórák végéig tart - GALÉRIA

A Csongrádi Városellátó Intézmény részéről Borbásné Bodor Emőke élelmezésvezető, Szepesi Zsuzsanna takarító-hivatalsegéd részesült polgármesteri dicséretben.

Szolgálati Emlékérmet kapott Diószegi Franciska tanító, Csongrád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Irodájának nyugalmazott vezetője, és Ormos Gáborné, a Bercsényi Utcai „Kincskereső" Óvoda tagintézmény-vezetője is.

Széll Gábor, a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola történelem-latin szakos tanára kapta a Pedagógiai Díjat áldozatos és sokrétű munkájának elismeréseként.

A tanári munka nemcsak a tanórák végéig tart - GALÉRIA

50 éve kapta meg diplomáját, ezért Arany oklevelet vehetett át:
Dr. Alács Sándorné, tanárnő
Nagyistók Jánosné, óvónő
Szőrfi Mihályné, tanárnő

60 éve kapta meg diplomáját, ezért Gyémánt oklevelet vehetett át:

Kátai Istvánné, tanárnő

65 éve kapta meg diplomáját, ezért Vas oklevelet vehetett át:
Puskás József, tanító
Tari István László, tanító

70 éve kapta meg diplomáját, ezért Rubin oklevelet vehetett át:
Galli Jánosné, óvónő
Korsós Jozefa Anna, tanító

Az elismerések átadása közötti szünetekben városunk tanulói, és zenetanárai, és a Zenebarátok kórusa adtak elő színvonalas produkciókat az esemény után pedig állófogadásra invitálták a jelenlevőket.

Olvasóink írták

 • 7. pirosmanci 2012. június 05. 09:33
  „Dulszinea! Ezek szerint van, aki ezt kap, van, aki azt kap (mellé). Hát így viszont annál rosszabb.”
 • 6. köröstorok 2012. június 05. 08:49
  „Gratulálok minden kitüntetettnek, kétségem sincs, hogy nem érdemelték meg.
  De gratulálok mindazoknak, akik évtizedek óta csendben, halkan végzik hivatásukat, tanítanak, nevelnek, és nem lengetik az éppen aktuális hatalom zászlaját. Mércéjük belülről fakad, metamorfózisokra nem képesek. Őket nem szokták kitüntetni.”
 • 5. ate 2012. június 04. 14:33
  „Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok a kitüntetett kedves pedagógusoknak.Mindannyian megérdemelték az elismerést.

  Azt viszont nem értem,hogy az aki csupán két-három évet dolgozott egy intézményben,mi alapján érdemelte meg a kitüntetést.”
 • 4. Dulszinea 2012. június 04. 09:52
  „pirosmanci! Bocsánat a "tudatlanságomért" de én speciel idén kaptam Polgármesteri dicséretet és én nem kaptam Deák Ferencet "mellé"! Honnan vetted ezt az információt? Egy értékes könyvet, oklevelet és egy virágcsokrot kaptam!”
 • 3. spagetti 2012. június 04. 09:29
  „Minden kedves kitüntetnek Gratulálok!De elsősorban TARI ISTVÁN LÁSZLÓ tanár úrnak, Ö tanított engem a 70-es években az akkori Szabadság téri iskolában (most már Piroskavárosi) Nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek!!!”
 • 2. pirosmanci 2012. június 03. 18:35
  „Gyerekek! Új vagyok itt. Hogy a bánatba´ lehet innen kilépni?”
 • 1. pirosmanci 2012. június 03. 18:00
  „Csak úgy mellékesen: a Szolgálati Érdeméremmel egy huncut vas sem jár. A polgármesteri dicséret mellé meg odatettek egy Deák Ferencet. A ruhát kifutotta, amit erre az alkalomra vett a "kitüntetett", hogy valahogy kinézzen.
  Ja, és hol van a kistérségből Felgyő, Csanytelek, Tömörkény?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biharban jártak a Batsányi diákjai

20 tanuló lehetőséget kapott arra, hogy a Határtalanul program keretében romániai kiránduláson vegyen részt. Tovább olvasom