Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

A Tesco is az elkerülőre vár Csongrádon

Csongrád - A Tesco már jogerős építési engedéllyel rendelkezik Csongrádon, de csak 2010-ben nyitná meg 3000 négyzetméteres csarnokát. A Széchenyi úton egy másik multinacionális cég építhet áruházat.
Már a földmunkákat is megkezdhetnék a leendő csongrádi elkerülő út félegyházi út felőli végén, néhány napja ugyanis jogerős építési engedélye van a területre a Tesco Global Zrt.-nek. Tavasszal a társaság elismerte lapunknak, hogy nyitnának áruházat a Tisza-parti városban, de ennél többet nem voltak hajlandók elárulni.

A beruházás időzítését befolyásolhatja a 451-es főút Csongrádot elkerülő szakaszának átadása, hiszen ennek az útnak az egyik végén építene a Tesco. Megkerestük az áruházláncot működtető céget, mikorra tervezik az első kapavágást és a nyitást, ha az elkerülő csak 2010 nyarára lesz kész.

– Valóban rendelkezünk a szükséges engedélyekkel – nyilatkozta lapunknak Hackl Mónika. A Tesco kommunikációs vezetője hozzátette, 3000 négyzetméteres áruházat építenének Csongrádon, de előbb az infrastrukturális háttérnek is meg kell lennie. Így az elkerülő út építéséhez igazítják a maguk beruházását, vagyis csak 2010-ben nyitnák meg az áruházat, amely közel 50 embernek adna munkát a városban. Hackl Mónika megjegyezte, ha esetleg 2010 előtt át tudnák adni a forgalomnak az új utat, ők is módosítanák ütemtervüket, és előbbre hoznák a fejlesztést, ilyenre ugyanis már volt példa a Tescónál.

Egy másik multinacionális cég csongrádi betelepüléséről is beszélnek a városban. Utánajártunk, és a földhivatali nyilvántartásból kiderült, hogy a szóban forgó Széchenyi úti terület – amit korábban az önkormányzat értékesített – és az azzal szomszédos telkek – ahol nemrég négy lakóingatlan bontása kezdődött meg – egy kiskőrösi magánszemély birtokában van.

A szomszédok úgy hallották, hogy az Aldi építkezne itt, de erre vonatkozó hivatalos megkeresés egyelőre nem érkezett a polgármesteri hivatalhoz. Ugyanakkor jelzésértékű, hogy az egyik bontásra ítélt régi ház – egyholdnyi hátsó telekkel – a szomszédok tudomása szerint 26 millió forintért kelt el. Ami pedig végképp arra enged következtetni, hogy áruház fog épülni a Széchenyi úton, az egy különös egybeesés.

Mégpedig az, hogy a Tescónak szánt, városszéli területet tavaly ugyanaz a kiskőrösi magánszemély vette meg, aki a Széchenyi úton felvásárolta az ingatlanokat. A tulajdonos konkrét terveire is kíváncsiak voltunk, de a földhivatalnál bejegyzett címén nem találtuk, a telefonkönyvben szereplő számon ki sem csörgött hívásunk.

Olvasóink írták

  • 3. keletaru 2008. november 14. 13:58
    „Már késő , nagy vezetőink okos döntései miatt nincs már MAGYAR termék a múltik polcán ! Ők ugyanis a saját hazájuk termelőit részesítik előnybe : . Meg buktatásuk csak akkor lenne , ha a Magyar vásárlók tudatossak lennének csak hazai terméket vennének , hazai boltokban . S az egész piacgazdaság tönkre lett téve ! Ezt nem én találtam ki már más fórumokon le is írták , MAGYAR értelmiség el adta az országot . Innentől kezdve nehéz beszélni és tenni a Magyar termék védelmében s érdekében mivel nincs társadalmi össze fogás . Vezetőink munkályát meg inkább nem minősíteném ! A Kuci-t cseréltem erre a névre mert nem tudtam regisztrálni az új rendszerbe a régi névvel !”
  • 2. surjana 2008. november 14. 13:13
    „Nem Tesco-ra, Aldi-ra és más külföldi nagy áruházláncra van szükségünk, mer ők csak rabolnak. A náluk költött pénz éjfélkor már el is hagyja a terminálon az országot, megy Angliába, Franciaországba stb. Nem az országunk gazdagodik általuk, még ha építkezéskor fejlesztik is az adott települést. Olyan áruházra van szükség, amely a magyar vállalkozók, termelők termékeit forgalmazzák.”
  • 1. keletaru 2008. november 13. 16:49
    „Lessz benne gyógyszertár is ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon napközi otthon nyílik fogyatékosoknak

Csongrád - 24 fogyatékos ellátására alkalmas napközi otthon nyílik jövő év elején Csongrádon. Az… Tovább olvasom