Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A Tiszára építenék a turizmust

Csongrád - A Tiszáról és a folyóhoz kapcsolódó turizmusról tartottak konferenciát a napokban Csongrádon.
Csongrád Város Önkormányzata, a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft. és a Magyar – Szerb Tiszai Hajózási, Gazdasági és Turisztikai Egylet szoros együttműködésével került megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Regatta Konferencia. A konferenciát gondolat ébresztőnek-, és egy országok közötti együttműködés kezdő momentumának szánták, illetve célja az is, hogy a Tisza ezen egyedülálló szakaszát megismertessék, és mindezek együttes következményeként a vízi turizmus is megélénkülhessen a térségben, illetve a Tiszán.

A Tiszáról és a folyóhoz kapcsolódó turizmusról tartottak konferenciát a napokban Csongrádon.
A Tiszáról és a folyóhoz kapcsolódó turizmusról tartottak konferenciát a napokban Csongrádon.

Dr. Kőrösi Tibor polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a megye- és államhatárokon túlnyúló együttműködésre és hosszú távú együtt gondolkodásra van szükség a jövő alakításának szempontjából. „ A Regatta megmutatja, milyen lehetőségek rejlenek városunkban és a Tiszában. Ez a rendezvény egy sikeres folyamat kezdete lehet.." - mondta.

Vízhányó Ferenc a Csongrád Megyei Közgyűlés Alelnöke is az együtt gondolkodás fontosságát emelte ki a Megyei Önkormányzatok megújult szerepe és a Tisza kapcsolatáról szóló előadásában.

I. Nemzetközi Tiszai Regatta Konferencia (részletek)

Koszorú Lajos a Város-Teampannon Kft. ügyvezető igazgatója a Tisza menti települések olyan irányú fejlesztését tűzte ki célul, hogy azok hálózata képes legyen elősegíteni a térség adottságainak kiaknázását.
A Tisza hajózhatósága és turisztikai lehetőségeiről mondták el tapasztalataikat: Maksimović Taljai Ljubinka, M.Sc. közgazdász, Magyarkanizsa (Kanjiza) Község Idegenforgalmi Szervezet igazgatója és Koza Róbert, Magyarkanizsa Községi Tanács vendéglátóiparral és idegenforgalommal megbízott tagja. Both Gyula a Csongrádi Nagy-Tisza Egyesület Elnöke A vízi túrizmus, mint a turizmus lehetséges katalizátora címmel tartott gondolatébresztő előadást a jelenlevőknek.

Az esemény zárásaként Mészáros Rudolf, a Magyar – Szerb Tiszai Hajózási, Gazdasági és Turisztikai Egylet elnöke a Hajózási és turisztikai célok és lehetőségek címmel tartott előadást. „A Tisza önmagában olyan sok lehetőséget rejt, amelyek a megfelelő lépések megtételével, kreatív gondolkodással párosuló tudatos cselekvéssel és unió-s pályázati lehetőségek felkutatásával és bevonásával, a térség idegenforgalmának és fejlődésének fellendülésével járhat majd. Ebben Csongrád természeti szépségének és egyedülálló adottságainak köszönhetően kiemelkedő szerephez juthat."- mondta Mészáros Rudolf.

Olvasóink írták

 • 14. nádtető 2012. július 27. 16:20
  „Kedves pirosmanci.Én is emlékszem azokra az időkre amikor a kiskörei és a becsei duzzasztó művek nem üzemeltek.Kis gyerekként minden nap átúsztuk a Tiszát,sokszor a kiserdőnél,csak átgyalogoltunk olyan kicsi volt,és inni se kellet vizet vinni.A becsei duzzasztó megépülte után soha nem volt -150 cm alatti vízszint,előtte volt -300cm nagyon sokszor.Való igaz,hogy kiskörei duzzasztó megépülte után az árhullámok száma rendszertelené és gyakoribbá vált. De igaza van Norbinak mert a problémának nem ez igazi gondja,csak könnyű hivatkozni rá.Akik pedig tehetetlenek azok könnyen azt hiszik,hogy ezzel minden meg van oldva.Minden választási ciklusban meghirdetik a Tisza programot,csak éppen a legfontosabbra nem kerül sor a BERUHÁZÁSOKRA,mert a ciklus végére a pénz mindig elfogy.Ha valami megvalósul ,akkor úgy jár mint a Tisza-tó program.Minden haldoklik a tó körül,a települések szegények ,két hónap és az után nincsen semmi.Látogasson el augusztus 20 után,de vigyen ennivalót mert működő éttermet nem igen talál. CSAK A TISZA EGYEDÜL NEM KÉPES MEGOLDANI EGYEDÜL A VÁROS IDEGENFORGALMÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. nádtető 2012. július 27. 15:37
  „Kedves pirosmanci.ÉN is emlékszem arra az időkre amikor még Köre mint vízi létesítmény nem volt ,sőt még a becsei duzzasztómű”
 • 12. Balotelli 2012. július 26. 09:08
  „Semmi gond Norbi56 hozzászólásával,inkább az utóbbi hozzászólók szövegértelmezésével.....”
 • 11. keletaru 2012. július 25. 20:20
  „pirosmanci. Biztos "kép" hiba lépett fel Norbi56-nál az utolsó mondatnál . Nem kell egyből rosszra gondolni . Tőle mindig vonalzóhoz igazított számokhoz szoktunk , rímekbe szedve. Üdv Kuci”
 • 10. pirosmanci 2012. július 25. 15:32
  „Norbi56! (2012.07.25. 08:04)
  Nem tudom, mennyi idős vagy. Én viszont emlékszem a Kisköre előtti időkre-nyarakra. (Egész nyáron jó széles föveny, stb.) Aztán lett Kisköre, itt meg hol lett, hol nem lett szép föveny. Pedig időjárás - ha hiszed, ha nem - már akkor is volt. Úgyhogy az utolsó mondatodat nagy kár volt leírnod.”
 • 9. Norbi56 2012. július 25. 08:04
  „Azért persze kár volt Polgármester Úrnak Kisköréig menni oda vissza 300 kilométert, hogy megtudja : nem puszta rosszindulatból jön a víz augusztus elején( fent esik, lent árad, mint most)(Video 3.50)Ha megkérdezte volna a korábbi vagy a jelenlegi csongrádi szakaszmérnököket elmondták volna ezt(Hajdú Dezső, Ördög József, Biatovszki László)(Csongrád, Szentesi út 1.)Ez csak egy meglehetősen buta magyarázat volt arra nézve miért nem működik a Körös-torok jól, miért nem lehet turizmust szervezni rá. Nálunk nem zsidóznak és cigányoznak, hanem kisköréznek, ha valami probléma van, mert van !”
 • 8. Balotelli 2012. július 24. 23:07
  „Kíváncsi lennék, a megszólalók közül hányan fürödtek meg a Tiszában az idén?”
 • 7. hank 2012. július 24. 22:03
  „macska125: a Körös-torok facebook oldalán próbáltam csalogatni embereket. Tudom nem sok, de más még ennyit sem tett talán. Azonban a Tiszavirágzás még több mndentől függ, mint a homokföveny, szóval nehéz erre bármi biztosat építeni.”
 • 6. macska125 2012. július 24. 20:45
  „Micsoda felfedezés, és azzal, hogy megkonfereciázták, hát kész is.
  Nagyon szeretnénk turizmust, turistákat, de semmit nem tenni érte.
  A tiszavirágrzásra is lehetne hirdetni, de soha sehol nincs jelezve előre. Szolnok már csinált fesztivált rá.
  REKLÁMOK kellenének, az Ország 90 o/o-a azt se tudja, hol a Körös-torok !!! nemhogy a programokat!”
 • 5. pisztolyos 2012. július 24. 19:57
  „Javaslom havi 3 kilóért alakitsunk, természetesen fejenként egy 5 tagú szakértöi bizotságot városunk jeles képviselö testületéböl.Már megérte, nekik.”
 • 4. keletaru 2012. július 24. 13:27
  „Látszik szakértőkkel Tiszát lehet rekeszteni . Ennek ellenére csak egy helyi vállalkozó építette az új játszóteret lenn s egyéb finomságokat . Bizottságok "és" hasba beszélés nélkül ........Nem tudom bent miből gondolják komolyan vesszük amit mondanak . Hisz már annyiszor kiáltottak farkast!!! Üdv Kuci”
 • 3. Norbi56 2012. július 24. 11:48
  „Tulajdonképpen megelőztek az előttem szólók.
  Az elmúlt húsz év során munkámból adódóan könyvtárnyi irodalom jutott hozzám e témákban . Komoly és kevésbé komoly szervezetek jöttek létre és szűntek meg, amelyeknek mindezeket a kérdéseket meg kellett volna oldani. Szívesen felajánlom a város vezetőinek- amennyiben érdekli őket- további szíves felhasználásra, haszosításra.
  Sajnálatos módon a konferenciákon, pénznyelő rendezvényeken kívül semmi nem történt ez idő alatt. Éppen úgy mint számos más fontos probléma megoldása ügyében.”
 • 2. faQtya 2012. július 24. 10:23
  „Az ötlet kiváló! A Tisza remek lehetőség az idegenforgalom fellendítésére.
  Szerencse, hogy 30 évnél nem sokkal többet késtek a "megvalósítással"...”
 • 1. tromi 2012. július 24. 09:35
  „Mennyi pénzet szakajtanak ezek ilyen légvár építésére tartott konferencián, ahol azt fizetik hogy ücsörögjenek meg semmitmondó diákat vetítsenek...TELJESÍTMÉNYT AKAROK LÁTNI, ÉS EREDMÉNYEKET HÖLGYEIM ÉS URAIM!Lassan két év telt el de rosszabbul élünk mint 4 éve...bezzeg maguk nagyon nagyon jól éldegélnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerával védik a közös földet

Félnek, hogy ellopják a közös krumplit: szüretig marad a távfelügyelet. Tovább olvasom