Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

A többség is támogatta Vincze László indítványát

Meg kell teremteni a tiszai teherhajózás feltételeit – fogalmazza meg az a passzus, amely Vincze László csongrádi országgyűlési képviselő javaslatára került be az országos fejlesztési koncepcióba.
Az indítványt az országgyűlés 333 igen szavazattal támogatta. A csongrádi képviselő szerint egy lépéssel közelebb került a térség a vízlépcső megépítéséhez, bár úgy véli, igazán akkor gyorsulna föl a folyamat, ha jövőre kormányt váltanának a választók.

– A 451-es főút Csongrádot elkerülő szakaszának megépítése lesz az első számú célunk a következő választási ciklusban – mondta év végi sajtótájékoztatóján Vincze László. A térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, a gazdasági tárca korábbi vezetője 2005-re ígérte a városnak az elkerülő utat, de az adott szó betartása elmaradt. A képviselő a csapatmunka eredményének tekintette, hogy jövőre folytatódhat a település védelmét szolgáló Tisza-gát rekonstrukciója, abban pedig konkrét szerepe volt, hogy Sándorfalva – többéves erőfeszítés után – idén várossá lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak a borból lehet élni

Attól, hogy most telített a borpiac, nem kell föltétlenül kivágni a szőlőt, akkor sem, ha ezt a… Tovább olvasom