Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

A város és a Jobbik külön emlékezett

Csongrád - A Nemzeti Összetartozás Napján Csongrádon két helyszínen tartottak megemlékezést. A város vezetői és a Jobbik is megemlékezett Trianonról.
Az Országzászló szobornál gyűltek össze a város vezetői, oktatási intézmények képviselői és diákjai, civil szervezetek tagjai, valamint szép számú érdeklődő. A több száz fős tömeg együtt hallgatta meg, és énekelte a Nemzeti- és a Székely Himnuszt, majd Dr. Kőrösi Tibor mondott beszédet, melyben megemlékezett a trianoni békediktátum magyarságra gyakorolt hatásáról, továbbá kiemelte a magyar nemzet egységének fontosságát. Elmondta, hogy mindig öröm számára, ha egy a határon túli magyar ember tesz állampolgári esküt. A műsort a Városi Fúvószenekar mellett a Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium diákja és tanárai és a Bona-Zene-Kar szolgáltatta. A műsor után koszorúzással zárult a megemlékezés.

Így emlékezett a város Trianonra Csongrádon - GALÉRIA

A Posta Parkban lévő Trianon Emlékműnél a Jobbik csongrádi szervezete és Ifjúsági tagozata emlékezett meg az 1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban a magyarság feje felett megköttetett békeszerződésről. E szerződés értelmében Magyarország elvesztette területének több mint 2/3-át és lakosságának kétharmada is oda lett. A Székely Himnuszt a jelen lévőkkel együtt énekelve kezdte a megemlékezést Laczkó Zsolt, a Jobbik csongrádi szervezetének elnöke.

„A világtörténelem legnagyobb igazságtalansága, szégyene, és kegyetlensége Trianon!"- mondta beszédében Simmer Sándor fafaragó, a Trianon Emlékmű készítője. Megemlékezett arról, hogy ez a szerződés mit vitt el és mit hozott a magyarság számára a múltban és jelenben is.

Így emlékezett a Jobbik Trianonra Csongrádon - GALÉRIA

„A magyarok a mag népe. Bennünk van az ősi tudás, és bárhová is vesse a sors a magot, mindenütt képes kihajtani, miképpen a magyar emberek a világ minden pontján élnek és tudásukkal már nagyon sok nagy dolgot hoztak létre."- mondta. Beszélt arról mennyire fontos pont ma magyarnak lenni, és magyarnak érezni magunkat. Kiemelte a nemzeti összefogás fontosságát, és hogy nem szabad felejteni, de meg is kell tudni bocsájtani, mint ahogyan az emlékmű hátoldala már a szeretetről mesél. A rendezvényen közel százan vettek részt, és a program végén közös gyertyagyújtással zárták a megemlékezést.

Olvasóink írták

 • 5. berkabela 2012. június 08. 14:06
  „Azzal,hogy meghagyták az ország egyharmadát,egy olyan-sohasem gyógyuló -fekélyt hagytak Európa testén melyre mindenki félve,és undorral néz.”
 • 4. Norbi56 2012. június 07. 09:35
  „Talán éppen az a baj, hogy "összetartozunk" kényszerűségből és nem "összetartunk" önként, vagy jól felfogott érekünkből,... ha sokan megértik a két fogalom jelentésbeli különbségét akkor talán majd a másodikra, az összetartásra is lesz lehetőség !”
 • 3. #OrgovanMate 2012. június 06. 14:50
  „Az a szomoru,hogy nem Magyarok vagyunk hanem mindenki ilyenes meg olyanos.Ezert nem megy ma az osszefogas.
  At kellene mar lepni azt az akadalyt,hogy az egyik oldal szidja a masikat es forditva.Igy sose lesz megoldas a problemakra,az emberek meg csak fogynak...”
 • 2. Domonics 2012. június 06. 11:34
  „Gyász. Nem összetartozás.”
 • 1. hlajos58 2012. június 06. 09:44
  „szomorú, hogy az összetartozásra külön emlékeztek.
  Még szomorubb, hogy néhány Képviselő el se ment eggyikre se. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bársonyos sikerek

Az országos második helyezést érte el a csongrádi Ürmös Martin Ferenc gépész kategóriában a Békéscsabán rendezett Szakma kiváló tanulója versenyen. Tovább olvasom